Weekend #11

De oplettende lezer heeft gemerkt dat ik het bericht wat ik vrijdag plaatste, heb verwijderd. Ik schreef dat nogal in een opwelling, maar later vond ik toch dat ik het niet had moeten plaatsen. Het voegt niets toe, behalve dat ik echt toe ben aan vakantie. Had vrijdag niet echt een hele leuke dag en ben ook op een vreemde manier weg gegaan.

Soit. Het is nu vakantie en buiten schijnt de zon volop. Helaas is het nog slechts een graadje of vier. Ik ben dus nog in Nederland. Maar ik ga ook niet weg uit Nederland. Enkel naar een plekje in het Koninkrijk Nederland waar het een graadje of 26 warmer is. Mooi toch? Kost je wel een vliegrit van 12 uur heen, maar je moet er wat voor over hebben, niet.

Vrijdagmiddag zijn we nog even naar Haarlem gereden want Jan had nieuwe hardloopschoenen nodig. Hij heeft nu dezelfde als ik. Doen we niet expres hoor. We gaan niet als een stel met dezelfde kleren en schoenen hardlopen. En voorlopig loop ik niet hard, dus dat zal je niet zien.

Bij Marqt nog even onze weekendboodschappen gedaan en via Jamon Jamon met zes flessen wijn en een tig liter fles olijfolie naar de auto en naar huis.

Zaterdag hebben we onze tassen ingepakt, althans toch voor het grootste deel en dan voornamelijk onze duikspullen. Wij nemen alles mee, behalve lood en fles (duh). Alles nog even checken maar als er iets stuk zou zijn zitten we straks niet in de middle of nowhere dus er is altijd ‘spare’.  Wel tien keer duurder, maar goed. Nood breekt dan wet.

Het is jammer dat je ‘maar’ drieëntwintig kilo zonder bijbetaling mee mag nemen, maar we redden het altijd nét. Weinig kleding mee en dingen als douchegel en bodylotion daar kopen. Ik heb wel mijn (goede) shampoo mee, want je haar heeft daar al genoeg te verduren. Maar dingen als föhn of krultang, zelfs oogschaduw, blijft thuis. Heeft daar totaal geen nut. Het is veel te heet om je haar te föhnen en oogschaduw blijft toch niet zitten. Zeker als je duikt is make-up een drama, maar ik heb wel (tegen beter weten in) waterproof mascara en oogpotlood mee.

We reden nog even naar de duikwinkel want Jan is in Kreta zijn loodpocket verloren en we gingen even kijken of ze die hadden, maar die moesten ze bestellen. Hopelijk komt dat morgen binnen en anders neem hij een loodriem mee. Daar kan het ook mee.

’s Avonds lekker tortilla gemaakt. Ik dacht: weer eens wat anders. En ondanks dat-ie nog wat ‘lekte’, was-ie bijzonder lekker. Echt zo’n zaterdagavond-we-eten-op-de-bank gerechtje.

IMG_5668

Zondag vroeg uit de veren, want Jan deed mee met de eerste Urban Trail Amsterdam. Ik niet dus vanwege de bekende reden (blessure/aandoening/ouderdom…). Daar afgesproken met drie collega’s (het initiatief om eraan mee te doen kwam van een collega) die ook gingen lopen. Het was natuurlijk bar koud en ik was driedubbel aangekleed. De lopers niet natuurlijk en dat was denk ik best lastig, want wat doe je aan als je eerst nog een uur staat te blauwbekken voordat je kunt vertrekken? Er zouden nog twee (vrouwelijke) juich-collega’s zijn, maar die vonden het te koud en zouden later komen.

Om tien over half tien vertrokken de mannen en ik ben naar de finish gelopen en daar heb ik anderhalf uur staan dansen. Om warm te blijven (maar ik stond wel lekker in de zon), maar ook gewoon de muziek zo dans-aanstekelijk was. Ik kan dan niet stil blijven staan. En ik heb me uitstekend vermaakt zo in m’n eentje. Heb daar nooit zo’n moeite mee. Heb de andere twee collega’s ook pas gezien toen de mannen na anderhalf uur finishten.

Het scheen wel een erg leuke trail te zijn zo door Amsterdam-Noord. Ze moesten allerlei gebouwen door en daarom deden ze zo lang over tien kilometer. Op sommige plekken moesten ze wel zes minuten wachten. In de kou. Brrrr.

Ik had het best wel een beetje zwaar toen ik al die – vooral jonge – lopers zag en ik heb me voorgenomen om na de vakantie toch zoetjes aan en voorzichtig kleine afstanden te gaan lopen. Ik heb toch niets te verliezen.

Zondag waren we tegen enen weer thuis. Gedoucht en een beetje niets gedaan. Mag ook best een keer. In de namiddag toch nog even een wandeling gedaan van een kilometer of zes denk ik. Nog even snuffelen in een brocante winkel vlakbij een manege en veel leuke dingen gezien. Maar die zijn er altijd wel en komt nog wel.

Nog een grappig tafereel: een kat op de oever van de sloot en twee eenden op nog geen veertig centimeter van de kat vandaan. Over treiteren gesproken!

IMG_4760

’s Avonds lekker Schotse Hooglander biefstuk met frietjes en sla gegeten. We waren allebei moe dus lagen er bijtijds in. Jan moet weer werken en ik ben thuis. Ik heb vakantie. Maar het is een raar gevoel om ‘zomaar’ thuis te zijn. Maar ik heb echt geen zin om te gaan werken.

Dus heb ik mijn huis maar eens een goede poetsbeurt gegeven. Als de zon zo schijnt zie je tenminste wat je doet en dat het soms zo weinig nut heeft om het ‘schoon’ te maken. Het gaat om het idee….

We hadden zaterdag nog problemen met de pomp in de vijver. Alle stroom was uitgevallen en echt een goed toeval dat we net in HD waren anders waren de rapen gaar natuurlijk met een vriezer vol vlees. Dus een nieuwe pomp geïnstalleerd en het filter schoon gemaakt en aangesloten. En nu met die koude nachten krijg je de meest bizarre ijsvormen. Wel mooi.

IMG_0787IMG_4429IMG_5401

Maar van mij mag de lente beginnen hoor!

3 gedachtes over “Weekend #11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s