Avondje declutter

Ik volg aardig wat blogs die ik altijd met veel plezier lees. Niet iedere blog spreekt mij aan – wat natuurlijk logisch is – maar de meesten toch wel. Ik vind het leuk om te lezen hoe anderen leven en waar ze mee bezig zijn. De blogs die over kinderen gaan lees ik dan uiteraard wat minder omdat ik die niet heb of als er iemand iedere dag blogt over haar zwangerschap. Nee, dat interesseert mij toch wat minder.

Ik lees graag blogs die gaan over alledaagse dingen. Gezinnen die verhuisd zijn naar het buitenland bijvoorbeeld. Dat had ik ook graag gewild. Volgens mij was ik in één van mijn vorige levens iemand die in de bossen woonde. Ik had dat ook heel graag gedaan. O nee. Ik was een cowboy. Bleek een keer onder ‘hypnose’. Vandaar dat ik McCloud’s Daughters altijd zo leuk vond denk ik.

Maar het leven gaat z’n eigen weg en als je jong bent en keuzes moet maken, weet je op dat moment nog niet wat de impact van die keuze is. Nu ik in de herfst van mijn leven zit – ahum – zou ik wel willen dat ik het anders had aangepakt, maar ik ben erg goed terecht gekomen op de manier waarop ik het heb gedaan. Niet helemaal naar het zin (wonende in de Randstad), maar je weet nooit hoe je je voelt als je wél in dat bos had gewoond maar dat je ieder dubbeltje had moeten omdraaien.

Het vooruitzicht om met maximaal vijf jaar te stoppen, vind ik een mooi doel. Alles gaat zoals het gaat en keuzes worden op de juiste momenten gemaakt. Zo ook met ons huis in WO. Natuurlijk best lullig dat Jan twee weken vóór oplevering te horen kreeg dat hij voor drie jaar naar Den Helder moest, maar aan de andere kant kunnen we nu in de weinige keren dat we er zijn ons huisje helemaal naar ons zin maken. Het is een hoop werk. Echt alles moet geschilderd worden en dan is daar natuurlijk die grote tuin.

Maar we doen het graag. Eigenlijk doet Jan het meeste: hij schildert alles. Ik help wel wat en zou ook wel meer willen doen, maar op één of andere manier voel ik me daar dan onzeker in en wacht ik tot we het samen kunnen doen. En dat terwijl ik vroeger toen ik alleen was álles zelf deed thuis. Maar nu gebeurt alles secuur en met aandacht en vroeger had ik zoiets van: ach, als ik het zat ben breek ik het weer af/schilder ik het weer over/koop ik wel weer wat nieuws.

Gisterenavond kreeg ik last van een declutter-bui. Ik heb een oude linnenkast in mijn woonkamer staan en deze wil ik graag naar WO verplaatsen. Dan moet natuurlijk wel alles wat erin zit een ander plekje krijgen in mijn huis. Een mooi moment om erdoorheen te gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De bewuste linnenkast…

Het zijn voornamelijk kookboeken die ik die kast zitten. En ik heb er heel veel. Ik denk zo’n 2 meter aan kookboeken.

IMG_8657.jpg

Daarnaast staat mijn voltallige administratie in die kast. Ik heb één stapel waarop ik alles leg en wat ik dan als ik tijd (en vooral zin) heb in de mappen moet opbergen. Gelukkig is dat niet veel meer in deze digitale tijd.

En waar laat je dat allemaal als je toch al niet zo’n groot huis hebt? Ik heb één kast onder het kookschiereiland leeg gemaakt. Hier stond mijn ‘oude’ servies in en dat heb ik nu in de trapkast gezet (die ik natuurlijk ook eerst moest herindelen…). Mijn administratie zit nu mooi opgeborgen in die kast.

IMG_8656.jpg
Het servies staat nu in de trapkast.
IMG_8655.jpg
Een deel van de administratie

Nu nog een oplossing voor al onze kookboeken. Deze gaan allemaal naar WO want het is de bedoeling dat wij in WO vooral veel en lekker gaan koken. Maar waar laat je twee meter aan kookboeken? Tijd voor inspiratie wat ik met moeite vind op het internet.

Maar misschien moet ik mijn cookbooks ook eens declutteren, want sommige kookboeken zijn wel erg gedateerd (maar dat hoeft niet te betekenen dat de recepten die erin staan slecht zijn…).

Afijn. De kast is bijna leeg op wat manden na waar fotospullen in zitten (we hebben namelijk vier camera’s in totaal die allemaal ook nog eens actief worden gebruikt). Misschien komt er wel een kleinere kast voor in de plaats. Die ben ik nu tweedehands aan het zoeken, want helemaal zonder wordt een behoorlijke uitdaging. Dat zal wel lukken. Ik heb er al eentje op het oog voor weinig.

 

 

 

5 gedachtes over “Avondje declutter

 1. Kookboeken… Ik kan er een boekenwinkel mee starten. Toch kan ik er geen afscheid van nemen. De “vintage” kookboeken van mijn oma’s gebruik ik wel graag. De recepten zijn misschien een beetje uit de mode maar ze blijven smaken!

  Liked by 1 persoon

 2. Toen ik 4 jaar geleden verhuisde zijn er heel wat kookboeken naar de kringloop gegaan en had ik nog 1 meter. Ondertussen is er via kringloop en MPO weer 2 meter bijgekomen. Voornamelijk dikke kijkboeken van Escofier laatst de Dikke Van Dam.
  Redelijk wat “dieetboeken” ook de laatste jaren aangeschaft en die helpen me om op gewicht te blijven, ben steeds koolhydraatarm gaan koken.
  Een receptenkookster ben ik niet echt, ik kook graag met wat er in de aanbiedingen is en in huis en alle restjes gaan op, daar ben ik best creatief mee.

  Liked by 1 persoon

 3. Oh kookboeken… zo leuk. Soms koop ik er eentje gewoon om te lezen. Voor het slapen gaan ofzo. Grappig, een heel boek over steak. Bijzonder dat er zo veel over te vertellen is. Wat een gezellige eettafel en fijn dat jullie leven daar toch stukje bij beetje meer vorm krijgt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s