Whisky

Ik haat Netflix! Nu weer soort van verslaafd aan The Crown. Maar het is en blijft een soort ontspanning voor mij. Heerlijk met een kop thee en stukje chocola op de bank, voetjes omhoog een leuke serie kijken. Het enige wat ontbreekt is een kat.

Zo rond 21.15u doe ik de TV dan uit, of switch ik van post (ligt aan de serie) en even iets anders te zien dan enkel dan rechthoekige scherm. In de zomer kijk ik nauwelijks TV. Dan zit ik tot ’s avonds buiten, meestal met een boek. Dus ik voel me niet echt schuldig.

Vandaag weer zo’n grijze dag! Zou de zon er nog wel zijn? Of denkt-ie: bekijk het maar. Geen zin meer in. Ik ga misschien even de artificiële zon opzoeken vanmiddag: even een paar minuten onder de zonnebank. Goed voor je botten en voor je gemoed. Even die lekkere warmte op je lijf. Ik doe dat af en toe. Misschien één keer per maand. Ik vind het niet altijd lekker, maar als je je niet helemaal top voelt, dan is die warmte wel heerlijk.

Dat is hetzelfde met een lekkere whisky. Echt zo’n typisch winterdrankje. Een goed medicijn voor als je je wattig voelt en last hebt van je keel. Wat er dan bij mij thuis ontbreekt is een knappend haardvuur en een berenvelletje op de grond. In WO heb ik wel een vuur (niet knappend), geen berenvelletje maar een rendiervelletje. Komt toch aardig in de buurt zou ik zeggen…

We moeten nog een mooi plekje maken voor onze whisky’s. Ze zitten nu nog in een verhuisdoos omdat ik niet goed weet waar en hoe we ze neer gaan zetten. In een kast, achter gesloten deuren, in het zicht, in een wereldbol….?

Toen ik Jan leerde kennen lustte ik geen whisk(e)y. Ik kende enkel de Amerikaanse whiskey of de Bourbon en die vond ik jakkie. Scherp. Maar de echte mooie Schotse Single Malts zijn beslist de moeite waard en moet je leren drinken. In een mooi glas, in goed gezelschap en het liefst dus met dat haardvuur, dat kleedje en als het even kan een donzig wit tapijt buiten.

Aaaahhh! Soms kan het leven best mooi zijn!

IMG_8337

 

 

6 gedachtes over “Whisky

  1. O’ .. ik hier ook ‘The Crown’. Seizoen één had ik al gezien en nu startte seizoen twee, waar ik al een paar afleveringen van zag 🙂
    Nochtans ben ik zo geen televisiekijker, maar zo’n serie op Netflix heeft me wel zin doen krijgen 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s