Schaatsen

Nee. Ik ga niet schaatsen. Ik heb me voorgenomen om me niet mee te laten slepen als de schaatskoorts uitbreekt. Te vol, te kort, te druk, te veel gedoe. En ik weet ook al niet meer of ik mijn schaatsen nu wel of niet heb laten slijpen na de laatste keer dat je kon schaatsen (op een mega druk Oostvaardersplas waar je vroeger gewoon op kon, niets hoefde te betalen en het nog lekker rustig was, je auto makkelijk kwijt kon en er nog geen hek was).

Schaatsen O'plassen_1
Schaatsen op de Oostvaardersplassen in februari 2012, toen je nog gewoon het ijs op kon.
IMG_0086
Oostvaardersplassen. Januari 2009

In de buurt van onze woning in WO heb ik ook al een paar kreken ontdekt waar je volgens mij best een lekker rondje kunt Noren. Want met noren kan je niet op plaatselijke slootjes en plasjes terecht. Daar heb je ruimte voor nodig. Kilometers maken. Om na een kilometer of wat vreselijk moe te worden in je kuiten en je gaat lopen zwikken. Wanneer doe je het ook? Nooit toch meer?

Schaatsen op zo’n kunstbaan vind ik niet zo leuk. Weer te druk, te snel, te hard (het ijs). Ik heb een seizoen of drie op les gezeten waar je de fijne kneepjes van het snelschaatsen op noren wordt bijgebracht. Dat pootje over ging niet zo denderend moet ik zeggen. Moet je durven en vertrouwen hebben op je schaatsen. Die moeten scherp zijn. Niet dat je zijwaarts uitglijdt en op dat keiharde ijs terecht komt.

Ik weet natuurlijk niet zeker of ik de koorts kan tegenhouden. Ligt er ook een beetje aan hoe lang en hoe hard het blijft vriezen. Als ik de weersverwachtingen moet geloven blijft het overdag boven nul en is de vriespret begin maart alweer voorbij.

En of ik er tijd voor heb. ‘Tijd voor maken…..’. Hmmm. Weet ik nog niet hoor. Zeker hier in de Randstad is het hopeloos want iedereen wil dan meteen en masse schaatsen en dan is het gewoon veel te druk.

Laat mij maar genieten van de blauwe lucht, het zonnetje, de frisse wind en de voorbodes van de naderende lente…

 

4 gedachtes over “Schaatsen

  1. Geen enkele sport heb ik ooit goed onder de knie gekregen.
    Ik heb nog wel op de Prinsengracht geschaatst in 1963, toen waren echt alle grachten dicht. Had die verslaggeefster toch gelijkt.
    Ook wel in Aalsmeer naar het eiland geschaatst naar het eiland waar we zomers waren, dat was leuk. Maar dat is allemaal 50 jaar geleden, daarna nooit meer gedaan.

    Geniet echt van de zon en het frisse geviel als je buiten bent.. Op kou kan je je goed kleden, op die regenachtige dagen wordt je veel kouder.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s