Te veel energie

Het is opvallend: als ik slecht heb geslapen en ik zit de hele dag erna binnen, voel ik mij zo enorm waardeloos. Hoofdpijn en pijnlijke ogen. Maar zodra ik dan naar buiten ga, voel ik mij stukken beter. Voor mij wederom de bevestiging dat ik geen binnenmens ben.

Gisterenmiddag ben ik rond half vier van werk weg gegaan en heb ik een kilometer of vier gewandeld rond de plaatselijk plas hier. Ik had mijn wandelschoenen al mee met de sokken die erin horen, dus bij de auto van schoenen geruild en met stevige pas en wind mee (windkracht 7) even de mist uit mijn hoofd laten weg waaien. Dat voelde goed! Ik zou daar een gewoonte van moeten maken, ware het niet dat het nu nog te donker is om dat direct uit mijn werk (half zes) te kunnen doen.

IMG_8496

Ik had zo de smaak te pakken dat ik – eenmaal thuis – nadat ik mijn medicijnen uit de servolocker heb gehaald, om heb gelopen en dus nog een kwartiertje stevig wandelen er aan vast hebt geknoopt. Dan nog even de supermarkt in, bosje bananen gekocht en thuis nog wat verder gegaan met wat spierversterkende oefeningen.

My god. Ik heb écht energie te veel. Dat is het rotte gewoon dat ik nu niet hardloop: ik heb gewoon te veel energie en moet dat toch ergens kwijt. Ik kan mij nog een wandeling herinneren toen ik voor de eerste keer in Nieuw-Zeeland was (Siberia Wildernis Adventure). Toen was ik daar met een groep en deden we een wandeling nadat we daar waren afgezet met een helikopter. En die wandeling was echt makkelijk voor mij dan (ik was toen echt super fit in die tijd) en heb die dan ook half hardlopend gedaan. Eenmaal beneden nog even wat opgedrukt en wachten op de rest.

Als ik zoveel energie over heb, word ik enorm onrustig. Ik kan dat alleen maar kwijt als ik ook echt iets inspannends doe. Tijd voor actie dus. Ik heb me voorgenomen om een crosstrainer te gaan huren. Moet daar bij mij thuis (in HD) wel even plaats voor maken, want ik heb een betrekkelijk kleine woning. Wilde ‘m eerst beneden in de woonkamer zetten, maar ik denk toch dat het boven in de slaapkamer beter is, omdat het daar koel is. Ik heb daar weliswaar geen TV of ander scherm, maar ik vraag me af of ik dat nodig heb.

Maar ook daar moet ik plek maken. De 19e krijg ik een nieuw bed, en dat kan ik dan net even iets anders neerzetten. Het oude bed, evenals de grenen commode gaat naar WO en dan kan ik de slaapkamer zó indelen, dat ik de crosstrainer links van het bed kan zetten zodat niemand daar last van heeft.

Dus nog even wachten met bestellen van die crosstrainer. Als ik nog zoveel overhoop moet halen in de slaapkamer, zal dat ding alleen maar in de weg staan. Neemt niet weg dat ik daar nú al zin in heb!

2 gedachtes over “Te veel energie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s