Poppen

Potverdorie. Gisteren een beetje een rotdag. Wij geven met Sinterklaas altijd overheerlijke speculaaspoppen met amandeltjes erop. Echt hele lekkere speculaas. Had ik er nu dus tien te kort besteld!

‘Gelukkig’ moest ik gisteren de poppen al meegeven aan de buitendienstmedewerkers, omdat zij gisteren bijna allemaal op kantoor waren en toen kwam ik er achter. Ik baalde echt zó! Beetje te perfectionistisch denk ik. Ik kon gelukkig nog vijf poppen bij die bakker bestellen (waren wel de laatste) en dan nog maar vijf bij een andere.

IMG_8301

Maar wat een verschil! Ik heb die kleinere nu maar aan de stagiaires en de nul-uurders gegeven (verschil moet er wezen) en de grote en de lekkerste dus voor onszelf. Er ook wel voor gezorgd dat ik ook een grote mét amandelen heb. Voor Jan. Die is er gek op. Ikzelf wat minder. Ben niet zo’n zoetekauw.

Vandaar dat ik gisteren een beetje gefrustreerd mijn blog heb geschreven. December is voor mij nu eenmaal een erg drukke maand. En dat komt niet zozeer doordat ik het niet goed voorbereid, maar meer omdat ik een nogal wispelturige directeur heb die de neiging heeft op het laatste moment nog iets meer te willen.

Heb ik alle cadeau’s geregeld voor de medewerkers, komt hij gisteren dus nog met: ‘Ja, maar we moeten de dames toch ook wat geven. Dat moeten we er wel inhouden…’. En dat kwam vóórdat ik er achter kwam dat ik poppen te kort had. En op zo’n moment zakt de levenslust mij in de schoenen en begin ik licht te panikeren. Want het zijn niet alleen die feestdagenperikelen, maar ik moet ook de salarissen doen en dat vergt de nodige voorbereiding én vooral concentratie. En vooral dat laatste is lastig.

Gisteren dus hè, ben ik drie (!) uur bezig geweest met één mail. Elke keer kwam er iemand mijn kantoor binnen terwijl mijn deur dicht was. Op een gegeven moment kon ik me echt niet meer inhouden en was ik zichtbaar geïrriteerd. Later wel mijn excuses aangeboden, maar op zulke momenten kan ik echt niet meer net doen alsof het allemaal niet uitmaakt.

Daarom ben ik altijd wel lichtelijk blij als het weer januari is. Maar nu heb ik vrij tussen kerst en nieuwjaar en daar verheug ik me dan wel weer op. En dan nog even wachten op de Werelddealdagen van KLM, dan kunnen we weer eens een reisje gaan boeken…

p.s. Nog 17 dagen….

 

5 gedachtes over “Poppen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s