Weekend # 15

Ow, slecht. Ik heb afgelopen weekend echt nul-komma-nul foto’s gemaakt, getrouwd als ik niet ben met mijn iPhone. En dat terwijl we zo veel nuttig werk hebben gedaan.

Na een vreselijke week – zo’n eerste week na je vakantie zouden ze moeten verbieden – een beetje weer het vakantiegevoel oppikken in WO. Vrijdag waren we om twaalf uur al onderweg naar het zuiden, de auto gevuld met een uitgespitte stekelbes en ‘Cordyline Australis’ (cabbage palm) die ik ooit in Ierland heb gekocht.

Onderweg nog een kop koffie scoren en tegen drieën waren we in WO. Auto uitgeladen, het gras gemaaid en de twee struikjes/boompjes gepland. Blijkt de palm – wat geen palm is –  helaas overleden. Ik had al die indruk. Die plant kan gewoon niet tegen een langere tijd matige vorst, ondanks dat ik ‘m had ingepakt. Is al eens eerder gebeurd en toen kwam uit een restje van de wortel gewoon een nieuwe plant, maar helaas nu weer dus. Echt jammer, want hij groeide zo mooi.

083-ierland.jpg
De Cordyline Australis. Geen foto van mijn tuin hoor…

Vrijdagavond hadden we een feestje van onze vriendin en ze had een smoothie-party dus een keur aan versgemaakte smoothies. Lekker hoor, maar na vier smoothies heb je het wel gezien. Hoe gezond kan een feestje zijn zeg? Verder was het gewoon wat ouwehoeren met mensen die wij niet kenden waaronder nog een Hollander, nou ja, een Fries eigenlijk, maar die was al behoorlijk vervlaamst en bovendien kenden we hem niet, dus dan ben je – ik toch tenminste – altijd wat aftastender dan anders.

Zaterdag zijn we met de fiets naar Oostburg gefietst om daar even wat Madame Jeanettes te scoren voor een gerecht (helaas, hadden ze niet) en een vishouder voor op de BGE. Altijd leuk om je omgeving per fiets te verkennen. En de weg naar Oostburg met de fiets is anders – leuker – dan de weg welke we altijd nemen als we de auto pakken. Zeeland is best mooi. Heel veel hazen gezien, heel erg dichtbij. Super leuk.

In Oostburg nog een hele leuke kookwinkel ontdekt waar het heerlijk naar koffie rook, waar ze verschillende theeën verkopen en (olijf)oliën, veel kookboeken en gewoon een leuke snuffelwinkel. Daar doe het voor hè, om nieuwe dingen te ontdekken.

Winkel31
Kookwinkel Bianca Bonte

Nog even langs de Boerenbond om wat klein tuingereedschap te kopen en dan weer terug naar huis. Het was inmiddels niet meer zo warm op de fiets. Een beetje stevig doortrappen dan maar.

’s Middags hebben we de krulwilgen in de tuin geplant en nu maar hopen dat ze het mooi gaan doen. Het staat al direct een stuk beter.

Er staan ondertussen al aardig wat bomen in de tuin. Die zijn nu natuurlijk nog superklein, maar dat wordt later goed beheren en niet alles vol laten groeien. Maar voorlopig hoeven we nog niet te snoeien. Eerst maar groeien.

Zondag een beetje een luierdag voor mij. Ik ben weer knal-duizelig (BPPD) en had hoofdpijn en een stijve nek (waarschijnlijk door de kou zaterdag), dus heb niet veel nuttigs gedaan behalve de plantjes uit de grond kijken. Het had goed geregend zaterdagavond en – nacht, en dat zag je meteen.

Jan heeft de voortuin omgespit en aangeharkt en ontdaan van onkruid en stenen. Als het goed is komt daar deze week een berg aarde op. Dan moet onze plaatselijke klusser nog twee putdeksels maken en ik mag gaan verzinnen hoe ik de voortuin ga inrichten. Onderhoudsarm aa-uu-bé. Geen gras dus.

En terwijl de aarde nog onder m’n nagels zitten, maken we ons op voor een heerlijke warme week waar ik helaas vanachter glas van mag genieten. Hopelijk is het komend weekend nog net zulk lekker weer…

 

2 gedachtes over “Weekend # 15

  1. Heel verveld die BPPD, ik heb er ook last van. 2 jaar geleden bij oorontsteking zo draaisuizelig dat ik de 2 meter van stoel naar andere kant vd kamer niet zonder ondersteuning kon overbruggen. Elke dag 2x de fysiooefeningen gedaan. Als ik nu verkouden ben doe ik ze ppreventief. En omdat ik ook snel oorpijn heb pas ik dan meteen acupressure toe. Voor het bovenste deel van de oorschelp zit een putje, daar miiddelvinger op, wijsvinger achter oor en zachtjes masseren, Helpt mij erg goed

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s