Weekend #49

Na een wit weekend weer thuis maandag. Die avond lekkere lasagne klaar gemaakt, maar de volgende dag….. oei.

Maar laten we bij het begin beginnen. Vrijdagmiddag zijn we via Den Haag en Bergen op Zoom, waar we afspraken hadden, naar WO gereden. In Bergen op Zoom bij iKook een offerte opgevraagd voor het tweede deel van de keuken. Nu moeten we de twee partijen gaan vergelijken. Al met al toch weer een flink bedrag, maar dat komt ook door de afzuigkap die gewoon niet goedkoop is.

Thuis in WO was alles in orde. Behalve bij de buren, daar was eerder de week de schoorsteen naar beneden gekomen…

IMG_8302

Auto leeg gehaald (het wordt steeds minder) en alles weer opgeruimd. ’s Avonds een lekkere kabeljauwschotel gemaakt.

Ik heb die zaterdag hoofdzakelijk besteed aan de kerstboom neerzetten en hier en daar wat kerst prullaria opgehangen. De man van de plinten in de badkamer kwam zowaar ook opdagen en die heeft nu alle plinten mooi aangebracht in de badkamer. Dat ziet er een stuk beter uit. En beter nog: we kunnen de badkamer straks weer opbouwen.

IMG_8336

Het nodige gerommeld zo hier en zo daar. De bovenkastjes in de keuken hebben nu allemaal deuren en er zit een glazen plankje in de kastjes. Nu nog een keer goed inruimen. Heb dit al wel provisorisch gedaan, maar omdat er toch nog een stuk keuken moet komen, zal dit nog wel veranderen.

Ik wilde eigenlijk een stukje gaan fietsen die dag, maar dat is er niet van gekomen. Komt ook door die tegelzetter natuurlijk en als je dan toch de hele dag bezig bent, komt het er gewoon niet van.

Zondag had ik verwacht in een witte wereld wakker te worden, maar het gras schitterde ons groener dan groen tegemoet.

Tegen elven begon het dan te sneeuwen en voor we het wisten was het wit. We hadden voor die dag een tafeltje bij ons ‘favoriete’ restaurant gereserveerd, om mijn verjaardag én de verhuizing te vieren. Dus om half twaalf in de auto en door de sneeuw naar Koewacht gereden.

IMG_8342

We hebben er lekker geluncht

Mag ook wel natuurlijk. En na deze copieuze maaltijd nog even een klein rondje door het dorp gewandeld om alles nog even te laten zakken.

IMG_8347

’s Avonds niet veel meer gegeten, behalve Nacho’s met guacemole. Maandag hadden we maar vrij genomen. Na zo’n lunch is het niet zo goed om meer dan twee uur naar huis te rijden. Er stond die maandag al vroeg een installateur voor de deur voor de vloerverwarming boven. Toen die weg was hebben we ons gewassen, de boel opgeruimd en zijn we gaan rijden, want er werd wel erg veel sneeuw verwacht.

IMG_8349

We zagen het langzaam wit worden en in no-time was alles bedekt met een flinke laag. Het waaide zo hard, dat de sneeuw tegen onze ruiten aanplakte.

We zijn eerst nog langs Beter Bed in Hulst gereden. Ik vond het al geen goed idee om daar heen te gaan gezien het weer en mijn voorgevoel was dus goed, maar dan voor een andere reden, want we stonden voor een dichte deur.

Dan via de Liefkenshoektunnel (gruwel) naar huis gereden. Wat een weer zeg! Gelukkig was het – in Nederland – niet al te druk en konden we toch redelijk goed doorrijden.

We waren om half twaalf weggereden en waren zo rond half vijf thuis. Moest nog wel even langs werk waar ik nog iets moest doen voor de baas, dus die tijd zit daar ook bij.

IMG_8364
Mijn auto na de lange rit naar huis…

Jan heeft lasagne gemaakt (ik wilde eigenlijk frietjes) en we hebben nog even gewandeld door de sneeuw.

IMG_8366IMG_8367IMG_8368IMG_8369IMG_8370IMG_8371IMG_8372IMG_8373

Dinsdag is Jan al tegen half zes weg gereden, maar nadat hij gedag had gezegd, voelde ik me niet zo tof. En bleek dat Jan ook niet ok was, want hij werd slecht en is nog terug naar binnen gekomen om het toilet te bezoeken. Afijn, om een lang verhaal kort te maken: we hebben allebei iets verkeerds gegeten en gisteren heb ik de hele dag kunnen oefenen op de bank voor natte vaatdoek. Ik zou voor het eerst sinds tijden weer gaan sporten ’s avonds, maar dat heb ik maar afgezegd. Ik was echt geen cent waard. Maar een beetje TV gekeken, maar kon zelfs de energie niet opbrengen om een serie op Netflix te kijken. Kon me niet concentreren. Ik lag er al om half acht in.

En vandaag gaat het wel weer aardig. Voel me nog niet hélemaal fit, maar dat komt wel. Zal vanavond al wel een stuk beter gaan.

p.s Nog 9 dagen…

8 gedachtes over “Weekend #49

  1. Mooie foto’s en fijn dat wandelen in de verse sneeuw, vooral in de stilte van de avond.

    Beterschap, ik ben het gevoel, heb al dagen in de ochtend diarree en als dat eruit is knap ik weer op. Neem nut Norit om het weer beetje in balans te krijgen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s