Poep

Dat zat er gisterenmiddag op mijn voorruit. Zo’n dikke klodder. Op z’n Bels: kak. De poep is daar weer heel wat anders. Maar hier, in Nederland, is poep: kak, ontlasting, drol. Zet je daar -en achter, dan betekent dit hier:

poe-pen poepte, h gepoept 1 winden laten, veesten;

2 zijn gevoeg doen, schijten: hij poept (meer: schijt) in zijn broek van angst;

camphoto_342241519 (1)

In Vlaanderen betekent dat (informeel) écht héél wat anders!

Dus maar weer naar de carwash….

Eerst bij de Hubo weer wat verf en voorstrijk gehaald, want we moeten nog een stuk woonkamer en de hal boven en het trapgat moet ook nog gedaan worden. En dan, dan is álles wat muur is geverfd. Dan moeten de deuren nog en de plinten.

camphoto_684387517

Still lots to do.

Ik heb touw besteld om mee te gaan macramé-en. Als ik had geweten dat het uit Verweggistan komt, had ik het niet besteld daar, maar te laat. Zal dus nog wel even duren eer ik het heb. Ik wil namelijk voor de ruit van de voordeur iets gaan macramé-en. Het hoeft van mij niet potdicht, maar wel iets leuks en toch iets wat de inkijk wat mindert.

Voorkant WO

Hierboven onze voordeur. Oorspronkelijk zat daar een andere voordeur in, die je nog net kunt zien rechts op de foto (bij de buren), maar die vonden we niet mooi. Te dicht. Dus hebben we deze erin laten zetten met een ruit, voor wat meer licht in de hal. Dat kleine raampje rechts ernaast is van het toilet, daar zit inmiddels een hor voor. Het raam erboven is van de kleedkamer.

We hebben zo’n top-bottom plisségordijn besteld voor het raam van de woonkamer wat je hierboven op de foto ziet. Niet omdat we ons storen aan eventuele inkijk, maar er moet toch wel iets voor het raam. Dat is de 27e april opgemeten dus dat duurt nog wel even eer het komt. Duurt altijd zo achterlijk lang!

Voorlopig weer zin in een lekker lang Pinksterweekend!

6 gedachtes over “Poep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s