Een wonderbaarlijke genezing

Gisterenavond ben ik met een vette grog naar bed gegaan en zowaar! Hoe wonderbaarlijk! Ik ben genezen! 😛

Het recept voor dit wonderbaarlijke geneesmiddel:

Eén uitgeperste citroen en dan het sap gebruiken natuurlijk. Niet die uitgeperste citroen…

Eén deel cognac of Calvados of Whisk(e)y of rum. Ongeveer net zoveel als het sap van de citroen. Bij gebrek aan cognac heb ik gisterenavond Calvados erin gedaan en dat smaakt ook net effe iets lekkerder.

Een flinke schep honing of andere zoetstof (van mijn part suiker, maar aan honing worden ook nog geneeskrachtige eigenschappen toegekend). Als je rum in je grog doet hoeft er niet of niet veel zoetstof in. Als je cognac gebruikt zeker wel!

Kokend water

Twee paracetemolletjes

Die paracetamolletjes neem ik overigens van te voren in met wat water want als ik ze laat oplossen in de grog, krijg ik de grog bijna niet weg. De rest doe je dus bij elkaar in een mok en het is dan de kunst deze zo heet mogelijk en zo snel mogelijk leeg te drinken. Lekker is de grog dus niet. Zeker niet als je net je tanden hebt gepoetst 😉 En het werkt alleen maar met sterke drank. Dus ga niet aan de slag met wijn of likeur. Verloren moeite.

Je kunt er nog van alles en nog wat indoen natuurlijk, zoals de foto hieronder suggereert, maar dan is de grog meer voor de fun voor op een koude winterdag als je net 20 kilometer hebt geschaatst.

635628893227846000_grog
Foto van Solo.be. Mijn grog zag er stuk minder romantisch uit.

 

Ik ben dit jaar overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Niet omdat ik dat wilde, maar omdat het moest. Ons bedrijfscollectief werd ontbonden omdat de verzekeringsmaatschappij het anders ging aanpakken. Nu zit ik bij de ONVZ. Vorige week kreeg ik een mail in mijn inbox dat er een pakketje onderweg was van de ONVZ: een Philips Sonicare tandenborstel. Ik wist niet dat je die zou krijgen als je daar je verzekering onder bracht. Altijd leuk, zo’n cadeautje.

Afgelopen woensdag stond UPS voor de deur – gelukkig net toen ik thuis was – en leverde het pakje af, dus ik meteen aan de slag met dat ding. Wel een mooie tandenborstel: mooi mat zwart met overal lichtjes. Mooi oplaadstation ook. Wel beduidend sjieker dan de Oral B’s die wij nu hebben en de tandenborstel zelf is niet rond maar gewoon ovaal. Dan kan je nog een app downloaden om je poetsgedrag bij te houden. Wat een larie! Maar toch gedaan. Er komt nog een dag dat je een app kunt downloaden bij Page toiletpapier… Zie je het voor je?

1709RDHcmill-p01

Ik heb de app nu twee keer gebruikt en ben dat nu al zat, omdat ik mijn telefoon niet overal mee naar toe sleep iedere keer, maar het is op zich wel een hele handige app want hij houdt precies bij waar je bent geweest met je (tanden)borstel. Dus als je nog niet zo bedreven bent met een elektrische tandenborstel, of als je een kind hebt die het nog moet leren, is zo’n app wel een stimulans.

En eerlijk gezegd vind ik deze tandenborstel wel beter poetsen dan de Oral B. De borstel stopt er vanzelf mee en poetst één minuut langer dan de Oral B’s. Er zat ook een mooi glas bij trouwens. Al met al een heel verzorgd pakket.

We hebben nu een stuk of zeven tandenborstels….

En o ja, we hebben ook zes fietsen.

Je kunt er maar verlegen mee zitten.

Toch?

 

 

 

3 gedachtes over “Een wonderbaarlijke genezing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s