Van stank en hondjes

Toen ik dinsdagmorgen even naar buiten liep om de kliko met restafval aan de stoep te zetten, stonk het behoorlijk. Dat is het nadeel van dicht bij Schiphol te wonen én oostenwind. Normaal gesproken heb ik niet echt veel hinder van de vliegtuigen. Ja, je hoort ze. En zeker zo rond tien uur ’s avonds dan vliegen ze door een corridor tussen twee steden hier en dan hoor je ze wel erger dan normaal.

Het is een geluid waar je aan went. Dicht bij Schiphol wonen heeft zo ook zijn voordelen, zeker als je op vakantie gaat.

Maar met oostenwind komen de kerosinedampen vol mijn richting op. En daarbij dan ook de dampen van de vele auto’s en vrachtwagens die zich door mijn straat wurmen en lekker blijven hangen, jakkie bah. En dan zeggen ze dat het klimaat binnen vaak slecht is… Yeah Right.

In WO heb ik daar geen last van. Niet dat die straat verkeersloos is. Daar heb je meer ‘last’ van trekkers of van die vrachtwagens die de bieten komen ophalen in het seizoen. Hordes wielrenners komen met een noodgang de dijk af en storten zich in ‘ons’ dorpje, maar ook zo af en toe motoren. En heel vaak midden in de nacht rond vier uur, één of andere malloot die met een gangetje van honderd of zo door onze straat scheurt. Tenminste, zo lijkt het. Die heb je ook. Ook daar.

Ik heb er daar weinig last van het verkeer, omdat de achtertuin diep en rustig is. Het enige wat ik daar hoor is het gemurmel van de kippen van de buren en af en toe één van hun honden die uit zijn of haar dak gaat als wij in de tuin lopen. Die honden zijn niets gewend, komen ook nooit buiten behalve in de tuin, dus die kunnen hun energie niet kwijt en zijn helemaal gefrustreerd natuurlijk.

Afgelopen weekend liep één van hun hondjes bij ons in de tuin. Piste even lekker tegen onze walnoot en toen ik de achterdeur opende, kwam hij ook gewoon even binnen snuffelen. Nu blafte hij niet. En weer buiten ging die helemaal uit z’n stekker op het gras. Hij rende als een malloot rondjes op dat heerlijke groene tapijtje. Stuk prettiger dan die modderzooi in ‘zijn’ tuin natuurlijk.

De buurvrouw was not amused dat haar hondje onder het gaas door naar onze tuin was geglipt. Ons maakt het niet uit. Laat maar lekker lopen. Kan nu nog weinig kwaad. En misschien een voordeel dat dat beestje nu niet meer blaft naar ons. Maar ze hebben er nog twee en die vinden ons nog eng.

Zijn we natuurlijk ook… 🙂

En terwijl mijn CV ketel een controlebeurt kreeg, heb ik nog wat zitten spelen met mijn camera en direct even een beetje m’n huis opgeruimd.

Het nuttige met het aangename verenigen noemen ze dat toch?

Tortelduif_2Tulpen_1

2 gedachtes over “Van stank en hondjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s