De AUTO TAG….

Weer eens een TAG. Op de site van Forever38.com kwam ik deze – weer eens wat anders – TAG tegen. Want niet alleen mannen vinden auto’s stoer! Hoewel ik autorijden in Nederland – en zeker in België! – niet altijd even leuk vind (veel te druk), ben ik er wel redelijk in geïnteresseerd.

Ik ben een stoere-auto type! Liefst een 4WD en dan lekker offroad rijden met een hond in de achterbak. Maar zolang ik hier in de Randstad woon, is zo’n auto klinklare onzin en veel te duur. Bovendien zijn de parkeergarages veel te nauw en heb ik geen hond…

 

1. Heb je een auto?

Ja.

IMG_7589
I wish….

2. Waarom heb je een auto?

Voor het gemak, mijn vrijheid, woon/werk verkeer (hoewel ik op 7km afstand van mijn werk woon). Ik kan niet zonder auto. Heb het geprobeerd (echt!) maar baalde van de afhankelijkheid van anderen en het OV. Geen auto, nee, niet voor mij. Nog niet.

3. Wat was je eerste auto?

Een Toyota Starlett. Mijn eerste echte eigen auto. Daarvoor met mijn toenmalige partner nog drie auto’s ‘versleten’, maar deze Starlett van mijn eigenste centjes gekocht.

4. Wat voor kleur heeft je auto?

Als die net door de wasstraat is geweest wit, anders wit met bruine strepen.

5. Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?

Ja. In mijn VW Beetletje. Ik reed in Rotterdam over een voorrangsweg die opeens geen voorrangsweg meer was. Er kwam een auto van rechts en hopla! ik in de flank, zij op mijn voorkant. Ik was een ‘kutwijf’ omdat ik niet uitkeek. Die andere auto was namelijk total-loss (oud beestje). Ik was ook van slag, maar er was niemand gewond en de verzekeraars hebben het goed opgelost.

6. Heeft je auto een bijnaam?

Nee.

7. Heb je al eens een lekke band gehad? Hoe heb je het opgelost ?

Ja, die heb ik wel eens gehad ja. Auto aan de kant gezet en de Wegenwacht gebeld.

8. In wat voor auto rijd je over 10 jaar?

Tja, eentje met vier wielen en misschien wel zonder stuur? Ik zou het niet weten. Ik denk een auto type kleine bestelwagen omdat deze mij het meest praktisch lijkt gezien onze hobby’s.

9. Hoe vaak was je je auto?

De laatste tijd vrij vaak omdat de straat en ‘voorland’ (trottoir op z’n Vlaams) nog één grote modderbende is. Aangezien het een auto van de zaak is, zal ik deze toch een beetje schoon moeten houden.

10. In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?

Hoezo ‘als’? Ik leefde hoor 20 jaar terug! De vraagstelling klopt niet helemaal. Zal wel moeten zijn: in welke auto reed je 20 jaar terug? Afijn. Toen was ik 37. Ik denk dat ik toen in de VW Beetle reed als ik dat zo even snel terug denk.

11. Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren.

Da’s een lastige. Geen van drieën, maar als het écht moet: 5 deuren.

12. Automaat of versnelling?

Automaat. Ik rij al zo’n 20 jaar automaat denk ik. Zo’n suffe bezigheid, dat schakelen! Echt onbegrijpelijk dat mensen daar nog steeds zo op zweren. ’t Zou sportiever zijn. Yeah right. Ik kan je zeggen: het rijdt super relaxed en is verre van suf.

13. Heb je wel eens gelift?

Ja zekers. In Frankrijk en ik Spanje. Maar ik was niet alleen hoor.

14. Wat kun je het minst goed: achteruit parkeren, hellingproef, keren op de weg?

Ik kan het allemaal even goed. Kwestie van ervaring.

15. Hoe lang heb je je rijbewijs al?

Sinds 1980. Ik was toen 18. Direct mijn rijbewijs gehaald en nog geen dag spijt van gehad.

16. Wat is je droomauto?

Zo’n (oude) Amerikaanse pick-up of zo’n Toyota. Een nieuwe mag ook hoor. Echt zo’n stoere bak. Als we naar de USA gaat op vakantie, huren we altijd zo’n stoere bak. En als we gaan duiken op Bonaire hebben we er ook altijd eentje.

030_Dive Friends_L

 

17. Zing je wel eens in de auto?

Ja. Regelmatig.

18. Waar luister je naar in de auto?

Meestal Radio2. In België meestal naar Joe.

19. Zou je de weg nog kunnen vinden met behulp van een ouderwetse wegenkaart?

Jazeker. Ik rij never nooit blind op de navigatie. Zeker niet als ik ergens heen moet waar ik nog nooit ben geweest. Moet toch een klein beetje weten welke richting ik op ga. Ik heb dan ook altijd nog een wegenkaart in de auto liggen.

Neem je ‘m over, vergeet dan niet te vermelden dat deze van Forever38.com (of van Trendbubbles, hoewel ik ‘m daar zo snel niet kan vinden) komt.

 

 

Een gedachte over “De AUTO TAG….

  1. Leuke tag. Ik heb mijn rijbewijs al bijna 50 jaar, moest op rijles van mijn vader, hij betaalde ook, omdat hij dat bij de opvoeding vond horen. Mijn rijlessen waren in de lente/zomer en in een open sportauto als het weer het toeliet. Het was de sportauto van de eigenaar vd rijschool (kennissen van mij ouders) die ook dubbele besturing had. Afrijden moest wel in andere auto, ben de tweede keer pas geslaagd en was erg verontwaardigd dat ik de eerste keer zakte, was zo’n klein dingetje waarop ik zakte.
    Voor mij is auto ook onmisbaar, ik vind rijden in steden eigenlijk wel leuk, lees graag en goed kaart.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s