Weekend #16

We hebben dit weekend veel, veel, veel gedaan. Of misschien leek het veel vanwege de warmte, maar ik vind dat we een hoop werk hebben verzet.

Mijn nekpijn was vrijdag nog maar een waas van wat het geweest was, maar was nog steeds niet écht over. Nu – maandag – nog steeds niet. Misschien is het spanning, wie zal het zeggen. De fietsers konden in ieder geval mij weer veilig van links of rechts benaderen. Ik kon mijn hoofd draaien en ze zien.

 

Vrijdag kon ik lekker betijds weg, als afgesproken, dus om 12.00u. Eenmaal thuis hoefde ik enkel mijn tas te pakken en mijn nieuw bestelde zomerdekbedden (met bamboe, hoe krijgen ze het voor elkaar) voor in WO.

camphoto_342241519.jpg

Samen naar WO gereden en daar waren we redelijk op tijd. Even naar de Delhaize in Maldegem, wat niet echt een heel fijne winkel is (ze hebben er ‘niks’ en het staat niet logisch, net als bij de Jumbo…). Jan heeft nog het gras gemaaid (vind ie leuk) en de BGE opgestookt en we hebben asperges op Vlaamsche wijze gegeten. De schellen ham en de aardappeltjes hebben we op de BGE even aangebakken. Lekker hoor…

IMG_8817
Een glas cider. Echt een heerlijk drankje voor zomerse dagen..
IMG_8818
Versche asperges op Vlaamsche wijze….
IMG_8814
Een mooi geschoren grasveldje….
IMG_8816
De BGE opstoken voor de hesp en patatten

Zaterdagmorgen waren we vroeg wakker. Ik had niet echt heel goed geslapen, maar ik slaap meestal de vrijdag niet echt goed. Geen idee waarom niet. Word ik bij mij in HD wakker door de vrachtwagens, in WO zitten er hordes vogeltjes die om 05.00u al beginnen met hun vrolijke deuntjes. Het is toch te zot voor woorden…. 😉

Omdat het zulk prachtig weer was, doken we al snel de tuin in. De buren waren ook bezig met hun tuin. Die gaan zelf gras zaaien dus ze waren druk in de weer met het onkruid eruit schoffelen, aanharken, rollen etcetera. Wat een werk! Ik was blij dat ze bij ons een blik stoere mannen opentrokken en ons grasveldje er in no time in lag. Kostte dan ook wel wat, maar ja, we hebben nu toch al een mooie tuin, vind ik zelf.

 

Ik heb het nieuwe bloemenbed nog even onder handen genomen, want er lagen van die grote brokken keihard geworden klei in en dat heb ik getracht te vermorzelen. Ik kon op dat moment wel wat kinderhandjes gebruiken die normaal gesproken in Verweggistan onder de brandende zon stenen stukslaan (oooooohhhh…..). Om 12.00u kwam Plantdirect de door mij bestelde plantjes en boompjes brengen. Werk aan de winkel dus daarna.

IMG_8822
Er komen bladeren aan de walnoot
IMG_8823
Het nieuwe plantenbed: Engelse Rozenborder
IMG_8824
Vijftig meidoorntjes tussen ons en de kiekens…

IMG_8825

Ik heb 25 plantjes geplant en Jan heeft 50 haag-meidoorns geplant. Wát een klus in die hitte! Maar het resultaat mag er wezen en nu maar hopen dat het allemaal goed gaat groeien.

Tussen de werkzaamheden door heeft Jan nog buns (broodjes) gebakken voor de hamburgers die we die avond klaar maakten op de BGE. Zelfgemaakt buns en zelfgemaakt hamburgers uit een hamburger kookboek, waar we al best veel burgers uit hebben gemaakt. Dit keer beef hamburgers met een saus van blauwe kaas. Héél lekker!

Zondag weer best vroeg op. Met dat mooie weer moet je eruit halen wat erin zit. Buiten ontbijten en nog wat lopen rommelen in de tuin. Het onkruid begint overal op te komen, dus dat houden we goed in de gaten.

IMG_8815
Al de kleine groene plantjes is onkruid…

Verder nog de rechter borderrand nogmaals omgespit (voor de vierde keer geloof ik) en alle onkruidwortels die we tegen kwamen – voor die van de haagwinde – eruit gehaald. Daar komt te zijner tijd een betonrand (dat doen de buren) en dan een schutting. Niet over de volledige lengte, maar toch iets van een meter of twaalf denk ik. Dus daar kan ik nog niets neerzetten.

IMG_8827

’s Middags vormden zich prachtige wolken vlak bij ons. Wij hebben geen regen of onweer gehad, maar toen wij zondagavond naar HD gereden, zagen we dat het op sommige plekken goed had geregend.

Nog even een korte week werken – vrijdag Koningsdag – en dan weer lekker een paar dagen vrij!

3 gedachtes over “Weekend #16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s