Storm en heerlijke dingen

De wind waait do-hoor de bomen.

Er hangt een lapje voor de brievenbus.

En ik hoop dat mijn afdakje op het dakterras in HD heel blijft. Ik heb er in ieder geval vannacht behoorlijk veel last van gehad, want het klappert wel. Misschien dat afdakje maar eens afbreken, want erg veel zal ik niet meer op het dakterras zitten, denk ik zo.

Ik heb dus pijn in mijn hoofd en mijn ogen doen zeer. Zulke dagen zijn een worsteling voor mij, maar op één of andere manier lukt het mij toch iedere keer weer er doorheen te komen. Je zult wel moeten. Ik denk dat je op zulke dagen sneller weer een ietwat bij positieven komt als je iets om handen hebt, dan dat je thuis bent en een beetje loopt te lanterfanten. Op zich is het heerlijk om opgekruld op de bank een boek te lezen, maar van lezen word ik altijd vreselijk slaperig dus als ik dat nu had ‘moeten’ doen, was ik nu alweer in slaap gevallen.

En dan dat grijze weer! O jongens toch! Is toch niet leuk? Waar blijft die zon? Waar blijft dat knisperende vriesweer met staalblauwe luchten en wolkjes uit je mond?

Mijn ‘goede voornemen’ om meer te genieten roert zich in mijn hoofd. Heerlijk die wind, heerlijk de lengende dagen, heerlijk dat die hele drukke decembermaand weer voorbij is, heerlijk dat we kunnen gaan uitkijken naar een vakantie (want de Wereld Deal Dagen van de KLM komen er weer aan!) en heerlijk dat ik gisteren een lekkere maaltijdsalade heb gekocht bij de AH en die straks kan oppeuzelen.

Heerlijk dat ik volgende week een avondje ga indoortrainen. Gisterenavond ben ik thuis een keer of twintig de trap op en neer gelopen. Moet je toch een klein beetje in shape komen. Voelde mijn enkel overigens wel. Maar ik ga daar nu nog niet over speculeren. Voor hetzelfde geld gaat het wel goed in hardloopschoenen én ingetapet.

Heerlijk dat ik over twee weken weer eens een keer mezelf laat verwennen bij de schoonheidsspecialiste. Dat is ook een jaar of twee geleden dat ik dat heb gedaan. Zeker vandaag, met die pijnlijke kop en wallen onder de ogen, heb ik een enorme behoefte aan mezelf verwennen.

Me verder maar niet al te druk maken over een snel vollopende agenda. Januari zit al bijna volgeboekt. Over het algemeen met leuke dingen: nieuwjaarsreceptie, nieuw bed in HD, wapen inschieten (heb eindelijk een Red Dot gekocht!) en een weekendje Duitsland. Voor je het weet is het februari en zijn we alweer negen jaar getrouwd! Volgend jaar feestje! Feestje voor twee dan. Misschien een mooie reis of zo.

DSC_0446
In de trouwzaal in Oostende, 4-2-2009

Nog een heel jaar om over na te denken…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s