Ontbijt

Nu loopt de vakantie écht bijna ten einde…. En ik merk het lichtelijk aan mijn humeur: ik begin weer wat kribbiger en ongeduldiger te worden. Ik heb dan ook totaal geen zin om maandag weer aan de slag te gaan. Soms, na drie weken afwezigheid, heb ik wel weer zin om te beginnen, maar nu niet. Ik denk gewoon dat ik te graag hier in WO ben, zeker nu het steeds beter weer begint te worden.

Met de jetlag gaat het goed, hoewel ik vannacht om 04.00u wakker werd en minstens anderhalf uur heb wakker gelegen om tegen half zeven weer in te slapen. Geplaagd door allerlei gedachten die dan door mijn hoofd gaan zoals of ik mijn ontbijtgewoonte misschien eens moet veranderen, omdat ik ‘overal’ lees dat in fruit zoveel suiker zit… [zucht]. En aangezien ik al een aantal jaren doordeweeks ’s morgens een fruitsmoothie maak (twee bananen, een appel met schil, twee uitgeperste sinaasappels en flink wat yoghurt en dat aangevuld met ander fruit als mango of aardbeiden, blauwe bessen en noem maar op), moet ik daar eens van af stappen.

Nou ja, ik MOET niets. Ik doe dit voornamelijk omdat ik ’s morgens niet uitgebreid voor me uit starend vanwege nog niet wakker een boterham met kaas ga zitten kauwen. Ik blijf liever zo lang mogelijk in mijn bed liggen om binnen een kwartier mijn smoothie te draaien, die ik een één liter drinkbeker giet en meeneem naar kantoor. Dan heb ik ook meteen mijn vitamientjes binnen, zo redeneer ik, want ik ben een slechte fruit eter.

Als ik kijk naar sites als DEZE, dan hebben de verzinners van deze ontbijten a. erg veel energie ’s morgens, b. geen ochtendhumeur en c. mensen om zich heen. Ik zie mezelf ’s morgens geen pannenkoekjes maken of gepocheerde eieren. Wel lekker, ik teken ervoor, maar alleen als iemand anders het voor mij zou klaar maken, lui varken als ik ben.

Afijn.

Ik heb nog geen vakantiefoto’s want deze ga ik bewerken op mijn werk waar ik een dubbel beeldscherm heb waarvan één hele grote. Thuis zit ik op een armetierig beeldschermpje van 14 inch en bovendien moet ik eerst alle RAW foto’s in één directory verzamelen van waaruit ik ze ga bewerken. Ik heb drie verschillende kaartjes waar foto’s op staan. Ik heb (gelukkig) niet al te veel onderwaterfoto’s gemaakt, dus ik ga ervan uit dat het bewerken wat sneller gaat dan normaal. Bij de onderwaterfoto’s moet ik hoofdzakelijk de witbalans instellen.

Vis

En ik doe dat dan graag allemaal achter elkaar met goed zicht, een gemakkelijke stoel en een ergonomisch toetsenbord.

Encore un peu de patience alors….

 

13 gedachtes over “Ontbijt

 1. Vijf stukken fruit … dat is wel heel veel inderdaad. De vitamientjes krijg je wel in een smoothie maar de vezels zijn stukgeblenderd en die zouden minstens zo belangrijk zijn. Maar lekker wel hoor, zo’n fruitige smoothie. Ik krijg er instant zin in.

  Like

 2. 2 bananen is inderdaad erg veel en dan nog de rest. Ik begin de dag altijd met 2-3 fruit, vandaag kleine kiwi, kleine mandarijn en sinaasappel en koffie. Ik neem er ook echt even de tijd voor en vind het ontspannend dat allemaal pellen en de stukjes eten. Altijd hekel gehad aan haasten in de ochtend dus st liever een half uur eerder op.

  Like

 3. Coole foto!
  Heb je zelf geen last van het fruit dat je eet? Als in, trek en moe daarna? Fruit is niet zo belangrijk als je je groentjes goed eet. Ben je gaar zonder ontbijt? Als je iets eet omdat je iets moet eten, ben je misschien niet zo’n ontbijter. Begin ook pas met eten tegen half 12. Dat de ontbijtgranenindustrie me om half 9 al iets wil laten vreten wil niet zeggen dat het het juiste is om te doen.

  Like

  • Ja, ik moet iets in mijn maag hebben en nee heb geen last van het fruit. Héél soms. En ik ben opgegroeid met pap. Bambix en Brinta en soms maak ik dat nog wel hoor. Is misschien ook wel een alternatief naast muesli met yoghurt wat ik ook een poos heb gegeten. Ga dat misschien wel weer eens doen…

   Like

 4. Al een keer granola geprobeerd (geroosterde noten, pitten, zaden)? Ik eet het met wat blauwe bessen, frambozen, braambessen, en dikke Griekse yoghurt. Ik maak mijn granola zelf, één bakplaat per week gaat erdoor. Makkelijk en snel klaar. En ’s morgens moet ik niet nadenken want daar ben ik niet toe in staat. 😉

  Liked by 1 persoon

 5. Ik snap je tegenzin om weer aan het werk te beginnen. Je doet het ook al heel lang geloof ik. Het werk is vast op zich niet erg, alleen zie jij er zelf het nut niet zo van in?? Wat zou er moeten gebeuren om daar verandering in te brengen?
  Wat ontbijt betreft: tijdschriften en reclames staan vol van wat goed voor je zou moeten zijn. Of niet goed moeten zijn. Wat voor de een goed is, is voor de ander niet perse goed. De een heeft een licht ontbijt nodig (bijvoorbeeld yoghurt met muesli), de ander heeft een zwaarder ontbijt nodig, bijvoorbeeld pap met gedroogd fruit. Het hangt een beetje van je constitutie af, hoe je gebouwd bent. Ik moet ’s ochtends iets warms hebben om mijn spijsvertering aan de gang te houden. Geen bak koude yoghurt voor mij, dan kak ik gelijk in. Uiteraard zitten er suikers in fruit, daar zijn ze mee ‘geboren’. Het is wel een verschil of je die suikers met de vrucht en al opeet of dat je kristalsuiker (gedestilleerd uit de suikerbiet) toevoegt aan je bak muesli bijvoorbeeld.
  5 stuks fruit klinkt wel als veel, ook best duur. En zelf denk ik dat we niet het hele jaar door fruit nodig hebben. Vooral als het exotisch fruit betreft. Maar je hoeft er niet mee te stoppen omdat een tijdschrift het zegt. Een fruitsmoothie achterover slaan ’s ochtends vind ik dat weer een betere gewoonte dan een paar plakken fabrieksbrood wegwerken met ‘plastic’ boterhamworst. Toch?

  Liked by 1 persoon

  • Inderdaad! Duur valt wel mee hoor. Bovendien is het een investering in jezelf en geven wij relatief ‘veel’ geld uit aan goed eten. En wat t werk betreft: ik werk vanaf 1980 non stop dus zo gek vind ik t niet dat ik het niet meer zo leuk vind. Aan de andere kant: daardoor kan ik wel leuke dingen doen…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s