Klaagzang

Sinds ik niet meer hardloop, sinds ik niet meer kan/mag hardlopen, doe ik bar weinig qua beweging, behalve bijna dagelijks squats, buikspieren, planken en enkele dagen in de week yoga. Volgens mijn Garmin zet ik per dag nog nauwelijks 6000 stappen. Doordeweeks moet ik nog zelfs mijn best doen om dat te halen. Ik probeer zoveel mogelijk te lopen. Even op en neer naar de keuken op het werk of naar beneden naar de WC in plaats van boven.

Maandagavond appte Jan mij dat hij nog een klein stukje ging hardlopen. Ik kreeg even heel kort zo’n naar gevoel in mijn maag. IK WIL OOK! Ik moet eerlijk zeggen, ik kon er echt even niet zo goed tegen toen ik dat las. Hardlopen was mijn lust en mijn leven. Als ik dit zo tik, krijg ik er gewoon tranen van in mijn ogen.

Van mijn fysio mag ik het overigens wel weer gaan proberen, ondanks de lichte opleving van de pijn vorige en afgelopen weekend.

Je moet een alternatief zoeken, adviseert iedereen. Maar wat dan? Fietsen? Het is nu zo donker en naar mijn werk fietsen is voor mij gewoon geen optie. Zeker nu niet. Dan sta ik op kantoor eerst nog een half uur mijn haar weer een klein beetje in model te brengen (och jongens. Luxeprobleem). Bovendien heb ik een auto van de zaak en wordt het mij ‘kwalijk’ genomen als ik daar geen gebruik van maak.

’s Morgens fietsen is nog wel te doen. Dan is het licht, maar ’s avonds fiets ik langs een (vrij drukke) weg en word je constant verblind door de koplampen van de auto’s. Het spijt mij zeer, maar daar word ik niet vrolijk van. Ik heb geen fietskleding en er wordt van mij verwacht dat ik er representatief uit zie overdag.

Zwemmen dan? Een goede vriendin adviseerde mij te gaan zwemmen ’s morgens, dus vóór het werk. Het lijkt mij best lekker, even wat baantjes trekken. Alleen zit ik beetje verveeld met hoe en of ik dan (wéér) mijn haar een beetje op standje kantoor krijg (ik heb helaas geen dikke volle lokken en moet écht ’s morgens de föhn erdoorheen halen) en hoe en of ik me daar dan op kan maken. Want om nou zonder make-up naar kantoor te gaan…. dat is not done voor mij (ben geen twintig meer) en kippig als ik ben heb ik écht mijn 8x vergrotende make-up spiegel nodig. Met licht.

Ik zou natuurlijk ’s avonds in die chloorbak kunnen springen. Mogelijkheden te over. Dan hoeft mijn haar ook niet meer goed te zitten. Mmmm, misschien eens een keer uitproberen….

Feit is dat ik een sportactiviteit enkel in de avonduren kan doen. Ik werk namelijk overdag. Dat is best jammer, want dat hardlopen deed ik op woensdagnamiddag. Daar kreeg ik van de baas gewoon de tijd voor. Schoenen aan, en gaan. Met zwemmen ben je afhankelijk van de openingstijden van het bad. En dat is in het geval hier óf ’s morgens, óf ’s avonds. En ik ben daar nooit zo goed in: je moeten aanpassen aan tijden. Ik heb een blauwe maandag bij een atletiekvereniging getraind. Dan móest je op zaterdagmorgen om 09.00u verzamelen. Niets voor mij. Bij mij komt het op en dan doe ik het. Vrijheid blijheid. Dus dat is fietsen, of wandelen of hardlopen.

En dit zijn buitenactiviteiten. En dat is natuurlijk het allerlekkerst. Lekker buiten. Rode wangetjes, fris neusje. En nu het zo vroeg donker is, weet ik niet hoe ik dit in deze donkere maanden moet inpassen.

Daarom was dat hardlopen zo heerlijk. Nergens en aan niemand gebonden.

Of moet ik de sportschool weer induiken?

Is dit nu een bericht vol met excuses om niet te hoeven sporten? Zo voelt het wel bijna. Ik wil zo graag weer iets doen….maar wil in feite nergens aan vast zitten. Zo lastig…

 

7 gedachtes over “Klaagzang

 1. Hometrainer of roeimachine (op het balkon)?

  Ik werk natuurlijk niet meer en ga nu heerlijk elke dag als het weer het toelaat een stukje met hond fietsen. Net terug, was zonnig maar kouder dan ik had ingeschat en armen werden kouder dan ik had verwacht. Toch maar mijn lammy coat geerfd van schoonmama van zolder halen.
  Verder sukkel ik nog steeds met een oorontsteking en vocht erin en gevoel alsof ik op boot zit. Sinds ik 4 jaar geleden een hele zware oorontsteking heb gehad, die door kno arts doorgeprikt, heb ik vaak last van oren en ook gehoorverlies.
  Nu andere neusdruppels gekregen om buis van Eustachius hopelijk te openen en kijken of het natuurlijk overgaat, anders over week of 4 toch naar oorarts om eventueel over buisjes te praten.
  Om ergere duizeligheid te voorkomen elke dag 2x oefeningen doen, maar dat is niet echt veel beweging, moet het op bed doen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s