K-k-k-k-k-koud hè…

Toen ik vanmorgen naar buiten keek, was het een witte wereld. Waar mijn huis woont ligt meer dan waar mijn werk ligt. Sneeuw! Altijd leuk. Heerlijk eigenlijk. Als een kind zo blij. Jammer dat ik moet werken.

Kom ik op kantoor, deel ik mijn enthousiasme maar die wordt direct de kop ingedrukt door een fijne collega die altijd wel overal commentaar op heeft. Zo’n typ waarbij alles per definitie niet klopt of niet deugd. ‘Sneeuw? Bah. Laat de lente maar komen…’

Achter ons pand zijn ze de groenstrook aan het aanpakken. Dat betekent heul veul weg gehaald. Vooral de lage struiken. Allemaal gone. Wat overblijft zijn de hoge bomen. Nu nog een wat triestig gezicht. Maar straks…. Dan komen er nieuwe struiken en planten en een pad met als doel meer vlinders, meer bijtjes, meer vogeltjes en voor ons – die er op uitkijken – een iets fraaier uitzicht dan in de zomer één groene wand wat ook nog een hoop licht wegneemt.

IMG_8658
Dit was gisteren
IMG_8668.jpg
En zo ziet het er nu uit

Collega is daar pissed over. ‘En die vogeltjes dan! Ik ben woest! Echt woest!’ Zo’n typ die alles wat ze op facebook ziet als waar aanneemt. Zo’n typ die bij wijze van spreken stemt op de PVV omdat die ook overal tegen zijn.

Ik kijk naar buiten. Ja, het ziet er uit alsof er een storm heeft gewoed, maar hoor en zie! Overal roodborstjes, meesjes, op zoek naar lekkers tussen al dat omgewoelde groen! Er zijn nog geen nesten in aanbouw dus alles komt goed.

Het enige wat nu niet zo fraai is, dat is het gebouw tegenover mijn raam waar ik nu vol op uit kijk. Hopelijk komt dat ook wel goed als straks de blaadjes weer aan de bomen zitten. En trouwens, ik moet werken. Ik kan niet naar buiten zitten staren…

Ja, baas…. (Baas staat op de lange latten nu, dus lekker rustig).

 

7 gedachtes over “K-k-k-k-k-koud hè…

  1. Toch maar stukje gaan fietsen met hond, die zeurde zo toen ze de fiets zag staan, gaat ze dan echt even naast staan om te laten zien wat de bedoeling is. Met de zon van voren en windje in de rug ging dat best lekker, maar terug was wel heel erg k-k-k-k-koud. Maar we zijn weer onttdooit met hete thee en voor haar een botje

    Liked by 1 persoon

  2. Ik ben gek op de winter hoor maar het is een half zachte. Wel sneeuw geen zon. Eindelijk goed koud gure rotwind en nog nergens een mooie laag ijs om te schaatsen. De voorjaarsbloemen zijn inmiddels kapot gevroren maar het is iig voor even winter.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s