Weekend Chili, wandelen en de mol

Afgelopen weekend waren we weer eens in mijn huisje in HD. Reden was dat mijn moeder haar 81e verjaardag dit weekend zou ‘vieren’ en omdat het af en toe wel eens nodig is om ook in mijn woning te zijn. Misschien een weekend niet klussen en gebruiken om bijvoorbeeld een vergunning aan te vragen voor een overkapping bij onze woning in WO.

In ieder geval, vrijdag was ik lekker bijtijds thuis en zijn we even naar de markt gefietst. Het was koud maar droog en dan vind ik het niet erg om even lekker te fietsen. Ik moet mijn fiets wel eerdaags even binnen brengen want hij schakelt niet meer. Dat krijg je ervan als die altijd buiten staat, weliswaar onder een afdak, maar de ketting zag er wel ietwat geroest uit. To Do puntje.

IMG_8596
Eerst onze traditiegetrouwe Flat White bij Barista (uitzicht vanaf ons tafeltje binnen)

Na de boodschappen nog even de opening van de Olympische Spelen gezien terwijl Jan zich stortte op de pot Chili Con Carne uit het boek Slow Cooking voor morgen. Gemaakt van echt rundvlees en niet van gehakt en met ‘vers’ geweekte kidneybonen.

img_8597.jpg
Prachtige opening weer…
IMG_8599
Chili Con Carne in de maak

’s Avonds lekker Vlaamse kost gegeten: (wildzwijn)braadworst met spruitjes en aardappels.

Zaterdag hebben we lekker uitgeslapen en natuurlijk de Olympische Spelen gezien. Een mooi oranje podium voor de dames schaatsers. Een mooi begin, hoewel ik mezelf niet zo’n patriot vind. Helaas blijkt dat toch wel een beetje het geval te zijn, zeker op zo’n sporttoernooi. Wat ik het leukste vind van de OS is dat er weer eens aandacht is voor andere sporten dan enkel maar dat suffe voetbal.

IMG_8607
Even een bak koffie onderweg naar Lelystad

In de namiddag zijn we naar mijn moeder gereden en hebben daar met de familie lekker de chili opgepeuzeld. Voor mijn familieleden misschien iets té pittig, maar wij zijn pittig eten gewend en hebben ons nog ingehouden met de pepers (twee hele rode pepers in plaats van zes).

Zondag ben ik vroeg opgestaan om de Nederlandse mannen in actie te zien op de 5000 meter. Wat een beer van een vent weer die Sven! Tjongejonge, wat een kanjer. Niet te geloven. Rijdt al die anderen er gewoon finaal af. Moet toch frustrerend zijn. De Belgische Bart deed het ook niet slecht overigens maar tegen zoveel geweld valt niet aan te rijden.

IMG_8616
Kramer start op de 5km

Hierna zijn wij naar buiten gegaan en hebben een wandeling gemaakt van 15 kilometer. Gewoon rondje om de stad hoor, niet eerst de auto pakken en dán gaan wandelen. Gewoon vanuit huis. We deden er drie uur over. Het was mijn alternatieve wandelrondje als ik vooral ’s winters door sneeuw en ijs niet kon hardlopen. Dan deed ik deze wandeling. Heerlijk om zo buiten te zijn, lekker in beweging. Met sneeuw wel leuker natuurlijk, maar nu gewoon zalig.

Blauwe Reiger_4Lisdodde_2 kopieValkje_6

Daarna nog even naar de Karwei om toch wat in te kopen voor WO zoals voorstrijkmiddel, pluggen, wielen….. We blijven voorlopig nog wel even bezig daar. Ondertussen kijk ik de lente zowat uit de lucht zodat ik in de tuin aan de slag kan. Het zit volledig in mijn hoofd hoe ik het graag wil hebben. Nu nog uitvoeren natuurlijk.

Zondagavond lekker Rehkeule (reebout) gegeten (van nog een ‘oude’ batch) met frietjes en zelfgemaakte mayo – dat krijg je als je met een Belg bent natuurlijk – en gekarameliseerde witlof. Altijd lekker.

O ja, en dan nog even kijken naar Wie is de Mol. Mijn mol zit er nog in, maar ja, het wordt toch steeds nipter.

Ik weet het niet hoor. Jullie wel?

 

Een gedachte over “Weekend Chili, wandelen en de mol

  1. Gisteren ook gekarameliseerde witlof bij geconfijte eendepootjes uit blik meegenomen uit Frankrijk en beetje patat uit de Airfryer. Dat ding bevalt me uitstekend, bitterballetje en vlammetjes bij de wijn vooraf. Vlammetjes voor mij dan want H. houdt ook niet zo van pittig. Gelukkig is sambal ergens aan toevoegen de oplossing. Ik heb Javaanse op het moment en die is heeel heet.
    De Flat White is ook mijn favoriet bij Barista. Eerst hadden ze een punt chocolade mud maar die was er de laatste keer niet helaas.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s