Snuffelstage

Volgende maand krijg ik een stagiaire onder mijn hoede. Waarschijnlijk een soort van snuffelstage, want het duurt (gelukkig) maar vier dagen. Ondanks dat ik dit werk al meer dan zevenendertig jaar doe (ik werk al vanaf mijn negentiende), heb ik nog nooit een stagiaire gehad. Ik heb wel eens iemand moeten inwerken (ook zo leuk: not), maar dan doe je dat meer met in je achterhoofd: na mij de zondvloed en zoek het maar uit.

De stagiaire komt op een heel fijn tijdstip: precies in de week nadat ik vier dagen op een beurs in Duitsland heb gestaan en net vóór mijn vakantie van bijna drie weken. Lekker getimed dus. Op de eerste dag dat ik na de beurs weer op kantoor ben, komt ook de stagiaire, dus moet ik dan mijn tegen die tijd ongetwijfeld overvolle mailbox met haar gaan doornemen? De enorme stapel tijdschriften en papieren post? De declaraties en andere inkomende post wat mijn directe aktie vereist?

Ik ken mezelf. Ik heb nu al met haar te doen. Ik zal sjaggie zijn, ongeduldig, gestresst. Ook fijn om in zo’n toestand op vakantie te gaan. Bovendien moet ik in die week ook nog eens de salarissen doen. Ja, het is echt is waar ik naar uit kijk….[zucht].

Ik overweeg dan ook om maar de volle drie weken vrij te nemen. We vertrekken op een woensdag naar Bonaire, dus kan ik de maandag en de dinsdag ervoor misschien thuis op het gemakkie alles voorbereiden, of gewoon lekker míjn ding doen. Even een beetje down scalen (of zoiets), niet dat ik eerst de eerste week tot rust moet komen en nog helemaal hyper ben in mijn hoofd.

Dat zal dan voor het eerst sinds jaren zijn dat ik weer eens een volle drie weken niet op het werk ben.

Ook wel eens lekker.

Maar voorlopig zie ik enorm tegen die stage-week op en weet ik niet zo heel goed hoe ik dit moet gaan voorbereiden. Ik heb gelukkig wel een leidraad in de vorm van een stagewerkboek, wat de stagiaire heeft gehad. Daar kan ik al heel wat uithalen. Maar verder….

Even tot tien tellen….

3 gedachtes over “Snuffelstage

 1. Ik voel met je mee. En ook met de stagiaire 😀
  Hopelijk wil ze niet meteen switchen van opleiding haha.
  Ik was er ook nooit zo goed in, om anderen te begeleiden. Dat klinkt allemaal zo makkelijk, maar er gaat echt veel tijd in zitten – en het levert jou niks op!!
  Het is sowieso handig om haar uit te leggen hoe de vlag er bij jou bij hangt. Wat je haar zou kunnen laten doen, is de telefoon op laten nemen en een vooraf gesproken boodschap laten zeggen. Bijvoorbeeld dat jij nu geen vragen kan beantwoorden, maar dat ze jou terug kunnen bellen tussen 11.00 en 12.00 u. Of dat jij hen terugbelt. Die declaraties kun je haar laten sorteren en in misschien moeten ze in een excel? Verder zal het vooral meekijken worden. En mag ze misschien aanschuiven bij een overleg, eentje waar jij zelf niet bij hoeft te zijn? Kan ze voor de vorm notulen maken bijvoorbeeld en kun jij aan iets anders werken.
  Fijne vakantie alvast en hou je taai!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s