Van kabeljauw en kastjes

Dinsdagmiddag – tweede kerstdag – zijn we na een korte wandeling – het dorp leent zich niet voor een lange wandeling want voor je het weet ben je het dorp door – richting Lelystad gereden. Voor tweede kerstdag was er een tafel gereserveerd voor de hele familie in Brasserie de Houtrib. En de hele familie is dan mijn broer met vrouw, zoon en dochter (met aanhang), mijn moeder, mijn tante Fien uit Dordt en wij natuurlijk.

We hebben eerst verzameld bij mijn moeder thuis. Daar was het lekker warm en het huis was vrolijk in kerstsfeer gebracht. Zelfs in de echte open haard – die mijn moeder niet meer gebruikt – had ze een nepvuur gelegd. Zag er echt super gezellig uit!

Rond zevenen dan de auto’s in. Duurt altijd even voordat de oudjes (mijn moeder en mijn tante) in de auto zitten en zich hebben ingesnoerd. De brasserie ziet er leuk uit. Het klonk er gezellig druk en het was gezellig ingericht. Onze tafel echter was een wat hogere tafel met dito stoelen. Voor ons ok maar voor mijn moeder minder. Ze had al gauw kramp in haar benen en rug. Gelukkig konden we ná de pompoensoep – die in een wijnglas werd geserveerd…. – naar een andere ‘gewone’ tafel verhuizen. Dat luchtte op.

Als hoofdgerecht van het speciale kerstmenu kon je kiezen uit hertenbiefstuk of kabeljauw. Aangezien de hert meestal gekweekte herten zijn uit Nieuw-Zeeland – wat je van ver haalt is blijkbaar lekker – koos ik met alle risico’s van dien voor de kabeljauw. En zoals verwacht droog en smakeloos. Gelukkig was ik niet de enige die dat vond.

We hadden beter kunnen gaan voor de varkenshaassaté of de burgers die ze daar serveren. Ik zag er paar voorbij komen. Dat zijn dé gerechten die je in zulke no-nonsence restaurants moet eten. Daar zijn ze goed in en die gerechten zijn vaak super lekker. Voor de volgende keer dan maar.

Geen kwaad woord over de brasserie zelf of de bediening. Op een klein incidentje na (de serveerster zei nogal bot tegen mijn nichtje dat ze haar glas aan de kant moest zetten zodat ze het toetje kon neerzetten) was het prima verzorgd en beslist een leuke tent om op een zonnige dag buiten op het terras een heerlijke saté te eten met een mooi uitzicht over de jachthaven.

Tegen half elf reden wij pas weer weg richting HD waar we bleven slapen. Helemaal terug naar WO (iets meer dan twee uur rijden) vonden we iets te ver.

Dus in HD oogjes toe en snaveltjes dicht (wel erg veel liggen hoesten) en de volgende morgen na een kommetje muesli met yoghurt richting WO. Even langs de zaak om mijn kerstbrood op te halen wat ik was vergeten en dan nog een tussenstop bij de Ikea in Barendrecht. ‘Even’ een bosje scharen en ontbijtplankjes halen. Afijn, dat werd een kar vol inclusief een kast voor in de hal. Volgende keer toch een grotere auto vragen aan de baas….

26047325_1528449290538319_3299104388297623274_n

Thuis in WO snel auto leeg en hup! weer weg naar de super- en bouwmarkt. We waren om kwart over drie eindelijk thuis. Precies vierentwintig uur weg geweest.

Jan heeft de kast voor in de hal in elkaar gezet. Buiten regende het (gelukkig…) weer (grrrr) dus kon hij niet beginnen aan de verlenging van het blad in de badkamer. Want daar moet hij voor zagen. Ondertussen stortte ik me om een overheerlijke pastasaus met gehakt en groenten (geen prei want dat vind ik niet passen in een pastasaus) en pakte ik ook ondertussen de diverse spulletjes uit die we hadden gekocht in de Ikea.

26196416_1528449350538313_3814473487218991487_n

 

IMG_7940
Het resultaat.

Je mag zeggen wat je wilt, maar de Ikea heeft voor weinig geld goede opbergmogelijkheden, goedkope vloerkleedjes, houten  kistjes, lade-indelingen en dat soort meuk. Ik kom er weliswaar niet echt heel graag (veel te druk), maar ze hebben gewoon leuke dingen.

Wegens gebrek aan leuke klusprogramma’s op de Vlaamse zenders (programma’s als Eigen Huis en Tuin, Rob’s Grote Tuinverbouwing, VT Wonen etcetera) waar ik altijd veel ideeën en inspiratie vandaan haal, maar een woonblad gekocht. Bij het doorbladeren merk ik dat we weer vooruit lopen op de hedendaagse trend van keukens…

26113859_1528449347204980_8942876278292671155_n

Nou ja! Toch echt bijna hetzelfde! En zo’n plank tussen onze (Ikea) bovenkastjes en het aanrecht, komt er ook nog.

De andere kant keuken wordt overigens totaal anders. Anders wordt het veel te houterig.Wit van kleur, omdat dit deel ook half in de woonkamer staat. We hebben vandaag de knoop doorgehakt en de keuken besteld. Op 9 maart wordt deze geplaatst.

IMG_3714

Ik heb trouwens meer dingen ontdekt in het woonblad:

IMG_6584

En deze:

Onze salontafel (een oude koffer op wielen) en die in het blad (een oude munitiekist op wielen).

’s Avonds lekker spaghetti gegeten met pastasaus en er vroeg in, moe als we waren van de hele dag bezig zijn en laat naar bed de avond ervoor. Nog twee nachtjes slapen in ons smalle bedje…

3 gedachtes over “Van kabeljauw en kastjes

  1. Jullie zijn trendsetters! Grappig om zo je ‘eigen’ dingen in zo’n magazine terug te zien! Mooi, dat witte keukenblok (de andere kant ook trouwens…) Wij zijn vandaag naar de Deense Ikea geweest (Jysk) voor mandjes. Die haalt het nog lang niet bij het Zweedse woonwarenhuis, maar ja, je moet wat in op het plaatelaand he…. 😀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s