Cowboys…

Zit ik de krant te lezen, zie ik een advertentie van een boek “De Achterblijvers“van Coen Verbraak, denk ik: die wil ik hebben. Tik ik de site in waar ik normaliter mijn boeken bestel, denk ik: ja maar ik heb net een boek gekocht en daar zegge en schrijve nog maar tien bladzijden in gelezen. En ik ben nog steeds bezig in de Donkere Toren Cyclus van Stephen King én ik ben ook aan het lezen in de Reizigerserie van Diana Gabaldon. Wat wil je nou?

Zit dan niet zo iedere avond aan de buis gekluisterd bij dat stomme Netflix! Net weer een nieuwe serie ontdekt die ik echt mega goed vind (Godless) met veel cowboys, cowgirls, paarden en Western Riding dus. Ik hou van westerns! Opgegroeid met de High Chaparral, Bonanza en met Arendsoog (álle boeken gelezen!), is dit een serie naar mijn hart.

IMG_7754
Aan de hike (Yellowstone NP)

Ik ben namelijk cowboy geweest in een vroeger leven… Lachen. Nou ja, ik ben een keer ‘onder hypnose’ geweest en toen zag ik mezelf zitten aan een vuurtje, peukje in de mondhoek, koffie op de sintels en mijn paard achter me. Maar of dat ook echt zo was. Ik betwijfel het. Zal wel meer te maken hebben met de Arendsoog boeken die ik las.

Heb overigens wel altijd een zwak gehad voor cowboys en indianen en alles wat met de natuur (dus ook het jagen) te maken heeft. Heb ook op Western Riding gezeten, maar als je geen geld, geduld en tijd hebt voor een eigen paard, is het een hopeloos gevecht iedere keer met die knollen.

Veel van mijn familieleden (dochters van zussen en broers van mijn vader) zitten ‘in’ de paarden. Daar ben ik dus wel een beetje jaloers op.

Ik heb over het algemeen nergens spijt van, maar als ik iets mocht overdoen dan was het wel dat ik me meer zou hebben verdiept in paarden, of had geëmigreerd naar een land waar je veel beter en sneller en makkelijker iets met paarden kunt. Hier mag je natuurlijk niets behalve in een bak rondjes rijden. Ik heb niets met die huppeltrut paarden. Paarden die moeten ‘dansen’. Geef mij maar het barrel riding, cutting of reining. Ik heb dat een paar keer live gezien en dat is mega indrukwekkend. Vooral dat cutting. Ah jongens, daar krijg ik echt helemaal kippevel van.

Schermafbeelding 2017-12-07 om 11.32.17.png

Ik had nog eens een keer héél erg graag een week op trail geweest in Amerika, dus te paard een rit door het landschap, kamperen onder de sterrehemel, je eigen paard verzorgen. Gewoon lekker lopen door het prachtige westen van Amerika. Die geur van het leer, van het paard. De pijn in je kont, maar dat heerlijke gevoel van zo’n machtig groot lichaam onder je.

Staat nog op mijn bucket list…

Ik heb mijn roeping gemist. Dat weet ik zeker. Roeping met paarden én met honden. Maar ja, het leven loopt zoals het loopt en nu vind ik mezelf te oud om daar nog aan te beginnen.

IMG_7776
Jan en ik (Lamar Valley, Yellowstone)

Toch?

p.s. Nog 15 dagen…

 

7 gedachtes over “Cowboys…

 1. Misschien zijn paarden iets te hoog gegrepen maar honden is toch nog wel te doen>
  Ik heb bijna altijd een hond gehad, als kind 2x en toen ik ging samenwonen hadden mijn schoonouders een dierentehuis/trimsalon. Vaak ook crisisopgang daarvan gehad, katten trouwens ook en ook tegelijkertijd.
  Toen ik gescheiden was en full-time werkte vond ik het te gecompliceerd. Nu in nieuwe relatie heb ik dus een LAT-hond de 4e al en ik geniet er enorm van. Allemaal dobermannvrouwtjes en de huidige is een bruine. Alleen de zwarte die er was toen ik H leerde kennen was door hem als pup gekocht, de 3 anderen afstandshonden. De huidige was totaal onopgevoed met 9 maanden en het heeft heel wat moeite gekost haar te laten begrijpen dat gehoorzamen en gezellig zijn een leuk leven betekenen. Nu is het de meest aanhankelijke hond van allen.

  Liked by 1 persoon

 2. Maak een lijst met dat soort boeken die je in een impuls wil kopen. Ga dan een keer naar de bieb en leen die boeken eerst. Als ze niet leuk zijn, heb je er tenminste geen geld aan uitgegeven en groeit je TBR-stapel niet eindeloos. Als het wel een leuk boek is en je wil m nog een keer lezen, kun je het alsnog kopen!

  Liked by 1 persoon

  • Dank voor de tip. Voor de bieb heb ik helaas geen tijd: ik red het niet om een boek in 3 weken uit te lezen. Dus koop ik meestal. Of tenminste toch af en toe. En als ik het boek uit heb, geef ik het door aan anderen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s