Kerstvakantie…

Ik weet het zeker: de zon heeft ons opgegeven…

Terwijl half Nederland en half België vlucht naar warmere en koudere oorden, begeven wij ons richting België. Niks geen bergen vol witte sneeuw of kusten met witte stranden. Maar een grijs terras, groen gras en uitzicht op velden en wolken.

Helemaal achterover liggen is ook niet de bedoeling. We hebben een week terug een bed gekocht. Een breder bed van 1.60m. Nu slapen we nog in een 1.40-je en ofschoon dat best knus, warm en gezellig is, prefereer ik toch iets meer space en dan is die 20 centimeter net even iets beter. Ook twee aparte matrassen, maar wel zo’n dun dekmatras erop om die spleet in het midden wat op te vullen (oei, wat klinkt dat schunnig….). Ik heb nieuwe hoeslakens gekocht en nieuwe dekbedovertrekken. Maar we gaan verhuizen van slaapkamer.

We hebben nu nog de grote kamer met ligging pal op het zuiden met een zij- en een dakraam, maar we gaan naar de kleine kamer (niet de kleinste kamer, want dat is onze walk-in-closet….(asemt op haar nagels en wrijft ze vervolgens glad op haar vest)) met maar één klein raam op het oosten en gelegen op het noordoosten. Kleiner en donkerder. Maar ja, in mijn ogen prima geschikt voor een master bedroom. Wat ben je er nou? En als je er bent heb je je ogen dicht.

Van de grote kamer maken we dan een mooie kamer, waarin gelogeerd kan worden, waarin ik mijn yoga kan doen, waarin de administratie kan komen. Gewoon een leuke, ruime, zonnige kamer.

Maar het betekent dat we de kleine kamer moeten gaan voorzeiken (zo noemen wij dat. Voorstrijken dus met voorstrijkmiddel) en schilderen. Voorlopig doen we alles wit en dan kan ik later wel variaties daarop verzinnen. Dat heb ik na mijn grote verbouwing bij mij thuis in HD ook zo gedaan. Die ideeën komen dan vanzelf wel. Misschien hier en daar een leuk behangetje en hier en daar een ander kleurtje dan wit.

Dan – hopelijk – komen ze nog om de douchegoot te siliconeren. Dat is ook weer zo’n klein drama met van die werklui die voorrijkosten gaan vragen omdat zij vergeten zijn dit te doen vóór de oplevering en dit nu op ons proberen weg te schuiven. Tararara…..Djingboem.

En dan hebben we nog the neverending story van onze voor- en achterdeur waar nog steeds een flinke spleet onder zit en waar we als in een jaren 30 huis vorige eeuw nu kleden voor moeten leggen anders waai je uit je hemd. En bij de achterdeur de waterkering aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant. Snugger niet?

Verder gaan we de knoop doorhakken voor wat betreft de rest van de keuken, maar dat zal denk ik februari of maart worden eer dat natuurlijk afgerond kan worden. Niet erg. Geen haast. Maar het zou wel leuk zijn als dat ook af is. We zitten nu constant tegen de achterkant van de oven aan te kijken. En we hebben nog geen afzuigkap dus frietjes of vis bakken zit er even niet in. De rest ruikt alleen maar lekker (stoof van damhert bijvoorbeeld en ik ben van plan om weer een kanelbullar te gaan maken volgens Zweeds recept of deze) dus die geurtjes mag je best ruiken.

Ons nog even vanmiddag door het ongetwijfeld drukke verkeer worstelen, maar als je je verstand op nul zet en weet dat je er misschien wat langer over doet dan gebruikelijk, is er niets aan de hand.

 

 

4 gedachtes over “Kerstvakantie…

 1. Serieus? Zijn jullie al zo’n echtpaar dat alleen slaapt in de slaapkamer? Had ik niet verwacht gezien je schrijfsels. (-:

  160 vind ik nog klein voor bed, wij hebben 2 x 90 en ook hogere poten echt senioren bed.] en makkelijker met opstaan

  Liked by 1 persoon

 2. Wij vluchten altijd naar Nederland…wel zo gezellig :).
  Slapen in een bed van 1,4 m??? Ik moet er niet aan denken, hoe doe je dat? Hoezeer ik ook verknocht ben aan manlief, om te slapen heb ik wat ruimte nodig, dus… voor het inslapen, een paar minuten dicht bij elkaar en dan naar de andere kant!
  Mooie dagen :).

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s