Weekend #1 – 2018

Hé. Een droge dag vandaag (zaterdag)! Hoe is het mogelijk!

Vrijdagmiddag zijn we weer naar WO gereden, met dit keer een betrekkelijk lege auto. We zouden eigenlijk niet gaan dit weekend omdat we zondag een nieuwjaarsreceptie in HD hebben, maar we hebben een lamp in de hal gemonteerd met een bewegingsschakelaar en die schijnt te pas en te onpas aan te springen, dus we gingen liever toch even naar WO. Het was toch betrekkelijk rustig op de weg ondanks de afsluiting op de A4 omdat er een vrachtwagen met frituurvet in de fik had gestaan. Maar er stond geen file de kant naar het zuiden toe, dus we waren rond kwart over vier in WO.

Eenmaal daar hebben we even geplast en eigenlijk gelijk weer met de auto weg naar Breskens want we hadden lekkere trek. Daar hebben we gewoon – heel decadent – zes oesters naar binnen gewerkt bij diezelfde boot waar we het weekend ervoor vier platte Zeeuwse hebben verorberd. Hij had nu geen platte en bij de boot komen was ook nogal een opgaaf, want het water stond enorm hoog. Zo hoog dat het over de kademuren heen kwam. Gelukkig heb ik altijd kaplaarzen in mijn auto liggen, dus die even aangedaan en al wadend over de loopplank mijn bestelling gedaan.

IMG_1192

IMG_1193

Ja, pragmatisch zijn op zulke momenten. Op mijn terugweg met de oesters, was het water al enorm gezakt. Hoe snel gaat dat daar zeg!

Schermafbeelding 2018-01-06 om 16.16.35.png
Bord met 6 opengemaakte Creuzes.

Nog even een kort wandelingetje gemaakt – goed voor het aantal stappen – en dan weer terug naar huis. Rest van hertenstoof met gebakken witloof en gekookte patatten gegeten. We waren allebei vreselijk moe, dus lagen we er al – hoe bejaard – om 21.40u in.

Dat wil niet zeggen dat we dan vandaag om 07.00u naast ons bed stonden. Het was denk ik al wel half negen. Ontbeten en daarna is Jan naar boven gegaan om de logeerkamer een tweede laag te schilderen. Ik ben naar buiten gegaan, het was tenslotte droog, en heb een deel van de braakliggende tuin omgespit met zo’n viertand. Als het dan nog eens gaat vriezen, dan kan het mooi kapot vriezen. Ik heb zelfs achter in de tuin ook gedaan, daar waar nog enorm veel plassen stonden.

IMG_1630
Je kan precies zien wat ik heb gedaan.

Ondanks dat het zwaar werk is en ik op beide duimen een flinke blaar heb – ondanks de werkhandschoenen – voelde ik me enorm content. Lekker buiten en lekker bezig. En of dat nog niet genoeg was, hebben we daarna onze wandelschoenen aangetrokken en hebben we de een korte wandeling gedaan hier in de buurt. Niet al te ver, want we – vooral ik – moet het eerst weer gewoon worden. Enorm veel hazen gezien op onze wandeling.

Nog even mijn punten ingezet voor Wie Is De Mol. Ben benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen dit keer. Moet het gaan opnemen, want sommige zaterdagen ben ik er niet om te kunnen kijken. Ik ben niet zo’n spelletjesmens. Ik doorzie het gewoon niet en kan niet tactisch genoeg denken, maar ik vind het gewoon leuk om ernaar te kijken.

’s Avonds na de maaltijd zijn we weer richting HD gereden. Nog even gekeken naar Wie Is De Mol en helaas, één van mijn verdachten is al direct uitgevallen. Dat begint al goed. Ik sta direct onderaan in de poule.

Zondag lekker uitgeslapen en erg weinig gedaan die dag. Eens door onze duikspullen om te checken of we nog iets moeten vervangen en dan rond drie uur naar de nieuwjaarsreceptie.

’s Avonds rest van courgettesoep gegeten, maar die was niet lekker. Dan nog een film kijken op TV over mishandeling van kinderen door de katholieke kerk in USA (indrukwekkend) en bijtijds naar bed.

Zondag saaie dag dus. Mag ook best wel eens een keer…

 

4 gedachtes over “Weekend #1 – 2018

  1. Ik heb ook altijd kaplaarzen in de wagen liggen. En een hengel en wat nep aas 😛 Je weet maar nooit of ik zin krijg om te vissen, maar ook vanwege dit soort gebeurtenissen. Nu komt het niet heel vaak voor, maar toch.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s