Luxe (kerst) problemen

Ik ben gisteren nog even snel naar de drogist gestapt en iets gehaald tegen de misselijkheid. De reactie van de verkoopster toen ik erom vroeg was zodanig, dat ik besefte dat ik niet de eerste of de enige was. Gewapend met Dokugest naar huis en meteen een pilletje genomen. Tussendoor nog wel gegeten, want ik had best honger, en daarna nog een stuk of drie van die wonderpillen ingenomen. Naar bed met twee Antigrippines, de wekker uit gezet en vandaag voel ik mij toch al ietsje beter.

Hoewel….

Kijk uit naar volgende week. Lekker een week vrij. Natuurlijk ga ik wel mijn best doen om van mijn week vrij te genieten en dan hoop ik toch wel dat het weer een klein beetje mee wil werken in de vorm van droog, weinig regen en niet te veel wind zodat we misschien ook eens een stap buiten kunnen wagen. Op de fiets bijvoorbeeld, naar het strand misschien. Een uur fietsen, volgens Google Maps. Dat is net zo ver als dat ik van mijn huis naar Haarlem fiets, dus zou te doen moeten zijn. Maar dan moet er natuurlijk geen windkracht 12 staan of het met bakken uit de hemel komen.

6226
Cadzand (foto: zeelandnet/Leo)

En misschien weer eens een voorzichtige poging te wagen om eens hard te lopen en als het dan écht niet meer gaat, dan kap ik er ook mee en ga ik een crosstrainer huren. Op dit moment namelijk heb ik totaal geen last meer van mijn enkel. Wel is om mysterieuze reden in mijn heup een spier in de kramp geschoten en die doet best pijn. Straalt helemaal uit naar mijn rug. Hoe dat nu weer komt is mij een raadsel, maar ik heb af en toe toch van die wazige dingen en die gaan dan vanzelf weer over.

Stress? Spanning? Griep?

En vanavond misschien weer een eenvoudige salade maken, net als gisteren. Ik had nog een zak sla, daar wat tomaten in, stukjes kippenwit, rest van de gebakken aardappelen en een heerlijke dressing van honing, azijn en olijfolie. Ik heb de hele bak opgegeten. Voordeel van zo licht eten en je niet zo lekker voelen en dus weinig eten, is dat je kleren ineens iets minder strak gaan zitten.

Dat wil niet zeggen dat ik straks met de kerst kan gaan zitten vreten, want ik snap die hele hysterie toch al niet dat er persé met de kerst vooral zo véél moet worden gegeten. Dat je extra je best doet, is natuurlijk gewoon leuk. Plezier in koken en dan vooral voor anderen die dat dan (liefst) met smaak opeten, dat is ultiem.

Salade
Onze salade in 2007

Lekker je best doen, iets nieuws uitproberen, de hele dag klungelen met eten en daar dingen mee doen wat je nog nooit hebt gedaan (vooral het proefkoken is altijd wel leuk), is uitdagend, belonend, soms frusterend, maar uiteindelijk gewoon een leuke bezigheid. Er een feestje van maken. Allemaal goed. Allemaal leuk. Maar waarom zo véél?

Jan doet de kerst dit jaar en ik moet nog iets verzinnen voor oud-en-nieuw. Maar als je je niet helemaal top voelt, is het lastig om te gaan bedenken wat we gaan eten dan (want: geen trek…). En we zijn een beetje verwend natuurlijk.

Dus even de iets te aanwezige maag en de zere keel wegdenken, handen tegen het voorhoofd en gaan inbeelden waar ik nou eens écht enorm veel trek in zou kunnen hebben…

 

 

5 gedachtes over “Luxe (kerst) problemen

 1. Mijn dochter en schoonzoon komen op zondag lunchen. k garnalen en kipcocktail, zelfgemaakte kipperagout in bladerdeegbakjes en toe creme brullee. Mijn schoonzoon heeft een ziekte en kan niet alles eten, was dus even puzzelen wat wel kan.
  Met kerst zijn we lekker alleen en aangezien we altijd lekker eten doe ik verder niets bijzonders, alleen 4 dagen dan met wijn.
  Die hysterie over veel eten begrijp ik ook nooit en of winkels wel of niet open zijn op zondag en met kerst. Hie in de biblebelt is nooit wat op zondag open en ik haal zelden boodschappen op maandag en dinsdag.

  Liked by 1 persoon

 2. Oh lastig net nu je niet lekker voelen! Je snapt waarschijnlijk wel dat wij ook niet zo van de uitbundige kerstmaaltijden en al het verplichte gedoe eromheen zijn… Lekker met z’n tweetjes in het Gele Huis, en als het met de keuken goed komt, komt het met het kerstdiner ook goed. En anders is er inderdaad niks mis met een lekkere salade en (zelfgebakken) brood – in de boorbakmachine, hebben we geen keuken voor nodig 😁. Beterschap!

  Liked by 1 persoon

 3. Typisch, vlak voor je vakantie ziek worden. Het heerst hoorde ik gister op de radio, maar vooral nog onder kinderen en ouderen,. Maar de griep epidemie is onderweg. Volvreten met kerst snap ik ook niet. Ik doe het iig niet. Hier staat een step voor als het weer echt bagger is en ik niet ga lopen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s