De Gelukstag

Terwijl ik nog steeds met een bijzonder pijnlijke nek zit, waarvan ik vermoed dat het een ontsteking is van ‘iets’ (wat zit daar achter mijn rechteroor?), valt mijn oog op een gelukstag bij Hilde. Gezien mijn ‘gemoedstoestand’ is dit misschien wel hét ideale moment om die tag in te vullen….

1. Ben je zelf op zoek naar wat meer geluk?

Altijd. En in vergelijk met vroeger moet ik mij op dit moment toch echt wel gelukkig voelen. Maar geluk is een State Of Mind. Je beseft pas hoe gelukkig je bent (of was) als je in een rotsituatie zit. Donker bestaat vanwege het licht. Vrede vanwege oorlog. Geluk vanwege ongeluk. En geluk zit in hele kleine dingen.

2. Wat maakt jou gelukkig?

Een vers gezet geurige bak koffie. Een vogel die zingt. De wind door mijn haren (soms ook niet trouwens, niet bij windkracht 10), hardlopen, duiken, in de tuin bezig zijn, spierpijn 😉

96_Stroming White Slave.jpg
Waar ik niet blij van werd: veel stroming 😦

3. Maak je anderen gelukkig en op welke manier doe je dat dan?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo van het type ben dat ik pas gelukkig ben als anderen gelukkig zijn. Ik ben nogal egoïstisch wat dat aan gaat en dat weet ik van mezelf. Ik probeer niet te ‘pleasen’, ik ben geen Golden Retriever. Misschien een slechte gewoonte of gewoon een gemis. En als ik wel probeer te pleasen, doe ik dat door lekker te koken of gewoon m’n best te doen (met name in mijn werk).

4. Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?

Door zelf gelukkig te zijn, zijn anderen ook gelukkig, want dan maken ze zich geen zorgen om jou. Dus allereerst werken aan mijn eigen geluk en dan werkt dat automatisch door naar anderen.

5. Als je een boek of film zou mogen aanraden aan een gelukszoeker, wat zou je dan aanraden?

Chocolat, Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, Intouchables. Nou ja, toevallig allemaal franstalige films, maar dit zijn gewoon zalige feel-good movies. Qua boeken zou ik het niet weten want ik hou van horror, science-fiction en thrillers. Weinig geluk dus….(of je moet net niet de handen zijn gevallen van die seriemoordenaar…)

6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?

De blogs welke ik lees zijn over het algemeen doorspekt van geluk, behalve toch eentje die er nogal uitpringt: Zij Blogt. Haar gun ik alle geluk van de wereld en rust, en waarschijnlijk kunnen alle bloggers en niet bloggende meelezers altijd wel een vleugje geluk gebruiken. Hierbij virtueel dan mijn vleugje

 >>>>>>————— woeshhhhhh —————-<<<<<<

27_Eagle Ray
Een Eagle Ray. Eén van de vele geluksmomentjes onder water…

Dat iedereen maar zijn of haar geluk mag vinden, al is het maar een seconde en weten dat iedereen meetelt, dat iedereen er mag wezen, dat iedereen recht heeft op zijn of haar plekje op deze aardkloot en dat niemand zich minder mag voelen dan een ander.

Zo.

 

Een gedachte over “De Gelukstag

  1. In je werk zal je toch iets van “the will to please” hebben a;s personal assistant.
    Een andere mooie franse film vind ik “les unes et les Autres” die eindigt met de Bolero. Heb hem al tig keer gezien en ontroert me enorm.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s