Olympische Spelen

Buiten is het weer zwaar grijs. Geen sneeuw hier vanmorgen. Dat lag er wel toen ik maandagmiddag thuis kwam. Daar waar ik werk lag niets. Op mijn auto deze ochtend een heel klein beetje op mijn voorruit, maar dat maaide ik er zo weer af met m’n ruitenwissers. Niet krabben dus.

De vooruitzichten zijn gelukkig goed: er wordt redelijk wat zon verwacht en ook de neerslag blijft achterwege. De weerverwachting voor Bonaire is nogal saai:

IMG_8628

Waaien doet het daar altijd, dus zo’n tekeningetje van zo’n briesje zetten ze er volgens mij alleen maar in omdat het anders nóg saaier zou zijn.

Luxe tijden op kantoor zo met die Olympische Spelen. Ik heb een kneiter van een TV in mijn kantoor (was een idee van de baas, niet die van mij) en dus kan ik de OS op de voet volgen. Op de afdeling staat ook een TV en die staat daar een beetje als levend behang, behalve als de Nederlanders aan de beurt komen. En man, man, man ‘we’ doen het niet slecht! Op zulke momenten kan ik best trots zijn op onze sporters en dat zij ook de kans krijgen om zich daar volop op te storten.

IMG_8629

Weer eens wat anders dan altijd en eeuwig dat stomme voetbal en dat oeverloze geouwehoer daarover. Ik had voetbal misschien best leuk gevonden, als het er niet voortdurend over gaat in de sportprogramma’s en als er niet constant trammelant is door die zogenaamde supporters wat onze maatschappij miljoenen kost. Stelletje randdebielen.

Maar ook het feit dat de spelers er eigenlijk niet toe doen, maar enkel de sponsoren en hoe groot en hoe vaak de naam van je bedrijf of je product in beeld komt. Dat zie je ook zo erg bij wielrennen. Niet de sporter maar de sponsor is belangrijk. En daarom zijn de OS zo leuk om naar te kijken. Hier zijn de sporters (of het land wat ze vertegenwoordigen) het belangrijkst! Petje af voor al die supermensen. Wou dat ik nog jong was en daar stond.

Want als ik nu nog zou kunnen kiezen qua sport, zou ik gaan voor biatlon. Dat vind ik echt een super sport. Niet belastend voor je gewrichten (zoals hardlopen) en daarbij tevens een stukje schieten wat ik super leuk vind om te doen. Maar ja, dan is Nederland nu niet echt het land bij uitstek om te gaan langlaufen. Zou niet weten waarop. Op het gras?

Gisteren nog een hele lieve kaart gehad van mijn mannetje….

IMG_8621

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s