Sunshine Blogger Award

Vooral na de weekenden heb ik erg veel moeite om de blogs die ik volg allemaal te lezen. In het weekend zit ik echt nauwelijks achter mijn computer. Ik scan dan een beetje op onderwerp of ik stel het lezen uit tot later. Dat is het gevaar van te veel blogs willen volgen.

Dan dus min of meer per toeval dat ik las dat mijn blog wordt genomineerd voor de Sunshine Blogger Award door Forever38.com. Ik weet alleen niet hoe de blogster heet. Maar in ieder geval bedankt. Ik voel me oprecht vereert…

Het schept wel wat verplichtingen, zoals het nomineren van elf andere blogs, maar ik denk dat als ik die nomineer, dat er minstens 6 zijn die al eerder zijn genomineerd. Daar moet ik dus even diep over nadenken.

Om niet helemaal uit de toon te vallen en deze ‘kettingbrief’ – want dat is het in feite – niet te verbreken – en voor de lezers die het fenomeen niet kennen, nog even de regels:

 • Bedank en tag de blogger die je nomineerde in jouw blogpost.
 • Beantwoord de 11 vragen die deze blogger voor jou heeft opgesteld.
 • Nomineer zelf 11 bloggers om deze award te mogen ontvangen en stel 11 vragen op.
 • Som alle regels op en plaats het logo van de Sunshine blogger-award in je blogpost.

Dus het eerste puntje heb ik afgewerkt. Het tweede puntje is het beantwoorden van de vragen die door de nomineerder (is dat Nederlands?) zijn opgesteld.

 • Met wie zou jij een dagje willen ruilen?
  • Ik heb geen idolen. Niet in die zin dat ik op zie tegen iemand of iemand anders zou willen zijn. Wel zou ik willen ruilen met iemand die bijvoorbeeld iets doet wat ik heel graag zou willen doen, zoals bijvoorbeeld een berggids (er even van uit gaande dat ik dan ook meteen wat jonger ben), of iemand die steengoed is in snowboarden of biathlon. Of iemand die nu op dit moment lekker in de zon ligt met een cocktail in de ene en een mooie, gebruinde, gepierde hunk  boek in de andere (en dan zonder zonne-uitslag).
 • Wat is je favoriete snack?
  • Olijfjes en patatas bravas en gevulde dolmades en rauwe Iberico ham en nootjes…
 • Wat zou je doen als je de staatsloterij won?
  • Daar heb ik al eens een blogbericht aan gewijd, maar ik zou in ieder geval stoppen met dit werk, een zeilboot kopen, nog een huis op Bonaire, een robotje om mijn huis schoon te houden, een mooie auto – zo’n truck met laadbak -, een paar honden, een jachtgebied. En ik zou mijn broer wat geld geven en voor mijn moeder een geheel tot in de puntjes verzorgde reis door China.
 • Wat is je favoriete quote?
  • What does not kill you makes you stronger.
 • Wat zijn je blogdoelen voor 2018?
  • Die heb ik niet. Ik heb eigenlijk nauwelijks doelen, ook nooit gehad. Een blogdoel heb ik al helemaal niet.
 • Waar heb jij echt een hekel aan?
  • Dingen te moeten doen tegen mijn zin.
 • Wat als je naar een onbewoond eiland moet en je mag maar 3 dingen meenemen, wat zou dat zijn?
  • Zo’n vuurmaaksetje, mijn mes en een tarp (soort zeil) (lekker praktisch hè…?).
 • Noem drie landen op waar je graag nog naartoe zou willen reizen.
  • Ik zou nog wel een keer graag naar Japan willen voor het lekkere eten, misschien te duiken en voor de cultuur.
  • Mauritius is ook al eens voorbij gekomen en dan voornamelijk om er te duiken.
  • En dan Thailand, ook weer voor het lekkere eten en het duiken.
 • Hoe kom je toch aan content als je lastig aan ideeën komt?
  • Daar heb ik eigenlijk nooit last van, gebrek aan content. Komt ook omdat ik vanuit mijn hart blog en niet op commando. Ik schrijf soms een paar dagen niet, dan heb ik meestal geen tijd. Ik verzin altijd wel wat waar ik over kan schrijven en soms komt dat op als kakken.
 • Wat doe jij om écht te ontspannen?
  • Dat is iets wat ik héél moeilijk kan. Ik kan dat het best als ik niet thuis ben en niet die beslommeringen van huis heb, niet hoef na te denken wat ik vanavond ga eten of morgenochtend. Vaak ‘overkomt’ het me als ik buiten ben, als ik bovenop een berg zit bijvoorbeeld, of de regen voel of de geur van de lente of als ik met een lekkere cocktail aan een buitenbar zit met goede muziek en de ondergaande tropenzon (nog effies, nog effies….). Maar ik moet uit mijn eigen omgeving weg. Mijn ega snapt dat niet altijd, maar alleen dan kan ik écht ontspannen.
 • Wie is jouw voorbeeld (al dan niet op bloggebied)?
  • Ik heb geen groot voorbeeld. Op geen enkel gebied eigenlijk. Wel meer voorbeelden van mensen in het algemeen die luchtiger zijn en zich niet zo druk maken en dus geen last van stress hebben. Mensen die tevreden zijn en écht kunnen genieten van dingen. Allemaal zaken waar ik veel moeite mee heb. Mensen die écht vrolijk door het leven gaan, die nooit boos op elkaar worden en die stress en die zorgen dus niet hebben. Ho stop, ik som alles op van de ‘perfecte mens’. Ja. Toch ‘mijn voorbeeld’.

Wat ik echt een probleem vind, is om nu elf andere bloggers te nomineren. Ik weet op enkelen na wie mijn blog veelvuldig lezen, maar deze zijn al bijna bij iedereen bekend. Het blogwereldje is best klein.

Als ik dan toch een poging mag wagen:

 1. jojo-co.blogspot.nl
 2. Samajatalk (en zij heeft er dus al eentje…)
 3. Mrs. Curly – en zij heeft er volgens mij ook al eens één gehad.
 4. In Het Hoge Noorden
 5. Thomas Pannenkoek
 6. Gwennie Benjamins
 7. Le Petit Requin
 8. Triltaal
 9. Eigenwijze Huisje
 10. Homesong Blog – omdat ik hier een beetje jaloers op ben. Volgens mij heeft zij het perfecte leven…
 11. Myriam’s Ditjes en Datjes

Ik ben toch verder gekomen dan ik dacht. Aan de genomineerden: voel je verplicht tot niets en zie het niet als een must om deze hele waslijst af te werken. Ik lees graag bij jullie en raad jullie daarom graag aan bij anderen.

En nu nog vragen verzinnen…. oejoejoejoej….

 1. Wat is jouw meest favoriete dag van de week?
 2. Waar verheug jij je het meest op voor 2018?
 3. Maak je iedere avond je eten vers of gebruik je kant-en-klaar of pakjes makkelijk?
 4. Hoe sta jij over het algemeen in het leven?
 5. Wat is de beste beslissing die je ooit genomen hebt?
 6. Ben je materialistisch ingesteld?
 7. Waar kan je over dagdromen?
 8. Wat is je favoriete TV programma?
 9. Ben je een mensen-mens?
 10. Sta jij altijd voor iedereen klaar in nood?
 11. En, wie ga jij nomineren?

In feite zou er vanuit een nominatie een Award moeten komen, net als bij de Oscars. Dus zo’n mooi beeldje voor in je kast, waarschijnlijk van een zonnenbloem. Afijn. Ik ben erg benieuwd of de door mij genomineerden het willen overnemen.

13 gedachtes over “Sunshine Blogger Award

 1. Gefeliciteerd met je award. Ik wist overigens niet wat het betekende, dus tevens dank voor de duidelijke uitleg. Ik wil hem ook heel graag overnemen (ik voel me echt gevleid) want ik hou wel van lijstjes maar 11 andere bloggers nomineren gaat me niet lukken. Jij was me namelijk voor! 😉

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb geen blog, soms wel jammer dat je die leuke vragen dan niet kan beantwoorden.Als ik er een hier mag doen: ontspannen vind ik ook erg lastig, er is altijd wel iets te doen en als ik dat dan niet doe heb ik het gevoel dat ik steeds meer achter ga lopen.
  Op het water ben ik heel graag en ook erin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s