Nog meer koud

In plaats van te gaan hardlopen op de woensdagmiddag, heb ik gisterenmiddag een wandeling gemaakt in ons plaatselijke park/bos. Er lag hier en daar nog best wat sneeuw en het was erg koud. Vooral die wind maakte het behoorlijk frisjes.

IMG_8669IMG_8671

IMG_8674
Een reiger

IMG_8677

Alles is nu zo eentonig van kleur. Alles is groenig-geel. Het gras, de bomen, de struiken. Zo weinig kleur, zo weinig groen. De weinige sneeuw geeft het dan nog enigszins wat kleur. Als ik naar de verwachtingen kijk, blijft het voorlopig ’s nachts nog wel vriezen. De temperaturen overdag gaan dan wel ietsjes omhoog, maar nog geen lentetemperaturen.

Tijdens de wandeling een groepje koperwieken gezien die samen met de merels naarstig op zoek zijn naar eten in het struikgewas. Ook heb ik (denk ik) een bokje gezien. Als ik zie hoe het eruit ziet in vlucht, ben ik voor 98% zeker dat het een bokje was.

Met dit koude weer zie je de meest exotisch ogende vogeltjes die nu goed zichtbaar zijn en zich ook laten zien op zoek naar voedsel.

De camera’s van Beleef De Lente zijn ook weer open evenals de camera waarmee een pracht van een Bald Eagle paar wordt gevolgd in Decorah. Er ligt al één ei in het nest… Bij BDL hebben ze heel hoopvol een camera op een nest White Tailed Eagles (Europese Zeearend) gezet, maar daar valt voorlopig weinig te beleven.

Ook in mijn tuin in HD zitten vogels. Geen Eagles. Voornamelijk duiven en mussen (maar ja, wat weet ik er van: ik zit de hele dag op kantoor dus wie weet wat er allemaal langs komt) die afkomen op mijn half ingestorte vogelvoerplatformpje. Ze maken er wel een enorme troep van en de helft ligt op het terras wat in het voorjaar weer zorgt voor allerlei vreemde gewassen die tussen de tegels opspruiten.

Helaas is de filter van mijn vijver bevroren. Dat merkte ik gisterenavond. Ik had al een stuk tuinslang aan de ‘fonteintjes’ gedaan zodat er nog maar één overbleef die ik kon laten lopen voor de vogeltjes (én voor de vijver zelf). Maar alles was bevroren gisteren. Ik kan er verder ook weinig aan doen. Ik heb de stekker eruit gehaald en ik zal moeten wachten tot het gaat dooien.

IMG_8679

Vroeger haalde ik het filter ertussen uit als het zo hard ging vriezen, maar ik heb er dit jaar niet bij stil gestaan. Ik denk dat het filter het wel kan hebben en als het straks warmer wordt dat alles wel weer zal functioneren.

En hopelijk overleven de drie goudvissen het ook.

 

 

3 gedachtes over “Nog meer koud

  1. Ik was er net op tijd bij om mijn filter uit de vijver te halen voordat hij helemaal dichtvroor. Hangt een beetje van de diepte van je vijver af of je vissen het overleven en hoe hard het vriest. Hoop ook dat mijn goudvissen het overleven.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s