Zoutelande

Op de eerste dag van de lente, was ik behoorlijk vroeg wakker. Om iets na zevenen al. Dan er maar uit. Wat moet ik in bed. De zon zou weer lekker schijnen vandaag dus maar net doen alsof het een werkdag is en er dezelfde tijd uit.

Eerst even inchecken. Gaat zo makkelijk tegenwoordig! Ik weet nog ‘vroeger’ toen je bij de balie pas wist waar je zou zitten. Nu kan je je stoel van te voren al reserveren. Heen vliegen we gewoon Economy. Normaal vliegen we bijna altijd Economy Comfort maar het is best een groot prijsverschil voor wat je krijgt. Enkel wat meer beenruimte. En voor de heenreis die toch overdag is, is het gewoon even verstand op nul en twee keer honderdvijftien euro uitsparen. Je krijgt toch voor de rest alles hetzelfde.

Bij British Airways kan je kiezen voor Premium Economy en dan krijg je ander eten, andere stoelen, alles anders, zelfs boarden is Premium. OK, je betaalt daar ook voor natuurlijk, maar dan heeft het ook écht zin. En bovendien zaten we toen best lang in dat vliegtuig richting Nieuw-Zeeland.

Afijn.

Na het inchecken en kaartjes maken voor mensen die jarig zijn in onze vakantie, mijn haar toch maar even gekleurd. Het grijs kwam al aardig door het asblond heen. Ik zit er aan te denken om daar eens mee te stoppen, met dat verven. Maar ik weet niet of mijn grijs mooi grijs is. Zal er eens een keer een bezoekje aan de kapper aan wagen. Ooit.

IMG_0114

Op het laatst toch nog alles vlug-vlug. Even naar m’n moeder. Toch ook weer vier uur van huis en dan thuis nog best veel af te werken. Die allerlaatste loodjes toch hè. Maar ik maak me niet al te druk. Het huis zal er best nog wel staan als we terug komen.

Zal ik een boek meenemen en zo ja in welke vorm? Papier, e-book of iPad? Zoveel keus, zoveel ‘devices’ tegenwoordig. En dan de vraag: zal ik aan lezen toekomen? Dan maar een gewoon boek. Die kan ik daar dan achterlaten.

Nog even een tomatensaus maken voor de pasta. Het is een raar idee dat ik morgen om deze tijd ergens op tien kilometer in een smalle cilinder naar zonniger – nee, warmer – oorden word getransporteerd. En op het moment dat ik dit typ, we nog ruim achtenhalf uur te gaan hebben, met nog een tussenstop op Aruba.

Jak! Maar dat is een luxe probleem. Niet klagen.

Ik had ook gewoon naar Zoutelande op vakantie kunnen gaan.

6 gedachtes over “Zoutelande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s