Kerstavond

Het is de dag voor kerst. Voor mijn gevoel een gewone dag. Zoals je hier in WO niet merkt wat voor dag het is omdat het hier zo rustig is, en zoals je het in HD niet merkt omdat zelfs de zondag net zo druk is als alle doordeweekse dagen. Wat dat aan gaat zit ik liever hier in WO, want die drukte werkt altijd enorm op mijn gemoed. Dat gehaast, dat getoeter, die smerige uitlaatgassen.

Hier alles pais en vree. De radio op 2. Jan is de toekomstige slaapkamer aan het voorstrijken en ik heb net de laatste hand gelegd aan de kanelbullar. Ik hoop dat ze lukken want het recept klopte volgens mij niet helemaal (hoeveelheid melk). Het deeg voelde goed dus ik heb nog niet alle hoop laten varen.

Vrijdag zijn we na de uitvaartdienst van de moeder van de directeur, naar WO gereden. Daar lekker de pompoensoep – die we ingevroren hadden meegenomen – opgewarmd en even opgepimpt met kort gebakken courgetteblokjes, gerookte zalm en room. Met een broodje met roomboter erg smakelijk. Bord op schoot hoor. Geen zin om aan tafel te zitten.

Zaterdag hebben we de badkamer gewit. Ik had niet helemaal een echt goede bui die dag. Misschien te druk gehad, te veel emoties en nog te opgefokt. Toen de badkamer weer helemaal op z’n kop stond, zag ik het even niet zitten. Dit is dan nog een relatief klein kamertje, maar we moeten echt alles nog witten, dus als ik daar al tegenop zag, hoe moet dat dan met de rest…?

 

IMG_3255
Badkamer witten

We waren nog wat aan het worstelen met de wasmachine en -droger en deze hebben we nu toch maar op elkaar gezet zodat we het blad straks op één gelijke hoogte kunnen doortrekken.

Vergeet ik nog even te melden dat we ’s morgens een ontdekking hadden gedaan in de vorm van keutels. Rattenkeutels. Voor muizenkeutels waren ze te groot. Balen dus, maar ik had het wel verwacht. Op de plek waar alle kabels de woning in komen – bij de meterkast en in de bijkeuken – zitten grote gaten die gewoon rechtstreeks onder de woning uitkomen. Het verbaasde mij niet dat ik dit zag, maar ik had muizen verwacht en geen ratten. Jan heeft nu al die gaten eerst gepurd en vandaag heeft hij het netjes toe gemetseld. We hebben overal wel ergens keutels gevonden. Niet veel en ook niet boven. Nu alles dicht zit, eerst maar afwachten of we nog wat gaan vinden en anders wordt het strooien met rattengif.

Ik zaterdagmiddag nog even naar de Boerenbond, maar blijkt dat in Nederland geen rattengif verkocht mag worden. Vandaag – zondag – was ik even in de Intratuin in België en daar stond het gewoon te kust en te keur. Wat een gemak op zo op de grens te wonen.

Maar ik dwaal af.

De badkamer is nu mooi gewit en alles staat weer op z’n plek. Zelfs de douchegoot is netjes gesiliconeerd net als de plintjes, en in feite is deze ruimte nu toch wel redelijk af. Nog hier en daar wat haken ophangen en die tafel verlengen dan en naast de wastoren een wandje maken van (steiger) hout, waar we dan aan de douchekant van die handdoekrekjes hangen waar mooi onze handdoeken op kunnen hangen.

Gisterenavond hebben we smeus gemaakt. Ik zag dat voorbijkomen op een ander blog en dat zag er lekker uit. En het was ook lekker.

IMG_8837

Vandaag dus waren we lekker vroeg wakker want we wilden nog even naar de Delhaize in Maldegem. Die zou open zijn tot 12.00u en we hadden eigenlijk nog niet zo veel te sneukelen in huis gehaald. De drukte viel mee en we hebben toch weer een bodem karretje vol met … ja, met wat…. dingetjes, lekkere dingetjes (advocaat, olijven, kop) en minder lekkere dingetjes (naalden, waspoeder). Dan nog even doorgereden dus naar de Intratuin en daar twee Skimmia’s gekocht voor in de bakken bij de voordeur, wat aarde en een vuurbak.

IMG_5223
Zo liggen de vleeswaren uitgestald bij de Delhaize…

Onderweg nog een klein groepje jagers gespot waarvan er eentje net mis had geschoten op een konijn en wiens hond daar nu rap achterna ging, wat natuurlijk totaal geen nut heeft en bovendien onweidelijk is.

Thuis heb ik de plantenbakken in orde gemaakt. Dus dat staat alweer sjiek. En Jan heeft de gaten bij de leidingen gevuld met cement en ik ben begonnen met de kanelbullar. De eerste batch is net uit de oven en ze zien er goed uit en ruiken lekker. Nu nog de smaaktest natuurlijk.

IMG_3696
Ze zien er in ieder geval lekker uit…

De slaapkamer to-be is voorgestreken en nu gaan we aperitieven. Bijna kerst….

6 gedachtes over “Kerstavond

 1. Van smeus had ik nog nooit gehoord, kijk best vaak naar Jeroen maar dat niet voorbij zien komen.
  Nee laat dat maar aan mij voorbij gaan. Ik hou al niet zo van stamppotten en dan nog met zurige ingredeinten en , heel zonde voor mijn gevoel dan, dat er lekkere garnaaltjes bij gaan.
  Ik heb vandaag wel garnaaltjes gegeten als voorafje met cocktailsaus.
  Zelfgemaakte ragout en toe creme brulle, dit was lunch met docher en schoonzoon.
  De kerstdagen helemaal niets heel fijn

  Liked by 1 persoon

 2. Verbaasde me ook over die regels toen ik in Zeeuws Vlaanderen woonde. Wel handig, bij bloedluis bijvoorbeeld. (bij de kippen). Ik heb ook weinig kerstgevoel, komt ook omdat we geen verplichtingen hebben. Misschien volgend jaar weer eens naar NL. Sterkte met je badkamer, alles komt goed hoor!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik ben jaloers op je badkamer hoor, prachtig is-ie geworden! Mooie ruimte! Kan me zo’n gevoel dat je het even helemaal niet ziet zitten goed voorstellen… zucht… zeker na een uitvaart. Dan zou je eigenlijk gewoon even lekker niks moeten hoeven, flink eind uitwaaien ergens… Ik hoop dat je de ratten onder controle krijgt. Hier hebben we buiten veel muizen, en binnen gelukkig alleen kleiner grut door het vocht (duizendpoten en pissebedden en spinnen enzo). Die kanelbullar zien er goed uit! Eet lekker, fijne kerstdagen!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s