Busje komt zo

Vrijdag stond ik nogal gestrest op. Jan heeft slecht geslapen en liggen woelen en ik heb daardoor ook wat minder goed geslapen met hoofdpijn als gevolg. De ochtend verliep dan ook nogal stroef.

Met de auto naar de zuidkant van de ‘stad’, de baas opgehaald, op kantoor afgezet en dan weer terug naar het noorden van de stad om de bus op te halen. Dat ging eigenlijk heel erg vlot, vlotter dan verwacht, en Jan is met de bus naar huis gereden en ik ben naar het werk gereden waar ik om half tien aankwam.

Maar het was en bleef een hectische dag met een op sommige momenten echt onuitstaanbare baas. In feite vind ik baas geen goede benaming, een hond heeft een baas, maar weet zo gauw geen ander woord. Manager, directeur, werkgever…. whatever.

Ondertussen heeft Jan wel de bus helemaal alleen gevuld. Ik had gedacht dat dat niet ging lukken, maar de bedden zijn niet zwaar en de commode ook niet (behalve het marmeren blad).

image_538152915996157

Toen ik thuis kwam tegen half twee, stonden ze (Jan en de mannen van Beter Bed) met smart op mij te wachten, want ik moest natuurlijk mijn nieuwe bed betalen. Even een snelle blik geworpen om mijn nieuwe bed en hoe het nu staat (niet naar mijn zin), en dan hup weg met de bus. Het was al laat zat.

image_538152916021265
Lege slaapkamer

Al met al was het pas tegen half drie dat we weg reden uit HD. Natuurlijk bij Rotterdam de nodige files, maar nog net op tijd om niet in de al te drukke en lange files te komen.

Het rijdt wel lekker hoor zo’n bus. Je zit lekker hoog en het boeit je niet zo of er mensen zitten te duwen achter je. Dat zie je toch niet. En je kan over de leuning kijken bij de Haringvlietbrug. Daar zit je in een normale auto altijd tegenaan te kijken. En de zonsondergang was erg fraai, zo met dat water en die rode zon. Het is geen saaie weg die wij ieder weekend moeten rijden.

We waren tegen half zes thuis. Bus geparkeerd en gewacht. Want een vriendin van ons zou voor ons komen koken. Dus we liepen al snuffend het huis binnen. Nee. Niets. Er kwamen ons geen lekkere luchten tegemoet.

Kan ook niet, want ze heeft geen sleutel.

Tegen half zeven kwam ze dan gewapend met doos en tas en ze heeft heerlijk gekookt voor ons. Eerst een quesadilla met guacemole en tomatensalsa (volgens mij DIT recept). Echt lekker en super gemakkelijk om te maken. En daarna gebakken zalm met rijst en broccoli. Het heeft me gesmaakt. Maar het is dan altijd erg plezierig als je zelf niet hoeft te koken. Dan smaakt alles al direct stukken lekkerder.

Nog even een klein beetje mijn frustraties geventileerd over het werk en dan met name over mijn directe slavendrijver (ik chargeer….). En (werkende) vrouwen weten toch beter hoe dat voelt en wat je op dat moment nodig hebt dan mannen. Althans, zij wist precies hoe ik me voelde en wat ik nodig had. Dus moet ik voortaan haar maar bellen, zei ze. Misschien wel een goed plan.

Nadat ze weer naar huis was gereden, nog even zitten kijken hoe een Laguiole mes wordt gemaakt (echt niets anders op TV) en dan naar ons mandje.

Zaterdag zijn op onze waterpomp filters gezet. Dat zijn drie stages om het zand en andere ‘vuiligheid’ uit het water te pompen vooraleer dat naar de wasmachine en toiletten gaat. Nu is het voor de toiletten niet zo’n ramp, maar voor je was wel iets prettiger als daar geen zandkorrels in zitten. Er is ook meteen een kraantje opgezet, zodat ik het regenwater ook kan gebruiken om de plantjes water te geven. Of om je ramen te zemen bijvoorbeeld.

Omdat het weer de hele dag regende, ben ik eigenlijk gewoon niet buiten geweest. En dat terwijl ik me zo had voorgenomen om ieder weekend een wandeling te gaan doen. In plaats daarvan hebben we natuurlijk de bus leeg gehaald en getracht de logeerkamer een beetje leuk in te richten, wat nog niet geheel is gelukt. Ik dacht om van de twee bedden een soort bank te maken met een leuning, maar dat zag er niet uit. Nu heb ik ze maar gewoon op elkaar gestapeld, zonder poten en als er dan iemand komt logeren, hoeven we enkel maar de poten eronder te zetten.

Jan heeft meteen de inloop kledingkast in de voorstrijk gezet, dus alle kleren en kasten even in de logeerkamer geparkeerd.

image_538312735665083

Zondag heeft hij die kamer maar meteen een eerste laag latex gegeven. Niet te geloven hoe zo’n kamertje daar direct van opknapt. De volgende fase is kleur. Daar ben ik flink op aan het broeden.

Werk genoeg…

 

6 gedachtes over “Busje komt zo

 1. Ik ben ook aan het broeden voor kleur voor de slaapkamer.
  Wand achter bed mag kleurtje, de balk in de dakkapel en allerlei randen met latjes wil ik ook iets gekleurd.
  Voorlopig wordt het houdt vanillegeel en de achterwand ook iets met geel en grijs. Dan kunnen de andere wanden zilvergrijs en vloerbedekking donkergrijs. Althans dat is voorlopig plan

  Liked by 1 persoon

 2. Werk genoeg, maar tegelijk lijkt het mij ook wel heel fijn om alles zo vooruit te zien gaan! Of zo is het toch bij mij: het ene moment word ik zot van dat schijnbaar oneindige lijstje aan dingen die ik nog moet/wil doen in mijn appartement, het andere kan ik er zo van genieten om te bedenken wat ik waar ga zetten, hoe ik dingen ga inrichten, of ik ga schilderen en zo ja, in welke kleur dan… 🙂
  Veel succes ermee nog alleszins!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s