Alcoholvrije maand

Ik heb februari voor mezelf uitgeroepen als alcoholvrije maand. Ik zag laatst op TV dat dit meestal in januari gebeurt, maar daarvoor was ik te laat. Dus neem ik de maand februari.

Niet dat ik nu zoveel drink. Doordeweeks drink ik eigenlijk nooit. We willen nog wel eens een glaasje wijn pakken in het weekend en dan nog alleen de vrijdag en de zaterdag. En dan ook nog eens pas rond vijf uur tot en met het eten. Want daarna is het in de bank T-time. ’s Avonds na het eten drinken wij eigenlijk nooit.

Heel af en toe wil ik misschien bij de thee een ‘dram’ whisky nemen. Maar als dat drie keer per jaar is, is dat veel.

De reden waarom ik zo weinig drink, is omdat ik vrij snel pijn in mijn hoofd krijg van alcohol. De man waar wij ‘altijd’ twaalf flessen wijn bij bestellen, zegt dat dit niet komt door de sulfiet. Want dan zou ik van een zak chips ook hoofdpijn moeten krijgen omdat daar ook sulfiet in zit. In feite in alle gedroogde produkten (abrikozen, chips, bananen etc). Maar ik eet echt zelden chips…. dus dat weet ik niet.

Hij zegt dat het komt door de manier van rijpen van de wijn. Iets met een stofje wat er dan in komt. Ik zou het nog eens aan hem moeten vragen.

Dus waarom dan een alcoholvrije maand als ik toch al zo weinig drink?

Ja, dat weet ik eigenlijk ook niet. Ze zeggen dat als je dat gaat doen, dat je dán pas beseft hoeveel alcohol je drinkt. Dus ik ben in feite gewoon benieuwd of ik een besef ga krijgen.  Of misschien wil ik gewoon ergens aan meedoen.

 

7 gedachtes over “Alcoholvrije maand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s