Pasta met aubergine en inktvis*

IMG_8516

6 – 7 personen

Ingrediënten:

1 kg aubergine – 200 ml olijfolie om in te frituren – 250 g kerstomaatjes – 1 kg inktvis, het liefst polipetti, zo klein mogelijk – 2 eetlepels extra virgine olijfolie – 2 teentjes knoflook, gepeld – 1-2 eetlepels zout – 500 g korte ziti of gladde penne – 50 g Parmagino-Reggionao, versgeraspt – handvol verse basilicum

Bereiding:

Snijd de aubergines in blokjes van ongeveer 1×1 cm. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of pan met dikke bodem. Leg een paar blokjes aubergine in de pan als de olie begint te roken om te controleren of de olie heet genoeg is. Doe er niet meer dan 20 blokjes per keer in, zodat de olie niet te veel afkoelt, en bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op een groot bord met keukenpapier.

Halveer de kerstomaatjes.

Maak de inktvisjes schoon en spel ze goed af onder stromend water.

Verhit de extra vergine olijfolie in een diepe koekenpan of pan met dikke bodem en fruit de knoflook. Haal ze uit de olie zodra ze bruin beginnen te worden. Voeg daarna de kerstomaatjes toe en laat ze ongeveer 5 minuten inkoken tot een saus. Voeg zout naar smaak toe. Leg de inktvisjes voorzichtig met het kopje naar beneden in de saus en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen op matig vuur. De tijd hangt een beetje af van de grootte van de inktvisjes: je kunt controleren of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Als die er gemakkelijk doorheen gaat, is de inktvis klaar.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Roer er een paar eetlepels saus door, zodat de pasta alvast de smaak van de saus kan aannemen. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Schep dan de pasta, aubergineblokjes, saus, inktvisjes, kaas en basilicum door elkaar, zodat de pasta volledig bedekt wordt met een laagje saus.

 

*Dit recept komt uit een kookboek waar ik even de titel niet meer van weet en heet “Ziti melanzane e polipetti”. Wordt vervolgd.

 

4 gedachtes over “Pasta met aubergine en inktvis*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s