Jakkie-bah

Ik zit er een beetje doorheen. Ik heb nu al vanaf 19 januari een aaneenschakeling van kwalitatief uitermate teleurstellende dagen. Is het een winterdip? Ben ik dit, net zoals half Nederland geloof ik, grijze weer gewoon spuugzat? Ik kan niet eens mijn dagelijkse wandelingetje doen op het bedrijventerrein. En ondanks dat het een saai stukje lopen is, is het gewoon lekker om even twintig minuten (betrekkelijk) frisse lucht op te snuiven en even de benen te strekken.

Ik merk dat mijn hoofd vol zit. Ik kan niet nadenken. Ik moet echt alles opschrijven anders vergeet ik het. Ik word ook te pas en te onpas gestoord, moet ieder moment ad-hoc dingetjes doen, ik vergeet dingen, ik ben kribbig, ongeduldig en huilerig. Ik vind mijn collega’s zeurpieten en alles is me te veel.

Zo heerlijk als dat ik mij zaterdag voelde, zo opgejaagd en gestrest voel ik mij nu. Terwijl hier de hemelsluizen worden geopend, kijk ik in mijn agenda en zie ik het getal wat de weken voorstelt tot aan onze vakantie. Het is te overzien.

Maar toch. Tijd voor de lente. Tijd voor de zon. Tijd voor bloemetjes.

Akelei_2Knop op knappen

 

 

9 gedachtes over “Jakkie-bah

  1. Vandaag er weinig van meegekregen, wel de regen horen striemen op het raam. Vanmorgen na uurtje weer naar bed gegaan en vanmiddag weer 2 uur geslapen. Nu gaat het el beter.
    weer verkouden, hoofdpijn, terwijl ik dat zelden heb, al paar dagen spier- keel en oorpijn. Dat ben ik nu zo zat, maar geloof niet dat het griep is, geen koorts.
    Gisteren was het inderdaad lekker en heb ik nog gefietst. Netjes met watje in oor, band erom en muts ter voorkoming van kou in oor.

    Like

  2. Tot Kerst en Nieuwjaar en ook die feestdagen zelf vond ik oké. Daarna is het ook bergaf gegaan want toen viel ik in een zwart donker gat. Had geen doel meer voor ogen (kerstkaartjes schrijven/kerstboom optuigen/gezellig samen feesten), mede ook door het feit dat ik structuur èn sociale contacten mis (werkzoekende, nog steeds). Hoewel ik heb genoten – ik hou best van de winter als het ècht wintert – hunker ik toch ook naar die lente. Gelukkig beginnen de dagen nu wel te lengen. Gelukkig maar.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s