Van onkruid en Pinterest

Zo’n dag vlak voor een vrije dag voelt raar aan. Normaal gesproken werk ik de vrijdagen tot 12.00u, nu ‘moet’ ik blijven tot 17.15u. Dan maak ik een lekkere wokschotel voor ons tweetjes en rijden we na de wokschotel weer naar het zuiden, naar ons ‘vakantie en weekendhuis’. Kijken hoe hoog het onkruid staat, hoewel onkruid niet echt een goede naam is voor soms best mooie, maar meestal nogal woekerende ‘ongewenste’ plantjes.

Vooral de haagwinde (of akkerwinde) is een ‘zorg’ die wij gewapend met schoffel en in tuinhandschoen gestoken handen te lijf gaan. We hebben al aardig wat van deze vermaledijde wortels eruit gepulkt. Voor zover ik kan nagaan heeft deze plant geen noemenswaardige medicinale werking behalve dat het laxerend zou werken. En met mijn stoelgang is niets mis. Dus helaas.

Ook de heermoes heeft het goed naar z’n zin in onze tuin. Zeker geen lelijk plantje en misschien gun ik ‘m eerdaags wel ergens een plekje. Maar nu nog niet. Nu dirigeer ik en misschien later dat ik een ‘wild’ plekje aanwijs waar de kruidjes naar lieve lust kunnen groeien en bloeien.

Datzelfde geldt voor de brandnetel. Niet echt moeders mooiste maar wel heel belangrijk voor de fauna met name en nog lekker in de thee ook, maar om die nu zomaar even te plukken. Met de blote hand doe ik dat toch liever niet hoor.

Ik zal eens proberen om dit weekend wat foto’s te maken van hetgeen in de tuin groeit. Ik neem mijn grote camera wel mee, want dan kan ik mooi inzoomen. Het mag dan een oudje zijn (Canon 30D) maar hij doet het nog prima. En het objectief is niet zo oud (Tamron) en daar gaat het om natuurlijk. Misschien toch eens overwegen om ooit een nieuw model aan te schaffen, maar dan moet ik er wel wat meer mee gaan doen vind ik. Iets voor ‘later’. Voor die luie reet.

Op mijn Pinterest platform heb ik zelfs een bord dat heet ‘Voor als ik later zeeën van tijd heb’. Daar staat nu iets op van macramé. En that’s it. Nog geen ideeën opgedaan hoewel ik in mijn hoofd overloop van de ideeën: zelf brood bakken, plantjes uit zaadjes opkweken, bloemschikken, fotograferen, een Engelse Cottagetuin maken, een (jacht)hond nemen en ermee trainen, zelfs schilderen passeert mijn gedachtestroom. Mijn moeder schildert al. Wordt nog geld waard hoor, zo’n echte Magda! Ik zal eens een fotootjes plaatsen van haar schilderwerk. Toch leuk om zo bezig te zijn? Als zij een weekendje naar ons komt, zou ze haar ezel mee moeten nemen. Haar schildersezel bedoel ik dan natuurlijk (en als ze een echt ezel zou hebben zou ik dat ook niet erg vinden).

Ik word echt helemaal enthousiast als ik de pins zie op Pinterest. Ik vind het een ideale uitvinding.

Afijn. Vandaag niet echt iets zinnigs te melden, behalve dat ik weer zin heb om straks naar WO te rijden. De weersverwachting ziet er niet zo denderend uit, maar goed. Dat hebben we nu eenmaal niet in de hand. Komt wel weer goed…

dandelion-meadow-spring-common-dandelion-958653.jpeg

 

2 gedachtes over “Van onkruid en Pinterest

  1. Jaren geleden was er een programma met een tuinman en die had het over heermoes als onkruidverdelger voor andere plantjes. Ik zal eens gaan zoeken maar een link hierover.
    De afgelopen weken ben ik brandnetels gaan eten, als groente en als thee. Lekker beiden.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s