Snelwandelen

Woensdagmiddag heb ik ruim 7 km gewandeld. Ik had mijn wandelschoenen mee, maar was toch eerst naar huis gegaan omdat ik toch langs mijn huis kom als ik naar het park rij. Daar mijn schoenen aangedaan en vanuit huis richting park gelopen. Dat is bij mij vandaan zo’n 2 km lopen.

Ik loop dit al zo lang, dat het zo onderhand een beetje afgezaagd begint te worden. Maar de route is in feite niet echt de essentie: het gaat om het buiten zijn, de wind in je haren te voelen, de grond onder je voeten en het gevoel hebben dat je weer ‘iets’ doet.

IMG_8263

Ik heb een stevig tempo aangehouden en af en toe heel kort even kort gejogd, in het park afgewisseld met een paar keer snelwandelen. Ik had daarvoor natuurlijk niet de goede schoenen aan. Totaal geen demping. Maar ik kon het niet laten.

Vandaag voel ik mijn pees wel een klein beetje. Daar ging het mij om. Ga ik mijn blessure voelen of niet? Gisteren toen ik weer thuis was (na 1 uur en 20 minuten) voelde ik niets. Heb zelfs nog even het rommelhok in de tuin wat opgeruimd (in het donker) en de bakken klaar gezet waar vrijdag de aloë vera’s in moeten. Die gaan naar WO, want in HD heb ik geen plek om ze te laten overwinteren. Die dingen worden trouwens zó groot, dat ze bijna niet meer te tillen zijn. Tijd voor een kleine pallet en een steekwagen 😛

Dakterras 2017
De aloë vera in juli. Inmiddels alweer wat gegroeid.

Omdat ik toch niet goed heb kunnen proeflopen, ga ik mijn loopspullen meenemen naar WO. Dan probeer ik dit weekend ofwel enkel wandelen afwisselend met snelwandelen of ik maak een variatie: wandelen, snelwandelen, joggen. Kan ik de omgeving daar ook eens lopend gaan verkennen.

Het ziet er weliswaar raar uit dat snelwandelen, maar ik heb dat vroeger iedere zondag gedaan in de duinen met de sportschool waar ik toen lid van was. En dat snelwandelen is erg goed voor bijna al je spieren met als groot voordeel dat je niet die schokken krijgt die je met hardlopen wel hebt. En wat dus niet zo goed is voor je knieën en andere schokbrekers.

Dat ik daar niet eerder aan dacht, is best raar. Het is een goed alternatief voor hardlopen en je word er net zo moe en zelfvoldaan van als hardlopen. Ze kennen me toch nog niet daar in WO dus als ik daar voor gek loop, dan zij het maar zo. Op zich zit ik daar trouwens toch niet zo mee.

Het park was weer aardig fotogeniek, zo in de schemer…

IMG_8268IMG_8270IMG_8271IMG_8272IMG_8273IMG_8274IMG_8275IMG_8276IMG_8277

En dat met het simpele mobieltje (nou ja, simpel….). Vervelend eigenlijk want zo neem ik bijna nooit meer mijn grote camera mee. Toch maar weer eens een gewoonte van maken. Vind ik.

Een gedachte over “Snelwandelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s