Van spleten en poep

Ik ben (eindelijk?) gewend aan ons nieuwe bed in WO. Het is een simpel bed, de ombouw toch, niks fancy, maar de lattenbodem is wel een verstelbare. Weliswaar handmatig. Maar toch maar die keus gemaakt, want een beetje omhoog liggen is altijd wel lekker als je bijvoorbeeld ziek bent. We hebben ook gekozen voor de betere matrassen. Iets met gel. Maar deze matrassen liggen anders dan onze boxsprings. Je ligt er hier als het ware op terwijl je meer in je matras ligt bij een boxspring. 

Maar dat mag ook wel na 15 jaar of zo.

Wat ik dus nu heb, is dat Jan iedere keer naar die spleet (ja, sorry voor de bewoording) in het midden rolt. Dus ik heb ’s nachts last van hem. En aangezien ik het ’s nachts soms nogal behoorlijk warm heb en dan bijna mijn bed uit drijf, zit ik niet op nog zo’n warm lijf te wachten. Omdat ik ook last heb van ‘enge benen’ (zo noem ik RLS) moet ik de ruimte hebben omdat ik niet met mijn benen gestrekt kan slapen. Ik moet ze altijd opkrullen. Dan heb ik de minste last van RLS.

Als ik niet hoef te werken, maakt het me allemaal niet zoveel uit. Kan toch uitslapen. Er is geen druk. Maar als ik moet werken, kan ik ’s nachts behoorlijk pissed zijn als ik word gestoord in mijn slaap. Ik weet niet wat het is, maar dan kruipt er totaal ander persoon in mij.

Vannacht had ik dat dus ook. Dus af en toe een beetje ostentatief een flinke por gegeven en dan schoof-ie weer op. Och arme!

Maar ik voel me goed vandaag. Geen last van slaapgebrek. Wel last van spanningen en stress. Soms zou ik willen dat ik echt een heel saai leven heb. Maar ik moet (van mezelf) weer zonodig aan allerlei dingen meedoen. En dan ben ik weer nerveus. Maar ook op het werk is het af en toe op m’n tanden bijten.

Ik heb niet voor niets wat meer last van maagpijn de laatste tijd.

Toen ik zondag thuis kwam, lag er een vrij dikke envelop in de bus. Bleek de zelftest voor darmkanker te zijn. Ik had al eerder die week een brief gehad dat dat eraan zat te komen. Een buisje met een groen dopje en dat moet je er dan afdraaien en het stiftje moet je dan vier keer in je poep prikken.

darmkanker onderzoek anp_0

De Vlaamse meelezers zullen nu ongetwijfeld hun wenkbrauwen fronzen. Dat lijkt me pijnlijk, zal je denken. Maar nee. In Nederland is de poep niet de Vlaamse poep, maar hetgeen je produceert als afval. Ontlasting dus.

De Vlaamse poep is in het Nederlands kont, ook wel aangeduid als sterretje, anus.

Maar je begrijpt dat er wel wat werd gelachen door mijn echtgenoot toen hij dat las. Hilariteit alom.

Afijn. Ik lees nu dat de test wat omstreden is, omdat er te veel doorverwijzingen zijn. Dus wat is wijsheid.

😉

8 gedachtes over “Van spleten en poep

  1. Mijn vader heeft darmkanker gehad en was daar heel snel bij en er goed van genezen 18 jaar geleden.
    Toen ik dus deze test kreeg heb ik hem meteen gedaan en kon zo mijn moeder geruststellen dat alles goed was.
    Ik zal hem dus altijd doen en ook zelf goed op veranderingen letten. Gelukkig is mijn spijsvertering normaal prima.
    De pijn en ongemakkken zitten bij mij in gewrichten spieren en pezen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s