DE KORTSTE DAG!!!

Gisteren – 21 december – hoorde ik overal op de radio dat het de kortste dag van het jaar was. Maar als ik op de tabel kijk van zonsondergang dan is het toch echt vandaag: 22 december. Als je de tijd dat de zon opkomt van de tijd dat de zon weer onder gaat van elkaar aftrekt, krijg je op 22 december toch echt de minste waarde namelijk 780. 

Schermafbeelding 2017-12-21 om 09.31.33.png

Vanaf morgen – 23 december – is de dag weer 1 minuut langer. Yeah! En dat gaat dan iedere dag met een minuut, en wat later met zelfs 2 minuten per dag verder. En voor je het weet schijnt de zon weer aan het firmament en ontluiken de knoppen weer. Kunnen we ons weer vergapen aan de perikelen voor de camera’s bij Beleef de Lente of bij de Bald Eagles in Decorah (USA).

Maar de winter is ook een heel mooi seizoen. Zeker als het eens weer gaat vriezen met van die helderblauwe luchten, dat je haren onhandelbaar worden omdat ze zo statisch zijn, dat het gras knispert onder je voeten en het roodborstje net doet alsof het al lente is.

Bij mij in de tuin in HD overwintert er altijd een roodborstje. Nu ik in de weekenden zo weinig meer daar ben, zie ik ‘m ook zelden, maar ik meen ‘m toch alweer gezien te hebben. Ik hoop natuurlijk dat in de tuin in WO, waar het veel landelijker is, ik straks net zoveel zo niet méér mooie vogeltjes mag spotten.

Met de verkoudheid gaat het wel ok. Ik had wat last van mijn keel woensdag en dat is altijd super vervelend als je horizontaal gaat liggen en al je aandacht naar die zere keel gaat. Al met al redelijk geslapen, maar wakker geworden met hoofdpijn. Toch niet ziek genoeg om thuis te blijven en bovendien is het op kantoor veel gezelliger dan de hele dag thuis. Zeker met zulk grijs weer en die drukte momenteel bij mij in de straat.

Ik ben nog steeds aan het worstelen met het menu voor oudejaarsdag. De twee voorgerechten (waarvan één soep) en het nagerecht heb ik al, maar ik kom er niet uit met het hoofdgerecht. Zit te denken aan iets vegetarisch, maar vis crosses my mind too. Feit is wel dat onze vriezers vol zitten met wild (ree en damhert) en dat het zonde is om iets te moeten gaan kopen terwijl je vreten genoeg hebt.

6558760195_409990770f_b
Foto: Erik Minnema (Flickr)

We komen er wel uit. Zo spannend is het nu ook weer niet. Wie weet komt er nog iets ‘overvliegen’ – misschien wel letterlijk haha. Laat ik het zo zeggen: omkomen van de honger komen we echt niet. En in het ergste geval, nou ja, dan zijn de konijnen van de buren ook nog een optie….:P

 

6 gedachtes over “DE KORTSTE DAG!!!

  1. Hoera voor de langste dag! Morgen gaat het de goede kant op. Het roodborstje die de voederboom in de voortuin bezoekt stuurt pimpel en koolmezen vaak weg. Zo leuk om te volgen.
    Met een vegatarisch gerecht kan ik je niet helpen met mijn 3 vriezers ook vol vlees, helaas geen wild, Wel zelfgrookte kip.

    Liked by 1 persoon

  2. Klopt, het is vandaag. Waarom men gister als kortste dag hield weet ik ook niet. Maar laat de dagen maar weer lengen. Gezellig hoor, dat donkere gedoe, maar geef mij maar licht. Succes met het vega gerecht. Ik zou er voor kiezen iig.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s