Kerst….. yeah….

De Goedgeiligman is weer vertrokken naar Spanje met in zijn kielzog zijn hele knechtenvolk in de vorm van de Zwarte Pieten (wat overigens verwijst naar de duivel en niets te maken heeft met slavernij), dus we kunnen ons weer opmaken voor de volgende discussie: vuurwerk.

Reden voor mij om met Oud-en-Nieuw in België te vertoeven en niet in Nederland, waar het knallen al ruim vóór Oud-en-Nieuw begint en je je een hartverzakking schrikt als er weer zo’n debiel een halve granaat in het riool of de glasbak laat ontploffen.

In Oostende houden ze ieder jaar om 24.00u een prachtige vuurwerkshow. Daar waar nu wonen zal het zeker en vast niet het geval zijn. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat we daar kunnen gaan verwachten. Wij geven normaal gesproken geen cent uit aan vuurwerk (dat doen de anderen wel), maar wie weet wordt het dit jaar anders en wagen we eens een poging. Dat dorp eens even tot leven schudden.

Maar voor hetzelfde geld is het daar één groot feest dan.

We do not know.

In ieder geval begint het bij mij nu toch wel te kriebelen om de huizen in kerstsfeer te brengen. Laten we het bij één huis houden dit jaar. Bovendien ligt al ons kerstgeflutter in België. Op zolder. Tijd dat het daar vanaf komt.

Voorlopig maar even onze kerstboom-in-één-minuut opzetten (geen tijd voor een echte) en eens kijken of ik het een beetje gezellig kan aankleden. Overal spijkertjes en punaises in (Jan krijgt nu een rolberoerte) en ophangen die zooi.

Kerst 2010
De één minuut kerstboom. Inmiddels zijn wel de lampjes hier en daar stuk.

Op kantoor komt de kerstboom morgen en dan zal het hele bedrijf dra in kerstsfeer worden gedompeld.

Ja, ik begin er zowaar wat zin in te krijgen. Zeker omdat het voor ons even lekker een dik weekje samen is in ons nieuwe huisje. Er zal nog wel het nodige geklust worden, maar we gaan er ook van genieten. Knopen doorhakken wat rest van keuken betreft, en hopelijk de badkamer verven en weer terug opbouwen.

Tijd vliegt. Voor je het weet is het alles weer voorbij.

Nou ja. Maar even niet teveel aan denken….

p.s. Nog 16 dagen.

 

 

2 gedachtes over “Kerst….. yeah….

  1. We zijn een paar jaar met oud-en-nieuw in Frankrijk in de campagne geweest. Heerlijk, gewoon om 11 uur gaan slapen en de volgende dag weer vrolijk opgestaan en elkaar een fijn jaar gewenst en de met rest van de zelfgebakken appelflappen en oliebollen ontbeten,

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s