Visjes

Vanmorgen ben ik even langs de huisarts geweest, omdat ik een verdacht plekje op mijn huid meende te zien. Kon ik meteen mijn andere klachten voorleggen. Alsof ik er veel had…. Ik ga haast nooit naar de huisarts en als ik ga, spaar ik altijd alles op. Ik had nu dat plekje, een rochel in de ochtend en pijntjes overal. Allemaal niets. Ik ben zo gezond als een vis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op zich voel ik me na een bezoek aan de huisarts an sich al direct een stuk beter. Je gaat toch lopen piekeren. Maar ik heb eigenlijk nooit iets. En laten we dat zo houden.

Gisteren heb ik alle foto’s bewerkt. We hadden niet zo heel veel foto’s genomen. Ik meen dat het er een stuk of 300 waren, waarvan ik er al veel bij het bekijken kon deleten omdat deze niet goed waren. Onscherp of gewoon niet bijzonder. Ik heb er uiteindelijk 193 overgehouden. Een mooi aantal. Misschien maak ik er wel een album van.

Ik heb ook een filmpje gemaakt van twee Eagle Rays die op hun gemak kwamen aanzwemmen, maar ik kan dit helaas niet op WP delen. Ik kan alleen de link op YouTube toevoegen. Bij deze: link naar filmpje op YouTube…

55_twee eagle rays

Nog een paar grappige foto’s:

30_vissen in spons

60_je-ziet-me-niet
Je ziet me niet. Je ziet me niet…
86_Mini Murene
Baby Mureentje in een spleetje
87_Poetsgarnaaltjes
Poetsgarnaaltjes in anemoon 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mini poetsgarnaaltje in anemoon

Veel voor ons bijzonder encounters hebben we niet gehad, behalve tot drie keer toe een enorme groene murene die onder ons door zwom en natuurlijk de prachtige Eagle Rays. Wat een mooie beesten zijn dat toch! Zo gracieus als ze door het water zwemmen.

Verder hebben we twee schildpadden gezien, een Southern Stingray en nog ontzettend veel andere visjes natuurlijk, maar er was geen baitball zoals de vorige keer en de Manta, die af en toe wordt gespot bij Bonaire, liet zich niet zien. Geen dolfijnen, geen haaien. Wel een aantal Tarpons die ons vergezelden tijdens één van onze laatste duiken. Tarpons zijn roofvissen van wel twee meter lang, lekker nieuwsgierig en niet bepaald bang, maar ik heb ze nog nooit betrapt dat ze naar duikers happen 😉

32_scorpionfish
Zoek de vis (Scorpion fish)

Het was in ieder geval weer heerlijk. We hebben twee duiken per dag gedaan. Geen nachtduik want mijn lamp was stuk. Helaas. Nachtduiken kunnen erg bijzonder zijn. Voor een volgende keer. Want we moeten terug (hè, vervelend…) want we hebben nog vier flessen op onze kaart tegoed staan.

Met weemoed het duikerparadijs op zondag 1 april – ik hoopte nog dat het een grap zou zijn – achter ons gelaten. Ons nu al verheugend op de volgende keer, maar voor 2019 hebben wij al plannen. Dan gaan we naar Italië. Ja, weer eens wat anders. Maar er is altijd plek om ook daar eventueel een duikje in te plannen. Je moet iedere kans grijpen.

In de zomermaanden neem ik nog een week vrij, zeker als iedereen op kantoor weg is en er toch weinig te doen is, en voor het najaar staat er nog een weekje of één, twee in de planning, zonder dat dit nog ingevuld is. Zal wel WO worden wat zeker geen straf is, want ik ben er graag. Ik heb die vrije periodes gewoon nodig.

Dus genoeg om naar uit te kijken.

8 gedachtes over “Visjes

    • Hé, nog niet aan gedacht… 😉 Waarschijnlijk wel als duikinstructeur of zo, waarom niet. Maar ik weet niet of ik daar zou willen wonen eerlijk gezegd. Iedere dag 30 graden…. pffff. Zo saai 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s