Tweede kerstdag

Ons kerst’diner’ gisterenavond: moussaka. Het recept staat in het boek Slow Cooking van Joanne Glynn. Dat boek heb ik al heel lang en er ook al heel veel uit klaar gemaakt. Slow cooking: heerlijk. En je huis gaat er ook zo lekker van ruiken….

Vannacht heeft het hier in WO behoorlijk gestormd. Ik heb zelfs ’s nachts het raam dicht gedaan wat het loeide en brulde om het huis. En dan heb ik het niet eens over één of ander groot voertuig wat zo rond 04.30u naast onze woning keerde – denk ik – met veel herrie en felle koplampen. Ik dacht eerst: beginnen ze zó vroeg met die bieten weghalen? Want er liggen hier nog enorm stapels bieten te wachten. Die moeten toch een keer weg.

Vanochtend na het ontbijt met mijn zelfgebakken brood*, is Jan verder gegaan met de slaapkamer. Deze is nu gewit en nu gaat hij voorlopige plintjes plaatsen. De plinten gaan we in het voorjaar pas schilderen omdat je dat beter buiten kunt doen als het droog is. Heb je wat meer ruimte. Om al die planken hier binnen te drogen is ook zo armoedig en onhandig.

Plinten aanbrengen in de bedroom-to-be.

Overigens hebben we straks wel een mooi ouderwets ledikant over. Eén meter veertig breed dus. Mocht er iemand interesse hebben: het is af te halen. Moet wel een nieuwe bedbodem in. Deze die er nu in zit is stuk. En een nieuw matras natuuuuuurlijk.

Let niet op de rommel eromheen en eronder (een bedrok wat niet past….). Het gaat om het ledikant.

Als we het niet kwijt kunnen, gaat het misschien naar de kringloop. Mijn boxspring uit HD komt naar WO. Dat is een bed dat uit twee losse delen bestaat, dus een ideaal logeerbed. Als mijn nieuwe bed in HD wordt geleverd, huren we een busje en brengen we de boxspring naar WO.

Overigens schijnt de zon hier.

IMG_0285

Ook nog het vouwgordijn opgehangen is onze BTB (bedroom to be). Gekocht in de Karwei dus niet altijd topkwaliteit natuurlijk. Maar wat verwacht je ook voor vijftig euro. Moest het gordijn nog wel even strijken. Was geen gezicht met al die kreukels. Het hangt nu redelijk. Als we het zat zijn, kunnen we altijd nog het tienvoudige uitgeven voor een vouwgordijn van een echte stoffeerder.

IMG_5513.JPG
Klaar voor het nieuwe bed

 

* Het brood is echt goed gelukt, maar ik blijf altijd iets missen in zelf gebakken brood. Ik denk dat mijn smaakpapillen té gewend zijn aan de smaak van het hedendaagse ‘fabrieksbrood’, waar natuurlijk de nodige verbeteraars in zitten. In dit brood zit niets van dat alles, hoewel ik een beetje agave-siroop en wat kaneel had toegevoegd. Edoch, dit recept is goed gekeurd en morgen nog maar een keertje dus.

 

2 gedachtes over “Tweede kerstdag

  1. Strakke slaapkamer! En aan zelfgebakken brood moet je inderdaad best wel wennen ja, zonder grammen zout en smaak-, geur- en kleurversterkers. Wij bakken van boekweit & havermeel, met water, olijfolie, zout en peper en af en toe een handvol zaden of pitten of kruiden erbij. En dat smaakt dan aan de ene kant heerlijk puur (warm, met een klont roomboter, mmmmmmm) en aan de andere kant nergens naar… 😀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s