Lang weekend #17

De werkweek is weer begonnen, maar troost: het is een korte. Volgende week trouwens ook. Altijd lekker deze tijd. Jammer dat het niet wat meer verspreid over het jaar is. Alles zit zo op een hoopje en dan moet je tot december enkel maar volle werkweken doorworstelen (op wellicht de grote vakantie na dan natuurlijk).

Maandag ben ik in de middag naar DH gereden en ben ik in de regen alvast begonnen aan het tuintje. Het is een enorm leuk tuintje. Klein, maar er staan heel bijzondere planten en bomen in. Een pracht van een appelboom met een dikke stam en nog een wat kleinere, volop in de bloesem. De brem rook heerlijk en overal gonsde het van de hommels en bijen. Het tuintje ligt aan een tocht dus aan het einde van de tuin is water.

IMG_8865

Ook ín de tuin een klein vijvertje, stampvol met donderkopjes. Niet eens een pomp of filter, maar het water is kraakhelder.

IMG_8868

We hebben aardig wat troep uit de tuin gehaald en alles een beetje uitgedund en gesnoeid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vermoed dat er heel veel onkruid in staat, maar alles staat mooi en als het onkruid is, is het erg fraai onkruid met overal bloemetjes. Dus waarom zou je dat er dan uithalen. Bovendien is het een huurtuin, dus moet je daar ook niet al te veel moeite in steken.

Maandagavond hebben we ‘gewoon’ in HD geslapen omdat in de huurwoning in DH maar één bedje staat en het nogal spartaans is ingericht. Op weg naar HD hebben we in Haarlem snel even Indonesisch gegeten. Had ik ineens trek in. Een soort snackbar maar dan met Indonesisch en Surinaams eten. Ze kwamen wat handen te kort en ze waren een beetje in paniek, maar het eten smaakte mij prima. Het volk liep dan ook in en uit, altijd een goed teken.

Dinsdag 1 mei zijn wij via de Ikea  – waar we wat kleine dingen hebben gekocht die nog op het lijstje stonden – richting DH gereden. Onderweg nog even langs onze favoriete snuffelwinkel die niet meer was waar die oorspronkelijk stond. Ze hebben nu een winkel in Sint Maartensvlotbrug. Maar ze zijn wel enorm duur (geworden). Toen wij daar jaren terug voor het eerst kwamen, viel het nog mee, maar nu…… oef. We hebben daar onze ‘salontafel’ vandaan: een oude zwarte legerkist. Die stonden daar nu nog, maar wel veel duurder. We zouden dat nu niet meer kopen daar.

Het is wel een enorm leuke plek om rond te snuffelen in een oude kaasfabriek. Die hele entourage schept natuurlijk al een bepaald sfeertje en dan die meubeltjes daar zo in, dan jeuken je handen wel om dat thuis ook zo te realiseren. Een goed gevulde portemonnee kan daar wel in helpen!

Nog even verder het tuintje afgemaakt, even wezen eten bij eFFe In ’t Dorp – tja, zo heet dat – en nadat ik de tuinspullen weer had ingeladen en een flinke pot met vijverwater inclusief plantjes en donderkopjes had geschept uit het vijvertje, weer op huis aan.

IMG_8867

Huis HD wel te verstaan. Even voor de duidelijkheid:

  • Huis HD – huis van mij (Conny)
  • Huis DH – (huur)huis van Jan
  • Huis WO – ons huis in België

En daar houden we het even bij….

4 gedachtes over “Lang weekend #17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s