Je eigen rijkdom

Vanwege mijn functie op mijn werk, zie ik heel veel tijdschriften voorbij komen. Sommigen leuk (Roots), interessant (fotobladen, bladen over jacht), wegdromerig (Méditerranée, Frankrijk, Italië) of overdreven (Talkies), maar ook: oninteressant (Life After Football, omdat ik niet van voetbal hou).

Ik zelf ben geen tijdschriftenmens. Ik koop ze weleens, voornamelijk woonbladen en ben (nog wel) geabonneerd op Happinezz. Ik weet namelijk hoe zo’n blad in elkaar zit en waarom zo’n blad überhaupt op de markt wordt gebracht. En dat heeft alles te maken met de mensen aanzetten tot, jawel, daar is-ie weer, consumeren.

Gerlinde heeft daar een broertje dood aan en ik diep in mijn hart ook. Maar toch als je soms door die bladeren heen bladert, zou je willen dat je stinkend rijk was en gewoon alles kon doen wat je tegenkomt in zo’n blad waarbij je denkt: dat wíl ik ook!

Bijvoorbeeld zo’n zwembad (en dan ook zulk weer)*:

img_8807.jpg

Of een heerlijke luiervakantie op de Malediven*

img_8808.jpg

De hele dag de lekkerste wijnen met dito kaasjes eten:

IMG_8809

Of de hele dag de lekkerste gerechten verorberen (klaar gemaakt door jouw privé kok) zonder dat je moet nadenken of het wel gezond is en of je ervan verdikt:

IMG_8810

Je bed bedekken met de mooiste overtrekken:

img_8811.jpg

En wakker worden met deze uitzichten:

IMG_8812

Iedere dag verse bloemen op tafel uit je eigen (immense) tuin (die wordt onderhouden door zo’n lekkere bruinverbrande altijd vrolijke maar onverstaanbare tuinman:

img_8813.jpg

Dan mag je van mij best het minimalisma nastreven en daar naar leven, maar ik word toch lichtelijk weemoedig van plaatjes als hierboven, hoewel ik vooral de laatste vijf best minimalistisch vind: wijn en kaas, ik bedoel, hoe minimalistisch kan je het hebben! En eten. Je moet toch eten, niet.

Fijn beddegoed hoeft niet duur te zijn, maar ziet er wel tof uit (overigens merk ik wel dat als je echt goed beddegoed koopt – bijvoorbeeld van Van Dyck waar die foto van is) je er écht veel lang mee doet en dat de kleuren veel mooier blijven. Dat Ikea-spul is leuk voor de logeerkamer of als je net op kamers woont, maar na vier keer wassen kan je er poetslappen van maken (even charcherend….).

En dan die foto daaronder, van die landschappen. Dat is toch hartstikke minimalistisch? Kost niets. En die bloemen: ik zie akelei, siererwt, rozen, allemaal uit eigen tuin (nog niet uit die van ons) en in ‘oude’ vazen, dus daar is geen bloemist aan te pas gekomen.

Je ziet, je hoeft niet eens zo stinkend rijk te zijn om al die mooie dingen die je in tijdschriften ziet staan te realiseren. Met een beetje fantasie en goede wil creëer je je eigen rijkdom.

Je zou er nog vrolijk van worden… 🙂

*Foto uit het blad Life After Football; de andere foto’s uit het blad Méditerannée

 

5 gedachtes over “Je eigen rijkdom

  1. Hmm lakens van ikea die slecht zijn misschien die ruw goedkope maar ik hoef geen satijn meer na 2 maanden kapot getrappelt in mn slaap. Weet je zo’n zwembad daar moet je personeel bij hebben hè schoonmaken das ook niks. Ik koop geen bladen lees ze waar ik ze als tijdverdrijf tegen kom.

    Liked by 1 persoon

  2. Grappig om te zien want behalve het zwembad is het eigenlijk allemaal behoorlijk simpel. De natuur, eenvoudig eten, bloemen uit de tuin in een oude fluitketel van de kringloop. Een dekbedhoes waar je er maar een van nodig hebt en jaren mee doet. Gratis vis uit zee met een uitje. Het verhaal van de Mexicaanse visser eigenlijk 😉

    Liked by 1 persoon

  3. Leven naar eigen normen, en daar vooral gelukkig mee zijn. Natuurlijk zijn er altijd die het beter hebben, maar ook zij die het met heel wat minder moeten doen. Het is iets wat ik de laatste jaren steeds meer ben beginnen beseffen. Ik gun anderen wat zij méér hebben en heb daar ook geen enkele moeite mee. Waar ik wel heel veel moeite mee heb, zijn mensen met nijdige afgunst en jaloezie. Niets komt er zomaar vanzelf…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s