Van noten en onrust

Op zaterdag de 30e zijn wij even naar Breskens gereden. Op jacht naar Sint Jakobsnoten. Liefst verse – dus nog in de schelp – maar die hebben we niet gevonden. Persoonlijk had ik verwacht dat het daar zou stikken van de viswinkels, maar we hebben er maar eentje gevonden (Erasmus). 

Grijze garnalen

Ik had denk ik het beeld van Bretagne in mijn hoofd. Daar waren wij twee oudejaars terug en daar barstte het van de viskramen en -winkels met voornamelijk oesters in alle soorten en maten en verse spinkrabben en Sint Jakobsschelpen.

Breskens was tamelijk uitgestorven. Nu was het die dag ook slecht weer: harde wind en af en toe regen. Maar op zulke momenten vind ik het best jammer dat het zo tam is in Nederland. De enige plek waar we verse oesters vonden was op een boot die daar in de jachthaven aan de kade lag. Daar hebben we even lekker twee vers geopende platte Zeeuwse oesters gesmikkeld. Zalig.

Breskens_4

Overigens was het best even lekker om buiten te zijn, gewapend met mijn grote camera. Toen wij er liepen was het net even droog en dat geeft je weer de nodige energie. Lekker de wind door je haren en weer een beetje beweging in de benen.

Breskens_mossels_2Breskens_palen_2Breskens_strand_2

Door die vreselijk natte dagen eigenlijk bar weinig buiten geweest. En dat voelt toch niet goed. Komt natuurlijk ook omdat ik niet hardloop en ik normaal gesproken twee keer per week weer of geen weer toch even buiten was. De dag dat ik het weer ga proberen blijf ik uitstellen omdat het droog moet zijn die dag. Ik wil dan een interval doen en als het regent én hard waait is het vragen om ‘moeilijkheden’. En de enige dag dat ik kan – vanwege vroeg donker – is op zaterdag of zondag.

Breskens_woeste zee_5.jpg

Ik ben er ook nerveus voor omdat het ook slecht kan aflopen. Dat mijn enkel gewoon weer zeer doet en ik er écht een streep onder moet gaan zetten.

Ik word er onrustig van….

 

 

 

3 gedachtes over “Van noten en onrust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s