Droomtuin

Onze tuin. Eén van de redenen dat wij dit huis hebben gekocht. Er zit een grote tuin bij. Omdat Jan zo plotseling naar Den Helder is overgeplaatst, en we nu stukken minder tijd hebben om in de tuin bezig te zijn, hebben wij eind oktober snel nog een rechthoekig stuk gras erin laten plempen. Dat gras is bijzonder goed aangeslagen en ligt er strak en keurig bij. Not my kind of garden….

Onze tuin willen we graag met randjes en hoekjes en rondjes, bloemen, struiken. Geen recht strak gazonnetje waar je niet op mag lopen. 

De foto hieronder geeft een beetje weer hoe ik de tuin in de toekomst zie:

Schermafbeelding 2017-11-30 om 17.03.36.png

Dit is vrij eenvoudig te realiseren. Het strakke rechthoekige gazon ligt er nu in om straks te kunnen uitsteken en vervormen. Een brede border rechts (vanuit het huis gezien) wat het zicht op de kippen en konijnen tegen gaat. En misschien wel – net als de foto hierboven – op 4/5 van de tuin een mooie rozenboog.

De foto hieronder spreekt mij ook erg aan. Zeker zo met die boom. Aangezien ik een mooie hangmat heb, moet er wel iets komen waartussen ik die mat kan spannen natuurlijk. Zal nog wel wat jaartjes duren eer die bomen sterk genoeg zijn om mijn gewicht te dragen, maar je moet iets voor ogen hebben. Ook de omheining vind ik erg fraai. Niet te hoog, niet te dicht. Met zo’n lage schutting is het dan ideaal als de buren zelf ook wat (hoge) struiken neerzetten, anders heb je weinig privacy.

Schermafbeelding 2017-11-30 om 17.04.09.png

Het was eerst de bedoeling dat onze woning op 21 juli zou worden opgeleverd. Ach, is ‘ietsje’ later geworden: 16 oktober (en nog is het niet klaar). Dat is best jammer, tuintechnisch gezien. Aan de andere kant kunnen we het nu binnen in orde maken, en als de zon zich weer eens laat zien, dan kunnen we ons op de tuin storten. Een schutting tussen ons en de buren

Zoiets als hierboven. Deze foto’s zijn van Montage-Totaal die ook onze blokhut in elkaar heeft gezet. Dat is dan zo’n schutting met af en toe zo’n draadstalen ‘gat’ erin om het niet zo massief te maken. Erg mooi. Vind ik.

IMG_8242

Dit is onze tuin nu, gezien vanuit de tuin naar de woning toe. Op de hoek in het gras staat een walnotenboom. Wat een supergroen gazonnetje, niet?

IMG_8243

En onze blokhut met daaromheen het stuk tuin wat onder het stro ligt. We zien nu wel trouwens dat er overal tarwe begint te groeien. Nou ja, liever tarwe dan ander onkruid, maar dat begint zo hier en daar toch ook door het stro heen te piepen. Behalve daar waar ook karton onder het stro ligt. Klusje voor volgend voorjaar.

Eerst even iets minder regen, dan word ik ook weer wat rustiger en dan nadenken over onze nieuwe tuin. Leuk hoor!

 

Een gedachte over “Droomtuin

  1. Leuk hoor de sneeuw op de zomerse foto’s.
    Ik heb geen schuttingen tussen de tuinen alleen lage hekjes, maar het is dan ook geen zitdeel, links is alleen grasveld en oprit naar hun garage die ze niet gebruiken. Ze zitten aan de voor en zijkant van hun huis. De andere buren hebben moestuin en zitten ook altijd aan de voorkant.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s