Weekend #7

Zo’n zonnig weekend als we afgelopen weekend hebben gehad, zou ik de rest van het jaar wel willen hebben. Ondanks dat het krispy koud was, scheen de zon als een tierelier en dat hadden de vogeltjes ook in de gaten, want die zongen dat het een lieve lust was. Vast je gebied claimen voor het komende broedseizoen dus laten merken dat jij er al bent. Ook de buizerds in de hoge populieren waar wij op kijken, zijn al flink aan het schreeuwen en rondvliegen. Een lust voor het oog.

We hadden een lang weekend in WO. Donderdagavond met bijzonder weinig bagage naar WO gereden waar we tegen tienen aan kwamen. Toen we vrijdagmorgen wakker werden, was ons gras én het stro helemaal beschimmeld. Gelukkig verdween dat naarmate de zon hoger klom 😉

IMG_8638.jpg
Beschimmeld grasveld…

Vrijdag had ik een dag die op z’n zachts gezegd niet helemaal tof was. Ondanks dat ik een vrije dag had, werd ik niet met rust gelaten en kwam ik tot de ontdekking dat ik een ‘project’ helemaal over het hoofd had gezien. Er loopt momenteel enorm veel door elkaar heen en dat was mij helemaal ontschoten. Ik baalde natuurlijk als een stekker die dag daardoor (met de nodige huilbuien). Gelukkig lijkt het goed te komen, waardoor ik ’s middags toch wel wat van mijn dag heb kunnen genieten.

Maar zaterdag had ik echt een heerlijke dag. Dat zonnetje maakte een hoop goed en we hebben veel werk verzet. Jan heeft de keuken geverfd die hij vrijdag al had voor-gestreken. Begin maart wordt de keuken geplaatst, althans het tweede deel en dan kan je er wat lastiger bij. Alles nog spierwit. De kleurtjes komen vanzelf wel.

IMG_8631.jpg
Alle kastjes er weer af om te schilderen

Ondertussen ben ik het tuinhuis leeg gaan ruimen omdat die ook nodig heringedeeld moest worden. Het was op z’n zachtst gezegd een puinhoop en alles stond door elkaar. Ik kon een eind zelf, maar op een gegeven moment had ik Jan z’n hulp nodig om een werkbank in elkaar te timmeren.

IMG_8632.jpg
Lekker bezig…

Tijdens het zagen nog bezoek van onze bouwpromotor in gezelschap van een timmerman (schrijnwerker) die even kwamen kijken naar vooral de achterdeur omdat daar water onderdoor komt als het regent. Weer wat genoteerd om dat te verhelpen, dus weer wachten tot dat eindelijk eens gaat gebeuren. Gelukkig hebben we praktisch geen puntjes meer, behalve het ééndraadschema. Het is een Vlaams begrip en in het Nederlands zeg maar het elektra schema van de woning (welke stop voor wat en zo). Dat ééndraadschema ontbreekt nog en hebben we wellicht nodig voor de plaatsing van de zonnepanelen.

Nog even heerlijk samen geklust en het resultaat mag er wezen:

IMG_8633.jpg

IMG_8634.jpg

Er ligt zelfs een tapijtje in het tuinhuis. Een oud kleed van Jan z’n moeder. Zonde om weg te gooien toch?

Daarna verder met het bed voor mijn moeder als ze komt logeren:

IMG_8635.jpg

Haha. Grapje hoor. Dit is de compostbak. Waar een oude bedbodem al niet goed voor is en wat oude pallets die met onder de terrastegels zaten.

Het was heerlijk toeven in de zon.

IMG_8636.jpg
Kop thee met koekjes. Lekker zo dat zonnetje!

Daarna nog een oude munitiekist omgetoverd tot verrijdbaar TV meubel, maar dat is nog niet helemaal af want we moeten daarvoor wat kabels verlengen. Zoals de TV nu staat is het wat onhandig omdat we scheef voor die bak zitten en je pijn in je nek krijgt na een paar uur. Nu zou een TV niet zo’n prominente plek moeten innemen in je huis, maar ja. Voorlopig vind ik het toch wel heel veel ontspanning geven die TV en kan ik er (nog) niet buiten. Zeker nu met de Olympische Spelen en de mooie series op Netflix.

IMG_8637.jpg
Wielen onder de oude munitiekist

Verder erg genoten van een koppel fazanten: één man en vijf vrouwtjes, een paar rammelende hazen, een hele zwerm spreeuwen die (blijkbaar) weer terug zijn en de pimpelmeesjes die gulzig de pinda’s komen verorberen.

Fazanten_4.jpg

Spreeuwen_2.jpg

En natuurlijk de prachtige zonsondergang zaterdagavond.

Zonsondergang maan_2.jpg

En ja hoor, zondagochtend weer alles beschimmeld maar we maken ons er maar niet meer druk over.

Omdat we zaterdag misschien iets te fanatiek waren, was er niet veel meer te klussen over. Jan heeft een plafondlamp opgehangen in onze slaapkamer en geprobeerd om de wapper met een klik aan/klik uit te voorzien, maar natuurlijk passen de stekkers weer niet (verschilt tussen België en Nederland). Is dus voor een volgende keer.

Ik heb ondertussen de tuin afgezet met bamboestokjes en touw om zo te zien waar ik de plantensecties ga doen. Zo krijg ik een beter overzicht. Dan een foto nemen vanuit het dakraam, de foto printen en de borders aftekenen. Het vertekent een beetje, maar het gaat om het idee. En is natuurlijk een discussiestuk (ik vind de borderrand rechts namelijk toch wel een beetje saai en hier en daar te breed).

IMG_8642.jpg

Ondertussen ook even over het hek heen met de buren gesproken over de afscheiding tussen onze percelen, want ons uitzicht op hun tuin vol stront is nu niet bepaald inspirerend. Maar dat komt ongetwijfeld wel goed. We willen allebei geen schutting tot aan het eind en volgens mij mag dat ook niet, maar een klein stukje, meter of tien, dat zien we beiden wel zitten. De rest komt dan wel goed met een wilgentenenmat en struikjes en boompjes.

Ik ga nu stukje voor stukje doen, dus nu eerst het roze omcirkelde deel linksonder. En ik heb daar al ideeën over. Nu alleen nog de vorst uit de grond.

4 gedachtes over “Weekend #7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s