HOW I WORK tak .. eh .. tag

In mijn blog spring ik echt van de hak of de tak, hè? Weinig rode draad bij mij. Op een site die ik vandaag ‘ontdekte’, zag ik een HOW I WORK tak tag (en zij heeft ‘m ook weer ergens anders vandaan).

Ik heb wat second thoughts bij tags omdat ik vind dat het wel een verkapte vorm is van een bewuste schending van je privacy en de informatie die je verstrekt kan echt wel tegen je gebruikt worden. Wie weet hoeveel bedrijven die hun krachtige zoekmachines erop los laten en jou daarna bestoken met advertenties die in jouw interessegebied liggen.

Natuurlijk weet geen hond of je de antwoorden wel naar waarheid hebt ingevuld. Je kunt je fantasie ook de vrije loop laten en de boel wat aandikken of interessanter maken, wat op zich wel leuke resultaten kan hebben. Maar ja, vaak doe je dat niet omdat je toch wel leuk vind dat anderen weten hoe jij in elkaar zit.

Ok. Dus HOW I WORK

Huidige werk: Full-time Office Manager/Personal Assistent bij een importeur van fotografische producten en accessoires ergens in de randstad.

Huidige mobiele toestel: iPhone 7+, iPad

Huidige computer: op het werk een MAC en thuis een MacBook.

Zonder welke apps/tools/software kan jij niet werken en waarom?

Ik kan niet werken zonder de app RDP omdat ik via deze app op de MAC naar een server wordt geleid waarop wij als bedrijf al onze software hebben staan. Dit heet Terminal Server. Daarop staat oa Microsoft Office en ik werk veel met Outlook (mail en agenda’s). Daarnaast werk ik veel met het HR programma NMBRS waar ik de personeelsadministratie op doe. Daar kan ik echt niet zonder en zou ook niet op prijs worden gesteld door mijn collega’s…

Hoe ziet je bureau eruit?

Zie hier:

IMG_8698

Opgeruimd niet? Vandaag net wel. Soms kan het een rommeltje zijn, maar wel een georganiseerde rommel, want ik moet wel het overzicht kunnen behouden.. Ik heb een kamer voor mij alleen. Direct grenzend aan mijn kantoor het kantoor van De Baas, uitkijkend over een ‘groen’strook op een bedrijventerrein. De meubels zijn op maat gemaakt.

Wat is je beste tijdsbesparende shortcut/lifehack?

Misschien dat ik al mijn werk op één stapel heb en wat opgeruimd en gefiled moet worden ook direct opberg. De stapel moet ik normaliter iedere dag door om te zien wat belangrijk is en wat niet. Sinds kort heb ik ook een harmonica-planner aangeschaft waar alles in zit wat op dit moment loopt, zodat ik door de bomen het bos blijf zien. Met deze planner zie ik het in één oogopslag.

IMG_8700

Wat is je favoriete to-do list manager?

Die heb ik niet echt behalve dat ik alles, maar dan ook alles in een gewoon schrift, wat ook altijd klaar ligt op mijn bureau, opschrijf. Niet één pagina per datum, omdat op sommige dagen meer velletjes nodig zijn dan op andere dagen. Wat ik gedaan heb, streep ik door. En ik blader vaak door het schrift. Oude schriften bewaar ik. You never know.

IMG_8699

Ik doe dit ook om niet de helft te vergeten.

To-do lijsten maak ik op het moment dat het nodig is, als ik te veel in één keer moet afwerken, maar ik kom niet ’s morgens op kantoor zo van: vandaag ga ik dit en dat en zus en zo doen, want negen van de tien keer komt het er dan niet van. Dat heb ik jaren geleden afgezworen omdat dat enkel maar stress en frustraties geeft. Ik neem de dag zoals die komt, behalve op de dag dat ik de salarissen moet doen, daar heb ik een vaste dag voor. En deze instelling vind ik beter dan lijstjes maken waar je vaak toch niet aan toe komt omdat de dagen nu eenmaal vaak niet zo lopen als je zou willen.

Is er naast je telefoon en computer een gadget waar je niet zonder kan?

Mijn computer/leesbril. Als je dat al een gadget kunt noemen. Mijn vulpen, een reken- en nietmachine en gatenprikker 🙂

In welke alledaagse bezigheid ben jij beter dan de rest? En wat is je geheim?

Als dit een werkgerelateerde vraag is zou ik zeggen het boeken van vluchten, het maken van reisschema’s, agenda’s bijhouden, dingen regelen en doen wat ik beloof. Ik weet niet waar ik ‘beter’ in ben. Ieder z’n talent en samen vult het elkaar aan. Ik doe dit werk al zó lang dat het mij logisch lijkt dat ik in sommige zaken ‘beter’ ben dan de rest, wat dat dan ook moge betekenen.

Waar luister je naar terwijl je werkt?

Vroeger kon ik niet zonder muziek. Nu heb ik meer en meer de radio uit. Soms moet ik me echt kunnen concentreren. Lekker rustig. Even geen ruis. Als ik mijn radio wel aan heb, dan luister ik meestal naar NPO Radio 2.

Wat ben je op dit moment aan het lezen?

Werkgerelateerd: niets of het moeten ingewikkelde overdrachtspapieren, mails of koopcontracten zijn. Privé gerelateerd: Walviseiland van Kimberley Freeman.

Ben je eerder een introvert of een extravert?

Ik ben duidelijk extravert: ‘Kwaliteiten zijn; Enthousiast, Openhartig, Spontaan, Direct, Makkelijke Prater, Speels, Levendig, Zelfverzekerd, Daadkrachtig, Initiatiefrijk. Valkuilen zijn: Fanatiek, Loslippig, Opdringerig, Bot, Slecht luisterend, Veel aandacht vragen, Onrustig, Arrogant, Dominant, Drammerig, Wispelturig.’ (bron: Wikipedia).

Behalve dat ik absoluut niet loslippig ben. Maar verder komt het wel overeen met hoe ik ben.

Hoe zit je slaaproutine eruit?

Ik ga meestal rond 21.45u naar boven, dan uitkleden, vaak nog even onder de douche (dan heb ik wat minder last van mijn benen), nog even iets lezen en dan rond 22.30u het licht uit. ’s Morgens om 07.00u gaat in de hal het licht langzaam aan. Daar word ik dan wakker van, maar sta meestal pas rond 07.20u op. Zeker in de winter als het buiten dan nog zo donker is. Lui kreng! Maar ik sta wel een uur later helemaal fris en fruitig klaar: gedoucht, haar gedaan, opgemaakt, aangekleed, bed aan kant, raam op een kier, smoothie gemaakt, afwas gedaan, gordijn omhoog, tas gepakt en alles aan kant. Turbo!

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Een relativerend advies: ‘Ook hij/zij zit met z’n broek op de enkels op het toilet!’ Oftewel: niemand is beter dan jij. Ik kijk dan ook tegen niemand op.

Is er iets dat je hieraan wilt toevoegen dat ook interessant kan zijn voor anderen?

Als het werk gerelateerd moet zijn, wat je verwacht in zo’n tag, zou ik zeggen: verlaag je niet door te roddelen op je werk of achterbaks bezig te zijn, niemands stoelpoten door te zagen of anderen onderuit te halen. Bedenk dat je allemaal daar zit met maar één doel en dat is het bedrijfsdoel. Kijk uit met vrienden maken op de werkvloer: en weet dan hoe je privé en werk moet splitsen en het één niet het ander mag beïnvloeden. Wees aardig, wees bereid om alles te doen voor de ander zolang het werkgerelateerd is en blijf zakelijk in probleemsituaties of crises. Zit niet op een eiland, neem initiatief en pronk niet met andermans veren. Steun elkaar, coach elkaar, maar blijf kritisch. En deel niet alles met je collega’s….

Be my guest om ‘m over te nemen. Vergeet dan niet de bron te vermelden.

 

3 gedachtes over “HOW I WORK tak .. eh .. tag

  1. Mijn laatste baan voor ik zelfstandige werd, was ook Office Manager.
    Ik ‘runde’ het Belgische filiaal van een Nederlandse groothandel.
    Door hier te lezen werd ik terug even in de tijd gegooid 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s