Weekend #48

De drukke maand is weer aangebroken.

Een maand die volgens de kalender 31 dagen telt, maar voor mij slechts 15 werkbare dagen (tot aan de kerst).

Continue bezig. Dan met speculaaspoppen, dan met de organisatie van het kerstdiner, de cadeau’s, salarissen…

En dat is altijd een nogal stressie periode (understatement op dit moment…)

Meestal komt daar dan ook nog een portie privé georganiseer bij, maar dit jaar slaan we dat even – om logistieke redenen – over.

Bovendien is de woning nog steeds niet af en vinden we het nog niet representabel genoeg om mensen uit te nodigen.

Er is ook nog geen logeerbed.

Reden temeer om alles nog even uit te stellen.

Vrijdag

Was het koud. Ik dacht: dat wordt hakken. Maar het viel mee.

IMG_8283

’s Middags zijn we via Den Haag, waar we een hele mooie lamp hebben opgehaald, naar België gereden. Daar snel de volle auto leeg gehaald en door gereden naar Oostende, waar we boodschappen hebben gedaan en dan door naar de moeder van Jan. Zij heeft ook aandacht nodig en we hadden dat zo afgesproken. Even een kop thee – hoewel het al bij vijven was – wat kletsen

Dan weer met de auto terug en in Fred’s Café in Sint Margriete snel even wat spareribs à volonté gegeten. Bij mij bleef het overigens bij slechts twee porties. En de spareribs waren volgens mij van baby-varkens en lang zo lekker niet als Fred pretendeert. Ik vond ze wat te zout en te droog. De frietjes waren wel lekker.

Met als gevolg vrij laat thuis.

Zaterdag

Was alles wit! Niet van de sneeuw, maar van de rijp. Wat een mooi gezicht! Daarbij ook nog een beetje mistig dus dan is de winter wel leuk (ondanks dat het nog niet eens winter is).

IMG_8285IMG_8291

IMG_8292
Op deze foto staan ook twee hazen. Zoekplaatje…

De shell kraantjes zijn eindelijk geïnstalleerd en er zijn twee mensen langs geweest die hebben geprobeerd ons een waterverzachter te verkopen. We weten nu in ieder geval hoe hard het water is daar: 30 Franse Graden (ofwel 16 Duitse Graden). Net op de rand dus van wel of geen ontharder. Bij nadere studie blijkt het wel een comfort probleem te zijn, dat harde water, want voor ons mens is hard water juist gezonder dan zacht water (vanwege de mineralen dus in het water).

Dus gaan we voor de goedkoopste.

Onze nieuwe lamp nog opgehangen.

IMG_8288IMG_8295

En een klein beetje kerstversiering aangebracht. De rest is voor volgend weekend. ’s Avonds heel decadent reerug gegeten met gebakken spruitjes en dito aardappeltjes en daarna met de voetjes omhoog TV gekeken. En weer viel ik bijna voor de TV in slaap. Weet niet wat het is als ik daar ben, maar om half tien zit ik te knikkebollen.

IMG_8296

Ik slaap prima daar, daar ligt het niet aan. Ben weliswaar altijd wel vrij vroeg wakker, maar misschien kom ik daar wel tot rust of zo. Of juist niet. Ik weet het niet.

Zondag

Was het dan ook ‘pas’ kwart voor acht eer we opstonden. Had ik vorige week nog het optimische idee om vandaag misschien even te gaan proef-hardlopen, mocht ik dat weer laten varen, vanwege wederom toch wel weer pijn in die verdomde enkel. En mijn knie doet ineens ook zeer als ik de trap oploop. Ben bang dat ik gewoon aan het afbreken ben. Dus dan maar niet hardlopen en gewoon ontbijten. Jan eerst pistoletjes wezen halen in Sint Laureins (met de auto dit keer). In Oostende waren ze lekkerder. Niet echt meer voor herhaling vatbaar.

Ik ben zegge en schrijve denk ik een volle 15 minuten buiten geweest die dag om Jan te helpen de droger in mijn auto te proppen. Die gaat naar Den Helder. En nog even mijn ingezouten velletje te checken en wat restantjes bolletjes in de modder te duwen. Nog heel even een poging gedaan om de diverse plassen water die op de klei liggen wat te laten verdwijnen, maar toen begon het (weer) te regenen en heb ik de pijp aan Maarten gegeven. Wie Maarten dan ook mag wezen.

We hebben nog wel een paar gordijnen opgehangen in onze slaapkamer. Onze slaapkamer-to-be hebben we nog niet kunnen oppakken omdat daar nog steeds ons half afgebroken badkamermeubel in staat en we wederom niemand hebben mogen verwelkomen die dan eindelijk eens de plinten in de badkamer komt doen.

Klungelen met een verlengsnoer omdat de droger van z’n plek staat en een wasmachine die de hele badkamer doorhobbelt tijdens het centrifugeren omdat beide apparaten gewoon ergens in de badkamer staan, in afwachting van de plinten, in afwachting van de verdere afwerking van de badkamer, dat we eindelijk, na zeven (!) weken eens een keer het meubel weer kunnen terug zetten. Dan we eindelijk na zeven weken eens verder kunnen daarmee. Dat we eindelijk na zeven weken onze badkamer optimaal kunnen gaan gebruiken. Is dit normaal? Ik vind van niet.

En dan nu het goede nieuws: over 18 dagen worden de dagen weer langer.

Hoezee.

Sorry. Ben een beetje pissed.

 

 

2 gedachtes over “Weekend #48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s