Weekend #8

Afgelopen vrijdag ben ik om 12.00u naar huis gegaan. Jan was daar al. We hebben alles snel bij elkaar gezocht en hup de auto in en via de markt waar we vis en groenten hebben gekocht, richting zuiden. We moesten omrijden want er waren problemen bij de Beneluxtunnel. Gelukkig hebben we een Truus in de vorm van Google Maps waar we bijna altijd mee rijden. Ik heb geen navigatie in mijn auto, want die moet je dan steeds upgraden en dat kost geld. Data kost ook geld natuurlijk, maar in mijn geval niet, dus dat is gemakkelijk. En Google Maps hoef je niet te upgraden.

img_8644.jpg

In Middelburg zijn we even naar de Karwei geweest waar we nog een vouwgordijn hebben gekocht, één rol behang voor in het toilet, nog wat elektrospullen om de TV te kunnen verplaatsen, wat verf en nog wat kleine troepjes (wat dan bij elkaar toch weer een aardige duit is).

Er komt langzaam een eind aan onze spaarcenten, dus de hele maand februari heb ik me ingehouden en niets gekocht behalve eten en verder wat noodzakelijke uitgaven waar je niet van onder kunt. Het is niet dat mijn geld op is, maar even pas op plaats kan geen kwaad.

In IJzendijke bij de supermarkt de rest van onze weekendboodschappen gehaald en dan naar ons huisje in de zon. Het is altijd jammer dat de kaboutertjes niet verder zijn gegaan met de tuin. Valt nu ook weinig te doen met die vorst.

’s Avonds lekker oosterse makreel gegeten met kokosrijst. Erg lekker! Ik ‘moet’ meer vis eten, dus bij deze daartoe een aanzet gemaakt.

Zaterdag lekker vroeg op en na het ontbijt is Jan gelijk begonnen met verven. De plinten in de keuken moeten gedaan worden want over twee weken komt het andere keukendeel en dan kunnen we daar niet meer bij.

Ik ben nog snel even naar IJzendijke gereden om wat ingrediënten te kopen om fond te maken van de beenderen van het everzwijn wat ik had geschoten.

IMG_8647
Everzwijnbotten

De beenderen gaan besmeurd met tomatenpuree eerst de oven in en daarna als ze lekker bruin zijn met de groenten in grote pannen en dit moet dan zes uur opstaan. Er wordt niets verspild.

Op de supermarkt na is er in IJzendijke niet veel bijzonders behalve best wel leuke straatjes. Maar ik heb geen gezellige snuffelwinkeltjes gevonden jammer genoeg. Het was ook gruwelijk koud, dus ik moet in het voorjaar nog maar eens op verkenning uit gaan.

IMG_8645IMG_8646

Die dag ook de hal beneden voorzien van latex en die ziet er ook direct een stuk beter uit. We hebben een foto laten uitprinten voor aan de muur bij de trap, en daarvoor moest eerst de hal geschilderd worden. De foto opplakken is voor een volgende keer. Daar zijn we nu niet aan toegekomen.

Tussen de bedrijven door veel OS gekeken en zeker de Masstart was érg indrukwekkend om te zien. Zo krijgt iedereen een kans. Mooi toch?

’s Avonds aten we Spicy Chicken Wings. Mjammie, wat was dat lekker. Ik heb DIT recept gebruikt, maar wel een klein beetje aangepast door de vleugeltjes niet van te voren te bakken wat overigens wel aan te raden is. Bij mij zag het er ook niet zo rood uit. We aten het met gegrilde groentjes uit de oven.

IMG_8648
TV staat nu apart op een aangepaste munitiekist.

Zondag zijn we na het ontbijt de auto weer ingestapt op weg naar Tuinidee 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch. Ik had deze beurs groter verwacht. We waren er dan ook vrij rap doorheen, maar toch nog op ons gemak alle paden nogmaals afgelopen en hier en daar wel ideeën opgedaan in de vorm van een mooie kas (kroonkas.nl). Niet te groot en niet te duur (maar toch wel duizend euro)(en ik heb helaas geen stand gezien daar met geldboompjes…)

Schermafbeelding 2018-02-26 om 11.11.12.png

Leuke driepoten (Jansenjansenbuitenkoken.nl) voor over onze vuurplaats, maar ik meen mij te herinneren dat ik soortgelijke driepoten ook heb gezien op de beurs waar ik dit najaar ook weer aanwezig ben (Jacht&Buitenleven).

Dan bij de firma VDGRIEND een erg mooie overkapping gezien, met als bedekking echt (gelaagd) glas, maar niet veel goedkoper dan wat wij nu op het oog hebben (maar even niet kunnen betalen). Bovendien is deze dan gemaakt van vurenhout en ‘slechts’ een centimeter of 14 breed (terwijl die van ‘ons’ palen heeft van 20cm en van Douglas)

img_8650.jpg

Overal verspreid over de beurs stonden prachtige tafels gemaakt van dikke boomstammen. Dat is wat wij graag willen als plank boven het aanrecht (tussen het aanrecht en de bovenkastjes in de keuken). Maar alle planken die wij tegenkomen zijn maar een centimeter of twee dik, wat veel te dun is. De firma R. Kerkhofs (www.kerkhofs-best.nl) zaagt boomstammen zoals jij ze wilt. Dus gaan we ze eerdaags de specificaties doormailen en dan ben ik benieuwd wat voor prijskaartje daaraan zal hangen. We moeten de plank dan wel zelf nog ophalen…

En in onze zoektocht naar een betaalbare overkapping cq pergola, kwamen we ook nog een ander idee tegen, namelijk kastanjehout. Een héél andere uitstraling natuurlijk, wel véél goedkoper en ook wel meer wat wij willen (www.kastanjehout.nl).

IMG_8653

Veel natuurlijk. Zeker met straks de druif of de blauwe regen daar overheen natuurlijk een super uitstraling! Maar we zitten een beetje met het deel wat wij willen overkappen, het deel als verlengde van de keuken. Hoe we dit dan een beetje mooi en ook wel degelijk toch wel een soort van waterdicht krijgen. We zitten echt in dubio daarover. En dit moeten we dan wel zelf doen. Dat wat we op het oog hebben láten we doen.

Verder nog een hele mooie schutting gezien van bamboe. Nu nog de buren daarover enthousiasmeren… (www.bamboeschuttingen.nl). Ik had dit al eens gezien op Pinterest en bewaard omdat ik dit erg mooi vind.

Schermafbeelding 2018-02-26 om 11.28.26.png

Het is overigens niet dat ik ineens gesponsord wordt hoor omdat ik overal naam en toenaam bij zet. Dit is meer voor mijzelf zodat ik weet wat ik gezien heb en waar ik enthousiast over was. Dit even tussendoor.

Daar nog een mooi huisnummer gekocht bij een Portugees standje en bij één of andere bollenkraam een zak bollen van mooie aluin. Omdat het de laatste dag was ging alles nog goedkoper weg dan er stond aangegeven, maar die bollen zijn op zich niet echt heel goedkoop. Twee voor tien euro vind ik best veel geld. Ik had er nu negen voor twintig euro. Nu wachten op mooi voorjaarsweer om ze te kunnen planten.

En voor je het weet is het weer maandag en zitten we weer achter glas in de zon. Wel het raam op een kiertje want het is best warm zo.

Nog vier dagen en dan is het weer weekend…

2 gedachtes over “Weekend #8

  1. Mooi die spin op de toren, hou wel van die grapjes. Weet je ook of het ergens voor staat?

    Wat een heerlijke bouillion zal dat worden van die botten. Ik heb nog wel runderbotten in de vriezer, grote van de gewrichten die had ik uit Frankrijk meegenomen waar ze gemiddeld 20 cent kosten in de maat 15×15 cm, hier zijn ze moeilijk te krijgen en dan heel duur. H. zaagt ze in stukken dan bakken ze ook even en paar uur op. De hond is er ook erg blij mee daarna en is goed voor de tanden.

    Voor de slaapkamer heb ik kort na elkaar voldoende rollen behang gevonden bij de kringloop, ben er totaal 21 euro aan krijt, de gemiddelde rijs van 1 rol. Gordijnen van de markt voor 5 euro per meter. Als je tijd hebt kom je best goedkoop aan je spullen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s