Cosy kitchens

Het is vandaag ideaal weer om binnen te zitten met het houtvuur aan. Verse koffie pruttelend op de kachel, kat spinnend op tafel – liefst bovenop je puzzel – en de hond in z’n mand. Op de achtergrond een lekker muziekje. Lekkere warme kleren aan, je haar zit gewoon perfect, rode blosjes op de wangen en je voelt je zalig en ontspannen. De kaplaarzen staan bij de deur, de regenjas hangt ernaast, klaar om weer aan te trekken als de hond uitgelaten moet worden. Het perfecte wereldje.

cosy-kitchen-with-aga
Zoiets….

Het is altijd leuk om te dromen. In mijn fantasie zit ik dan aan zo’n oude houten tafel in een lekkere warme keuken met van die oud-rode tegeltjes op de vloer en met de AGA Cooker aan met een lekker stoofpotje op het vuur. Een laag balkenplafond en zo’n oude deur met van die raampjes bovenin naar de tuin. En die tuin is dan natuurlijk ook af. En lekker rommelig.

De keuken in de woning in WO lijkt er niet op. Nog iets te modern en te kaal. Ik kan er niet eens in zitten. Wat niet wil zeggen dat dat nooit zo zal zijn, want niets zo veranderlijk als me myself and I. Over een maand wordt de keuken verder afgemaakt en dan zal het al een stuk fijner aanvoelen. Dan kan ik er in principe wel in zitten, zij het aan een ‘bar’.

Het is jammer dat we er zo weinig zijn.

Nog niet wetende hoe het balletje zou kunnen rollen de komende jaren, zou het best zo kunnen zijn dat de dag dat ik stop met werken niet zover weg is als ik nu weet (nog 1795 dagen…). Zonder nu op verdere details in te gaan, zou het zomaar kunnen zijn dat ik veel eerder naar ons huis in België zou kunnen gaan. Laat ik het zo formuleren: op zich wordt mij niets in de weg gelegd en zou er geen enkele belemmering zijn, en met ‘geen enkele’ bedoel ik ook geen enkele.

Maar het is nu nog te vroeg om me te focussen op die dag. Er zullen nog een hoop gesprekken moeten worden gevoerd, kijken of het haalbaar is en natuurlijk moet Jan er ook me akkoord gaan. Want voor hem zou het ook consequenties kunnen hebben.

In het kader daarvan ben ik ook al een beetje stiekem links en rechts aan het kijken naar het juiste hondje. Dit weekend kwam ik een mooi beestje tegen, die ik in Nederland nog nooit heb gezien: de Brandlbracke of Oostenrijkse Gladharige Brak.

brandlbracke

Mooi formaatje, lief en makkelijk (want kort haar). En een echte jachthond. Ik heb gezocht naar een Nederlanse fokker, maar niet gevonden. Als ik wat meer zekerheid heb, kan ik eens gaan praten met een (jacht)hondenkenner om nog eens naar wat andere rassen te kijken ervan uit gaande wat ik ermee wil gaan doen. En mocht de keuze op de Brandlbracke vallen, dan kan ik altijd terug vallen op een Duitse fokker.

Ik hoef tegen zo’n Duits gefokte hond echt niet alleen maar Sitz! Du Scheisshund! of Bleib! te zeggen.

 

12 gedachtes over “Cosy kitchens

  1. Oh die lijkt wel heel erg op de bruine dobermann die naast me ligt.

    Vandaag 8 uur in de auto gezeten, even heen-en-weertje naar Friesland om een electrische driewieler op te halen. Mooie prijs omdat het zo ver is en de mijne was een beetje aan het vervallen.

    Liked by 1 persoon

  2. Geloof het of niet, toen ik dit stukje begon te lezen moest ik heel spontaan denken aan een boek dat ik zonet uit heb (De franse tuinman van Santa Montefiore). Die sfeer rond zo’n AGA cooker waarrond er dan gezellig werd getafeld, op een landgoed met een prachtige tuin die regelmatig werd bezocht met kaplaarzen aan. Ik zag het weer helemaal voor me. Maar nu dwaal ik af. Wel leuk om te herbeleven dit.
    Back to reality. Ik ben nu geen hondenheld, wat niet wil zeggen dat ik geen begrip opbreng voor wie dat wel zijn. En naar ik hoop kan je snel de juiste keuze maken. Je telt ook duidelijk af en hopelijk wordt jouw droom dan ook gerealiseerd vroeg of laat. Ik wens het je in elk geval toe.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s